изневяра и интуиция

• 23 600
  • 175
  •   1
Отговори
# 105
Добре де, наистина се чудя - като говорите - няма ли неща, по които да разбирате нещо повече от думите на половинките си?

# 106
След разговора съмненията продължават. Явно нищо в неговият отговор не я е убедило, че той казва истината.

# 107
На съпруга си - не съм.
На бивши - да, съм. Не са ме хващали, не са ме питали, ама и аз не съм си слагала пароли тогава  Laughing
Аз винаги съм го казвала, за мен човек изневерява тогава, когато нещо му куца във връзката.

И като закуца в последната ти връзка, как ще го разбереш? С питане всеки ден? Или твоята интуиция като заговори и питаш? Като ти куца на тебе, не изневеряваш тайно, а си взимаш "патериците" и тръгваш с увжение към чуждото достойнство. Защото не си мислете, че само съпругата в този, а и много такива случаи имат интуиция(виждат и тълкуват много правилно такова поведение. Не се знае от друг ъгъл на стаята кой какво е видял като "пощипване под масата". Mr. Green
В такива скрити-покрити ситуации с питане НЕ се стига до Цариград.

# 108
Добре де, наистина се чудя - като говорите - няма ли неща, по които да разбирате нещо повече от думите на половинките си?
Прекръсти се и си кажи да нямаш такъв майстор пред очите си. А авторката направо си й показват невидимото. Затова такъв съвет й давам. Което не значи, че трябва да го приеме, нали?

# 109
Значи нека да уточня - хората се променят с възрастта. Аз също. Когато бях двайсетина годишна - не ми пукаше за достойнството на другия, не исках сериозна връзка, не мислех з абрак, не правех дългосрочни планове. Просто се забавлявах, ий, хубави годинки бяха. Партньорите ми бяха може би подобни на мен, най-вероятно и така съм ги подбирала аз самата, подобни. Нито те са разбирали, нито аз - за изневери. Не съм го и правела с най-добрия им приятел или съсед, разбира се. Правила съм го два пъти всъщност. Веднъж с моя най-добър приятел. Втори път - с човек, който не познаваше тогавашното ми гадже. Не съжалявам, защо да го правя, така съм го чувствала тогава. Не съм и изисквала вярност. А какво ми куцаше -  първия път - секса не ми беше достатъчен, втория път - разговорите.
Различно стоят нещата обаче, когато си направил избора в живота си, когато вече обичаш, имаш семейство и имаш и искаш общо бъдеще с някого  Laughing

# 110
Ами в тази тема май говорим за семейство. Rolling Eyes Волните години отдавна са зад гърба ни, стига да не си ги върнем по собствено или не желание.

# 111
Затова не беше нужно да ми ровиш и цитираш мненията от други теми  Wink
Ти ме попита - аз ти отговорих.
Хайде да оставим темата за авторката сега, не за мен.
Тук говорим за нещо различно, права си. Говорим за семейство. В което нещата трябва да се обсъждат. И в  семейството хората са достатъчно дълго заедно, достатъчно се познават - дори единия жест по време на разговора е достатъчен. За мен! И именно след разговор мога да реша какво да правя.

# 112
След разговора съмненията продължават. Явно нищо в неговият отговор не я е убедило, че той казва истината.

Има си една много вярна максима:"Не слушай,какво ти приказва, а гледай, какво прави."

# 113
Авторката, изчакай и не се навивай излишно.
Може да не е точно изневяра, може да е просто флирт, може всичко да е.
Помисли трезво и тогава постъпи така, както смяташ за добре.
Но не изпадай в крайности.
Ако решиш да оставиш нещата такива, каквито са, без да мислиш за това - наистина го направи.
Ако решиш да говориш със съпруга си - наистина говори, без да правиш излишни сцени, да отправяш закани, да се кълнеш в обич, да задаваш въпроси "Защо?", да рониш три реда сълзи и т.н.
Гледам, говорите си за лично пространство.
Едно е да имаш лично пространство, хоби, личен живот, съвсем друго е, обаче, когато го браниш със зъби и нокти, за да не стане достояние на половинката ти.
Аз също имам лично пространство, в което приятелят ми не рови, но няма да ми стане обидно, ако един ден реши да погледне в него.
Та така - не случайно е казано, че в една връзка трябва доверие - от двете страни.
Дразнещо е както прекаленото ровене в лични неща, така и прекалената потайност.
Т.е. и двете са "симптоми" за някакъв проблем в отношенията.

# 114
Авторката, изчакай и не се навивай излишно.
Може да не е точно изневяра, може да е просто флирт, може всичко да е.
Помисли трезво и тогава постъпи така, както смяташ за добре.
Но не изпадай в крайности.
Ако решиш да оставиш нещата такива, каквито са, без да мислиш за това - наистина го направи.
Ако решиш да говориш със съпруга си - наистина говори, без да правиш излишни сцени, да отправяш закани, да се кълнеш в обич, да задаваш въпроси "Защо?", да рониш три реда сълзи и т.н.
Гледам, говорите си за лично пространство.
Едно е да имаш лично пространство, хоби, личен живот, съвсем друго е, обаче, когато го браниш със зъби и нокти, за да не стане достояние на половинката ти.
Аз също имам лично пространство, в което приятелят ми не рови, но няма да ми стане обидно, ако един ден реши да погледне в него.
Та така - не случайно е казано, че в една връзка трябва доверие - от двете страни.
Дразнещо е както прекаленото ровене в лични неща, така и прекалената потайност.
Т.е. и двете са "симптоми" за някакъв проблем в отношенията.

Peace

# 115
Съжалявам че не се включих по-рано но ми трябваше време за да взема много важни решения за моя живот, за които ще ви разкажа следващите дни и които за сега сякаш дават ефект. Благодаря на всички които са се сключили с желание да ми помогнат със съвет. Всъщност открих много повече неща от споменатите , но ако ви ги кажа нещата ще станат прекалено лични и някой може да се познае. Искам само да уточня , че за толкова години съвместен живот никога не съм нарушавала личното пространство на съпруга си - не съм ровила, не съм питала, не съм следила - имаше абсолютна свобода и независимост. Но пък ми се струва малко идеалистично при положение , че съм убедена да продължавам да спазвам правилото за неприкосновеност  Simple Smile на личното пространство. И да гледам безучастно как семейството ми се разпада.

# 116
Разговора със съпруга ми го проведохме още преди да пусна темата във форума- той естествено отрича(което според мен е напълно нормално- докато не съм ги хванала на калъп може да отрича до край), твърди че си въобразявам, че никога не ми е изневерявал и че аз и децата сме смисъла на живота му. Съгласна съм с мнението на доста от отговорилите, че всъщност изневярата най-вероятно е само следствие на доста по-дълбоки проблеми- като навика, липсата на време само за нас, умората, приемането на партньора за даденост. Затова на доста от вас може да ви се стори странно , но аз реших отново да съблазня съпруга си- със секси бельо,с ролеви игри в леглото, хубави дрешки, винаги гримирана, винаги приятно ужаеща. Реших по-често да създавам романтични ситуации, да си правим повече изненади, да прекарваме повече време в разговори, да стана по-мила и усмихната.Спирам с безкрайното чистене и готвене у дома.Съпругът ми ще трябва да взема по-дейно участие  в домакинските задължения и грижите около децата за да мога аз да не съм вечено толкова уморена, че въобще да не ми е до секс. Ще стана по-твърда и решителна в действията си. Знам че на някои ще им се стори проява на слабост че още не съм го напуснала, но според мен развода е бягство от проблема и че е по-трудно въпреки обидата и болката да се опитам да оправя нещата. А въпроса с доверието- не знам още. Ще се опитам да му вярвам, защото не мога непрекъснато да се самоизмъчам, но пък винаги ще си имам едно на ум.

# 117
всъщност въпросната госпожа на мен лично не ми е никаква приятелка- за над 6 месеца познанство не ми се е обадила нито веднъж, на сме се видели нито веднъж на саме.Просто е колежка на съпруга ми и приятелка на наша обща позната

# 118
Разговора със съпруга ми го проведохме още преди да пусна темата във форума- той естествено отрича(което според мен е напълно нормално- докато не съм ги хванала на калъп може да отрича до край), твърди че си въобразявам, че никога не ми е изневерявал и че аз и децата сме смисъла на живота му. Съгласна съм с мнението на доста от отговорилите, че всъщност изневярата най-вероятно е само следствие на доста по-дълбоки проблеми- като навика, липсата на време само за нас, умората, приемането на партньора за даденост. Затова на доста от вас може да ви се стори странно , но аз реших отново да съблазня съпруга си- със секси бельо,с ролеви игри в леглото, хубави дрешки, винаги гримирана, винаги приятно ужаеща. Реших по-често да създавам романтични ситуации, да си правим повече изненади, да прекарваме повече време в разговори, да стана по-мила и усмихната.Спирам с безкрайното чистене и готвене у дома.Съпругът ми ще трябва да взема по-дейно участие  в домакинските задължения и грижите около децата за да мога аз да не съм вечено толкова уморена, че въобще да не ми е до секс. Ще стана по-твърда и решителна в действията си. Знам че на някои ще им се стори проява на слабост че още не съм го напуснала, но според мен развода е бягство от проблема и че е по-трудно въпреки обидата и болката да се опитам да оправя нещата. А въпроса с доверието- не знам още. Ще се опитам да му вярвам, защото не мога непрекъснато да се самоизмъчам, но пък винаги ще си имам едно на ум.
Е дойдохме си на думата!
 Hug
Вместо да ровиш покажи, че просто ти си най-добрата.

# 119
упорито миньонче, взела си правилно решение!
Изяж съперницата, по - точно, изяж я с парцалите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт