Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 51 673
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 1 140
Това е нещо много интересно:
Международна коалиция за защита на Полша от ГМО
http://icppc.pl/pl/gmo/eng_index.php?id=new_publication

Според тях борбата трябва да е за Европа - свободна от ГМО, защото сама държава трудно ще устои на натиска. Да им пишем ли да ни подкрепят?

Естествено, пиши.

# 1 141
Готово, пейстнах го  във Фейсбук, в блога ми и където можах. Има ли го качено някъде, че с линк е по-лесно?

П.П. Говоря за отвореното писмо 2 поста нагоре.

# 1 142
Чакайтеее, много правописни грешки.

# 1 143
Нещо, което се пусна в гугъл групата, и на мен ми се стори доста важно и съществено като задачки! Ако и вие мислите така, искате ли да се организираме и да действаме? По-надолу съм пуснала и моя коментар набързо по задачките, считам че са съвсем по нашите възможности и най-важното точно съвпадат с нашето разбиране за нещата:

Цитат Бойко:

Първо: Да се гони цел: Пълна забрана за ГМО в България. Да се иска
> желанието на българите, без да се търси становище от учените. Мотив:
> Достатъчно е, че българите не искат ГМО в страната си, както и не сме
> закъсали с производството на зеленчуци та да имаме нужда от техните
> щуротии.
>
> Второ: Някой оправен с възможности и контакти да намери и преведе
> стенограмите от еврокомисията и европарламента отнасящи се до
> приемането на директиви за ГМО. Искайте ги чрез медиите от
> евродепутатите. Да се види в какъв смисъл са - Да се наложи разрешение
> за ГМО в държавите членки, или -  Да се ограничи и предпази природата
> от вредното им влияние. На тази база да се разсъждава. Ако е второто -
> директно да се иска пълна забрана в България, както и помощ за това от
> ЕС, в смисъл, че управляващите ни налагат нещо против волята на
> избирателите.
>
> Трето: Да се поиска от Волен Сидеров да отговори с "ДА" или "НЕ" -
> иска ли в България да има ГМО. Ако е не - да отговори Българин ли е?,
> защото в случая ДПС май са по-българи от него.  Той  е ключът на
> гласуването в парламента, но е и зависим от приказките по митингите
> преди изборите. Без гласовете на "АТАКА" закона не може да бъде приет.
> Сметката е проста.
>
> Четвърто: Да се предприеме кампания - чрез интернет писма - кратко и
> ясно да се обясни:
> 1. че България трябва да е чиста от ГМО.
> 2. че това зависи от всички и от всеки по отделно. Да се подготвят
> хората, че здравето на всеки зависи от неговия глас и той ще е нужен
> скоро!
>
> Пето: Да се призоват за участие в кампанията всички засегнати от
> наглостта на досегашните управляващи - организации на болни от диабет,
> рак, редки болести, инвалиди, техните деца и семейства и т.н. Всички
> те очакват накой да ги обедини и поведе. Еднаквото при всички е
> трагедията, това че години никой не ги е имал за хора. Нека те се
> включат сега, а всички ние, ще им помогнем когато е необходимо. Става
> дума за гласове на избиратели. Броят им е единственото от което
> зависят решенията на управляващите. Само когато властта е "на тръни"
> да не я омете народа, тя ще се съобрази с неговата воля, а не
> желанието на джоба и.
>
> Шесто: НЕЗАБАВНО ДА СЕ ПОИСКА: В Закона за ГМО да се запише текст:"
> Гласуването на  решения свързани с ГМО в ЕС  и други организации от
> лица представляващи България се извършва след обществено допитване и
> според волята на българските избиратели които представляват".(или
> подобен, но ясен и категоричен текст). Само така ще се предпазим от
> налагането ни на ГМО от вън! (не си и помисляйте за съвест у депутат.
> Ако я има е добре дошло, но нека предвидим лошия вариант)
>
> Седмо: Незабавно да се направи петиция до Европейската комисия с молба
> да ни отговори на един единствен въпрос: Ще бъде ли наложена санкция
> на България, ако приемем национален закон, който забранява употребата
> на ГМО в България? Нека съдържа само няколко изречения, за да получи
> конкретен отговор. Защо петиция? - защото тя изразява волята на
> българите, а не желание на едни или други управляващи. Само така в ЕК
> ще е ясно какво искаме без посредничеството на продажни политици.
> Въобще въпросът трябва да се зададе директно без посредници,
> политиците да бъдат само зрители и да не могат да влияят.

Съгласна съм до последната дума в долното мнение на Бойко. Сшено трябва да направим предложението му по седма последна точка и да напишем петиция въпрос до ЕК, от няколко изречения само. По шеста точка, да искаме в закона да се запише такъв текст сега в закона. Четвърта точка също е напълно по силите и възможностите ни. Трета - настоявахме за среща с Волен, излъгаха ни, че всички депутати от Атака щели да гласуват против, променили си били мнението, и нямало смисъл от среща. Сега ще ги погнем пак. Само да ни падне големия българин Волен......Втора - ще мислим....въпреки, че според мен отговора е ясен отсега. Не знам дали има смисъл да им се превеждат всички стенограми, или направо да им се иска отговор в кой точно смисъл трябва да им тълкуваме директивите. Но за мен прословутото писмо от ЕК и неговото съдържание е повече от красноречиво, какъв е смисъла на директивите. Първата цел е осъществима реално точно с две неща, добър закон и Общодържавен политически документ, гласуван от НС, резолюция ли, декларация ли, каквото искат, но първото е по-подходящо предвид значимостта на въпроса. Този документ на НС, трябва веднъж завинаги да сложи точка на въпроса, да определи приоритетите на БГ, интересите на страната, да се обоснове и да заяви нашия национален интерес, именно, да се обявим за зона свободна от ГМО. Точка, въпроса е приключен!  И това трябва да е документ, безсрочен. Ако това стане, никое следващо правителство няма да смее да посегне на този документ и да променя политиката на Бг. А отвън, никой пък няма право да предявява каквито и да е претенции към резолюцията ни, с пръст не могат да я пипнат, както и нямат право да ни се месят във вътрешно политическите решения. На този документ и решение на НС, оттук нататък ще е подчинена цялата политика на Бг по отношение на Бг.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 09:05 от teo7777

# 1 144
Редактирано!!!!!

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми журналисти от в. „Сега”, уважаеми сънародници,

Възмутени сме от статията „Един различен поглед върху биотехнологиите в земеделието” публикувана във вестник “Сега”, с автор посланикът на САЩ в България Джеймс Б. Уорлик. Тази статия е груба намеса във вътрешните работи на България.

„Днес България има възможност да се присъедини към другите страни в Европейския съюз в одобряването на земеделски култури, подобрени с помощта на съвременната наука. Не бива да се допусне тази възможност да бъде пропусната поради дезинформация и необосновани страхове. “

Дезинформацията е основата на тази статия и дезинформаторът е нейният автор. Тази публикация е и много зле скроена реклама на ГМО и ГМХ. От написаното става ясно, че авторът няма понятие от това, за което говори. Статията е съставена от дезинформация и нагли лъжи.  Това едва ли е съвместимо с работата на един посланик? Нещо повече, един посланик в никакъв случай не може и не бива да си навира носа във вътрешните дела на една суверенна страна! България е суверенна страна и член на ЕС. Посланикът на САЩ може би е зле информиран, че България е техен щат. За щастие не е и никога няма да бъде.

По нататък в статията авторът ни поучава:

„Става въпрос за храни, произведени на основата на модерните биотехнологии. Тези продукти са същите безопасни, висококачествени храни, с които американците се хранят всеки ден през последните 13 години.”

Модерни биотехнологии е много широко понятие. Става дума за храни, произведени на основата на груба намеса в биологията на видовете. Става дума за несъвършена технология. Става дума за технологията на правене на пари за сметка здравето на хората и съсипването на околната среда. Това, че тези продукти са „безопасни”, „висококачествени храни” е толкова вярно, колкото твърдението, че САЩ се намират в Африка. Истина е, че американците се хранят с тези „биотехнологични” боклуци през последните 13 години за тяхно нещастие. И за съжаление все по-малко възможности имат да ядат истинска природна храна, с която хората са еволюирали хиляди години.

Следващата рогата лъжа е:

„Тези храни не са имали никакъв отрицателен ефект върху здравето на американците. И това, може би, е добре известно.”

Не, това не е известно. Известно е друго! Известно е, че са имали отрицателен ефект върху здравето на американците:
http://www.raw-wisdom.com/50harmful.

Нахалството на автора продължава с:

„Но съществените предимства на биотехнологиите, които са по-малко известни и по-зле разбрани, са осигуряването на храна за хората, страдащи от недохранване, и опазването на природната среда.”

Хората, страдащи от недохранване, страдат не от липса на храна. Страдат от това, че храните не стигат до тях, защото не могат да ги платят. Защото „радетелите за изхранването” на бедните не печелят от тях! Печелят само когато ги ползват безплатно за примери „за добрите си намерения” . И за какво опазване на природната среда става дума, когато през 2004 година се публикуваха официални данни за генетично замърсяване в страната, чийто представител е:
http://www.ucsusa.org/food_and_agriculture/science_and_impacts/i … gone-to-seed.html

Поради тази манипулативна статия, поради лъжите и дезинформацията, поднесена на българските читатели, поради действия, несъвместми с действията на дипломат от такъв ранг, настояваме пред Българското правителство, НС и Външно министрество, този посланик да бъде незабавно отзован. Ако българските управници имат достойнството да бъдат такива!

Не посягайте на българската чиста земя и природа, на българските сортове и култури. Какво земеделие ще се развива в България, може да реши само и единствено народа на България, българските фермери, зърнопроизводители, пчелари, граждани и българските управници като се вслушат в нас, техните избиратели. Не приемаме подобна груба намеса в решаването на българските дела, от които зависи бъдещето на България и националната й сигурност. България я има от хилядолетия и ще я има, докато я има планетата земя. Един посланик пък бил той и на САЩ, е много малък да определя бъдещето на народ с хилядолетна история!

Обръщаме се към Вас, г-н Посланик, с настояването да се извините на читателите на вестник „Сега”, както и на целия български народ за грубото вмешателство по въпроси от вътрешно политически характер и то с голяма национална значимост, които могат и трябва да бъдат решени единствено и само от българския народ и управници, без никаква външна намеса и влияния! Настояваме да се извините за тези ваши лъжи и считаме, че най-доброто, което можете да направите като посланик на САЩ в България е, незабавно да се върнете там откъдето сте дошли! В България не сте добре дошли!

Д-р Диди Баев,
молекулярен биолог, биохимик, микробиолог

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 00:44 от _Grace_

# 1 145

Аз едитвах, спокойно. И две изречения махнах, че ми се видяха твърде крайни.

# 1 146

Чакалнята е на гарата! Laughing Кое четеш? Последното дето го пуснах, съм го проверявала, набързо много, но го поправях.

# 1 147

Аз едитвах, спокойно. И две изречения махнах, че ми се видяха твърде крайни.

Само да не си махнала, това дето ми е любимо, на Диди, че България ще да я има, докато я има планетата Земя. Joy С наглите американци само така трябва да се действа. Laughing

# 1 148

Чакалнята е на гарата! Laughing Кое четеш? Последното дето го пуснах, съм го проверявала, набързо много, но го поправях.

Бе бая си пропуснала да ти кажа. Добре,че минах с тебешира.

# 1 149

П.С. Понеже знам, че НАЗ готвят свое си писмо - отговор на тази статия да ги махна ли от там?

И аз знам, че готвят, и няма да ги махаме оттук.

# 1 150
Цитат
Това е нещо много интересно:
Международна коалиция за защита на Полша от ГМО
http://icppc.pl/pl/gmo/eng_index.php?id=new_publication

Според тях борбата трябва да е за Европа - свободна от ГМО, защото сама държава трудно ще устои на натиска. Да им пишем ли да ни подкрепят?
това е най-правилното нещо ,което чувам от сума време ЦЯЛА ЕВРОПА СВОБОДНА. а ако може и целия свят,че ми е жал и за обикновените американци,все пак трябва да сме им благодарни,че те първи започнаха да информират,да алармират какво се случва там ,че да се пазим и ние,обаче не знам дали не е късно за тях ,в цяла канада няма истинска рапица вече,не знам дали и в САЩ ,НО БИ ТРЯБВАЛО ДА Е СЪЩОТО

# 1 151

Бе бая си пропуснала да ти кажа. Добре,че минах с тебешира.

Е, ай сега пусни и на Диди, като си толкова открехната, че на мен вече ми е неудобно. И виж има ли и други за подписване, и имай предвид, че може и вече да го е пуснал. Laughing

# 1 152
Все пак мисля, че е важно да добавим това, че не позволяват независими изследвания с техните семена. Защото когато се говори за "научно доказано", не може да има забрана за изследвания! Моля, добавете предложението ми от преди 2-3 страници. Ако някой наистина държи връзка с Баев, да му го предложи. Сигурна съм, че той ще до одобри.

# 1 153
Ето конкретно предложение как да се вмъкне:
----
Следващата рогата лъжа е:

„Тези храни не са имали никакъв отрицателен ефект върху здравето на американците. И това, може би, е добре известно.”

Не, това не е известно. Не е известно, защото смятаме забраната за провеждане на независими изследвания за посегателство върху науката, доколкото сме принудени да ВЯРВАМЕ на резултати, представени от корпорациите-производителки, а не да ПРОВЕРЯВАМЕ резултати.
Известно е друго! Известно е, че са имали отрицателен ефект върху здравето на американците:
http://www.raw-wisdom.com/50harmful.

Нахалството на автора продължава с:

# 1 154
Само променете точка 6 във:
ШЕСТО. ДА СЕ СПРЕ ВСЯКАКВО ГЛАСУВАНЕ НА ПЪРВО ВТОРО, Н-ТО ЧЕТЕНЕ, И ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ ПРЕДИ ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН, ЗАСЯГАЩ НЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИТЕ, А БЪДЕЩЕТО НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА.
и добавете:......ТОЧКА ШЕСТ не е проста точка ШЕСТ, а УЛТИМАТУМ. Откажете ли да го направите, ще искаме ОСТАВКАТА ВИ СЪС ВСИЧКИ ЛЕГАЛНИ И НЕЛЕГАЛНИ СРЕДСТВА.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 22:45 от A.ristotel

Общи условия

Активация на акаунт