Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5 500
Цитат на: MM


Съвета на всички е да се закърми веднага бебето. Така и направихме още когато ми я сложиха на корема след като се роди, я сложих да суче.


Искам да попитам нещо, което е отчасти извън темата.
Надявам се да не ми се сърдите.
Защо веднага след като се роди бебето трябва да се сложи на гърдата Confused: Бяха ми казали в болницата, че поне 6 часа не трябва да се кърми, защото се изчиствало. И наистина Цецо се роди в 16,17 и много повръща до сутринта. Странна консистенция имаше, нещо като лиги и сополки. Чак на другия ден като го сложих на гърда засука, като че това е правил 9 месеца Wink
От какви съображения се прави това, с цел да се научи да суче или нещо друго. Защото мисля, че то се ражда със сукателен рефлекс и няма опасност да не иска.

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 079
След раждането сукателният рефлекс е най-силен. Бебето много по-лесно се адаптира и се научава по-добре да суче. Някои бебета разбира се, нямат никакви проблеми да засучат и по-късно, но общо взето бебето се влияе по-добре от ранното захранване с кърма. Освен това така матката се контрахира и плацентата се ражда по-бързо, и евентуалните кръвоизливи са по-малки и леки.
Ако бебето се сложи на корема на майката и му се даде шанс, често то само успява да допълзи (!) до гърдата и за я лапне - само. Ранното слагане на гърдата е най-добро и за майката и за бебето. Проучванията показват, че ако бебето е сложено на гърдата веднага след раждането, се повишава шанса за успешно кърмене.

# 2
  • Мнения: 713
Доколкото знам:
- за да засуче коластра, която освен друго е и лек лаксатив и помага на бебето да изхвърли каквото е налапало по време и преди раждането
- за душевен комфорт на бебе и майка
- за да упражни бебето сукателния рефлекс

# 3
  • Мнения: 5 500
boo, съгласна съм с всичко, но какъв ще е смисъла от сукане и повръщане после Confused: Това питах.

# 4
  • Мнения: 182
При мен стана точно както го описва Boo. Филип така мило драпаше към гърдите и така лакомо си засука:) Изобщо не е повръщал, връщането на храна започна малко по-късно и продължи до към 2 -3 месец. Това обаче, си е нормално и аз така съм правила навремето. Изчистването си стана с аките, те си промениха цвета, точно както се описва от черно, през зелено до жълто. Коластрата спомага за този процес, както си пише навсякъде. Аз също бързо се възстанових, това също го пише като ефект. Не казвам че се дължи единствено на ранното слагане на гърдата, но може пък и да е имало значение.

# 5
Афродита, ми при нас повръщане не е имало. При нито едната след като се родиха Neutral Face

# 6
Аз пък се питах как е ставало навремето - понеже малкият ми го предложиха след раждането, но аз бях толкова ошашавена, че отказах. Взех го чак на другата сутрин, но до третия ден от гърдите ми не излизаше абсюлютно НИЩО. Чак на вечерта - след близо 4 дни, слезна коластрата. Та се питах, как навремето са издържали тези дечица три дни без да ядат? Малко извън темата, но ми е много любопитно.

# 7
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 6 189
Гостът съм аз.

# 8
  • Мнения: 5 500
Странно, може би при всяко дете е различно, защото на Цецо му давах по малко водичка и той я връщаше обратно заедно с лиги. За сметка на това,  обаче след като започна да яде и до ден днешен не е повръщал мляко и каквато и да е храна. Е, с изкл. на летния вирус.

# 9
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Honda
Афродита, ми при нас повръщане не е имало. При нито едната след като се родиха Neutral Face


Говоря за времето до около  6 часа след раждането.

# 10
Цитат на: AFRODDITA
...
Говоря за времето до около  6 часа след раждането.

Ами да де. Wink  И ММ е в UK и "процедурата" е еднаква с тази тук.
Бебето го поставят веднага след като се роди на гърдите ти. Като новородени кученца са Simple Smile . С напипване и надушване се ориентират в обстановката ....ама го правят бързо Wink  Grinning  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт