Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 578
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 810
В Клюкарника пуснах една тема "ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГМО - 11.02.10 от 14.00 ч. "

с препратка към тази ни актуална тема!

За да не се заблудят хората!

ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471792.msg14126985#msg14126985

bouquet

няма така лесно да ни разединят.

Та ние с всеки изминал ден ставаме все по-сплотени!

bouquet

Шивани, помоли да ти изтрият темата, че пак ще пищят, че ги наводняваме.

# 811
  • София
Оправили са заглавието, но все пак мястото на темата не е тук

# 812
E, в крайна сметка как така изчезна и после се оправи.,.. шашав станах, обади ми се разбойническата щерка Рони да ме пита какво става Sad може ли такова нещо.. Sad

# 813
Така горе-доле бива! Какво ще правим утре? Прогнози?

# 814
Така горе-доле бива! Какво ще правим утре? Прогнози?

Аз знам една прогноза... но е свързана с убийство, а това е грях... да видиш как ще се размешат лобитата им и тъпите им интереси...

# 815
И аз се ошашавих.  Точно се обаждах на Мамма и писах, че е станала грешка, че ще се оправят нещата, и гледам мнението ми първо и единствено в онази тема. Laughing В клюкарника е темата отново, споко.

# 816
E, в крайна сметка как така изчезна и после се оправи.,.. шашав станах, обади ми се разбойническата щерка Рони да ме пита какво става Sad може ли такова нещо.. Sad

Намерихме ли се?! newsm78

# 817
Пак благодаря, този път сериозно.   bouquet Laughing

# 818
Това почва да прилича на вирус.

# 819
Не е вирус, мутациите почнаха Mr. Green

Благодаря за оправянето на кашата.

# 820

Намерихме ли се?! newsm78

Падна ми батерията на телефона, съжалявам. Сега слушам глупостите на Манева и пиша анализ...

Вижте интервю с Мирослав Найденов - http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSLDE6190CF за Ройтерс.

Тук има превод - http://www.dnesplus.bg/Politics.aspx?d=311174

# 821
Сега не смея да изляза да не би пак да ми изчезне... Laughing

Да ви кажа,гледам тук няма я,гледам новините,нищо не казват за нас,все едно нищо не се е случвало никъде...Започнах да се замислям за собственното си равновесие,душевно... Laughing Laughing Laughing

# 822
  • София
Изгледах всички възможни новини. Как пък така с едно - две изречения не казаха само за картичките.. толкова ли сме маловажни  newsm78   По нова ми даваха какво смятат гърците - умее ли да протестира българина... ами как да протестира като отвсякъде се опитват да го заглушат.. все едно нищо не се случва... никога не обявяват по медиите предстоящи протести, дори когато говорят за гмо.. изобщо май целта е да живеем всички в някаква медийна заблуда.. уф, много се ядосах  Crossing Arms

# 823
...гледам новините,нищо не казват за нас,все едно нищо не се е случвало никъде...

А случило ли се е всъщност?
Нали журналистите били оставени на изтривалката пред вратата, не са чули какво е обещавано на майките с децата в МС, "ако изобщо нещо е обещавано".
Картичките връчени ли са всъщност?
Някой документирал ли е нещо?

# 824
Ето тази стенограма ми пратиха от днешното посещение в МС:

"Среща с г-н Бойко Борисов на 10 февруари, без медии, в кабинета му - от десетина майки плюс още толкова деца, вътре влязохме 3 майки с 3 деца.

Прие  ни след изключително трудно преговаряне с екипа му, но ни посрещна много непринудено, сърдечно и делово.

Първо, изразихме задоволството си. Покани ни на ниска маса, не беше респектиращо.

Второ, заявихме, че сме там, за да предадем посланието на хора от цялата страна, изразено в над 2000 картички, рисувани от деца. Той изрази учудване дали са само от деца, уточнихме ,че близо половината са рисувани, остналите са с пейзажи  на България, такава, каквато искаме да остане- чиста от ГМО и затова сме дошли с това изцяло положително очакване, той да запази природата на страната ни  и т.н.
Трето, направо в целта – разчитаме на него и единствено на него, България да изпълни стриктно изискванията на ЕК според писмените коментари в  тъй нареченото „тайно писмо”. Той поиска повече информация  какво е това тайно писмо – казахме, че понеже е било посочено в мотивите за промяна на закона, но е крито близо 2 месеца, едва преди около 5 дни е достъпно и в него пише ясно и единствено това, ча ЕК НЕ РАЗГЛЕЖДА ВЪПРОСА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ В ОКОЛНАТА СРЕДА, А САМО И ЕДИНСТВЕНО ТОВА, ЧЕ НЕ Е ДОВОЛНА ОТ НЕДОСТАТЪЧНО ЗАТЕГНАТИЯ КОНТРОЛ  И ПОДОБНИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ЛАБОРАТОРНИ УСЛОВИЯ.

Г-н Борисов ни прекъсна, че с наложения мораториум за 5 години, абсолютно се забранява ГМО в България.
Ние казахме, че Мораториума не ни устройва, защото... той ни прекъсва, че това е най-доброто – пълна забрана и то за 5 тодини и гарантира, че докато е министър-председател, ГМО няма да има в БГ.
Ние казахме, че сме разбрали, че мораториумът лесно става невалиден и на нас ни трябва истински закон, съдържащ забраните от стария закон, +нови редакции в същия дух, съобразени с нашите предложения. Защото сега предложения от МОСВ закон напълно разрешава ГМО в ооклната среда, което никой не иска от нас.

Г-н Борисов извика г-жа Румяна Бъчварова, началник на кабинета. Разпореди да ни свърже с председателя на комисията по околна среда, който е от Герб.

Уточнихме, че това е г-жа Искра Михайлова от ДПС, а зам.-председател е г-н Алексиев, но ние с него не се разбираме, защото има собствен, неверен  прочит на изискванията на ЕК.

Г-н Борисов помоли  г-жа Бъчварова да ни свърже и с г-жа Цачева, за да й представим писмото от ЕК и нашите предложения. Също предложи да го посочим това писмо, да го прочетат на английски- казахме , че няма нужда, ясно и конкретно е описано какви са  забележките и те са за по-висок ранг сигурност в лабораторни условия, а не за освобождаване в околната среда....Помоли да го изпратим на мейла на г-жа Бъчварова, за да се запознае и лично.

Отбелязахме, че в момента има учени , които с лека ръка премахват охранителните пояси около Натура 2000. Ние сме категорично против махането на 30-км зона.

Отбелязахме, че разчитаме на него да продължава с идеята  си за Зелена България- с екоземеделие и екотуризъм. Той веднага реагира, че действат с кабинета в тази посока, имаше нещо конкретно предвид, но времето на срещата изтичаше. Ние го почувствахме, той не ни е давал никакъв знак.

Предложихме  да вземе на борда на самолета за Брюксел десетина картички и той каза – да, разбира се. Останалите картички  предадохме след излизането си на г-жа Божикова.

С влизането в обсега на журналистите, дадохме интервю, че сме доволни от срещата. Това, на което сме се надявали, изцяло е потвърдено- писмените коментари от ЕК ще се приложат само за контролираните условия, без освобождаване в околната среда, а изцяло стратегията на правителството е за Зелена България.

Доколко това са общи приказки и обещания във въздуха не знаем, в малкото време не можеше да се застъпят и други основни искания. Достатъчно е това, че го запознахме с истинското съдържание на „тайното” писмо. Достатъчно е, че го уведомихме за подвеждането на кабинета от зам-министър Евдокия Манева и  зам-председателят на комисията Иван Алексиев."

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 22:12 от _Grace_

Общи условия

Активация на акаунт