За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 915
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Най-точната Т се мери в д-то, така или иначе, доста по-грешно е под мишницата ако мръдне или се размести леко Т, единствено не става ако има р-во детето, защото рискуваш инцидент. и допълнително дразнене.... както и да е.

След като детето има дерматит, то е специален случай и не бих рискувала с бюбхен.(още повече, че детот ми се е обривало от някои от продуктите им).
Хубавите кремове  им е голяма цената. А-дерма е 35, опаковката обаче си е големичка...освен това за разлика от бюбхен е 50 фактор. А и зависи цената от къде го купиш http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=21934 тук е под 30 лв.... и по аптеките така - има разлика от къде купуваш.
На Виши също казват че са им хубави....но не знам дали стават за под годинка.

И само да добавя....за сега  повече от една тубичка слънцезащитен крем не ми се е налагало да купя за лятото, така че според мен не е толкова скъпо реално.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 15:37 от Angel_Dust

# 466
Ако мога да бъда полезна на някоя мама......

Спомняте си моя въпрос за Лактулоза-та и дали води до зависимост. Ами мога да кажа,че и на практика не води до пристрастяване. Спрях го сиропа на Ревльо и от тогава макар и по-рядко, но сам си върши работата в памперса........

# 467
Ползвам срещу студ и вятър и слънцезащитен 50+ на Саносан. Медицинска козметика е. Детето остана снежно бяло през лятото въпреки плажа, а и козметиката не е скъпа. Но на всяко дете различна козметика понася.
 Аз за термометъра исках да кажа, че те за това се държът крачетата за да не мърда бебето  и да не отчита грешна Т. То и с електронен е същото. Аз лично не смея да меря в дупето. Ако ми се стори висока Т меря с електронен ориентировъчно и после като заспи детето меря спокойно. Тогава то не мърда и Т два пъти измерена отчита еднаква стойност.

# 468
  • София
Не само за това се държат крачетата, но все пак ако мърда може да го счупи, където всъщност е кофтито част с  Т с живак и стъкло или ако дигитален, може да се нарани ануса и дебелото черво.... моят обаче на друг вид мерене ревеше като магаре, така че до 2,6 години си мерех само в д-то без проблем...седеше си сам мирен и кротък...

# 469
Всъщност след като отива бавно крема, няма да излезе скъпо (не уточних че нямаме АД)
Иначе аз също държа крачетата, но тя не се повишава от това, а от напъването да се мръдне -незнам дали ме разбрахте.

# 470
  • София
е то напъването да мръдне го има и под мишвицата като мериш...не е такъв зор чак, че да качи кой знае колко Т, виж ако ревне с пълно гърло...Simple Smile

а  за слънцезащитният, аз точно тези ги изредих, защото Деянова писа, че детето й е с дерматит, а все пак тя точно пита за слънцезащитни, а когато  продуктите са хем за АД, хем слънцезащитни, хем и с висок фактор...няма как да са особено по-евтини...общо взето всичките са на една цена от този тип 30-40 лв.

# 471
  • Mediterraneo
Е, хайде сега. Т от напъване няма как да вдигне... Ревът с цяло гърло и продължително може и да повлияе на Т с 1-2 десети от градуса, но напъването  Naughty

# 472
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Mомичета,безценни сте!
За сега положението е овладяно.Панадолът подейства,макар и след 2 часа.А може и компресите да са помогнали.
Уж чета всичко,но като ти дойде на главата е друго.
Благодаря ви!

# 473
Mother of twins,дано и при нас вирусът протече по този начин и да няма усложнения!Благодаря за споделения опит!

Сега заспа,премерих температурата-38,7,сложих компрес на челото с леко хладка вода.Мисля,че тук съм чела,че не трябва да е със студена вода.Като се събуди ще й дам Панадол.Или да сложа свещичка Ефералган?Нещо започнах да се притеснявам.
Свещички не съм изпозвала, затова и не мога да бъа полезна, но педиатърът ме е посъветвал, като имат t да не ги навличам с много дрехи, нищо че сега е зима, оставям ги по памучни блузки.

# 474
Е, хайде сега. Т от напъване няма как да вдигне... Ревът с цяло гърло и продължително може и да повлияе на Т с 1-2 десети от градуса, но напъването  Naughty
Просто споделям мое наблюдение и съвет от педиатър. И незнам как да ви убедя, но аз с очите си съм виждала как се напъва и вдига с 0.5, което при 38.5 до 39 мисля, че има значение, иначе ако нямаше нямаше и да вадим 0.5 десети

# 475
  • София
alegoria-  по принцпи като мериш Т  тя до едно време много бързо се качва по скалата, после рязко спира и за още минутка две, лази лееекичко нагоре...и това е напълно нормално....може би с това качване се бъркаш, че е от мърдане на бебето или напъване..все пак  две години и половина съм мерила така Т, не веднъж имам наблюдения  достатъчно мисля, за ад съм сигурна, че от напъване да мръдне не дига нищо, какво остава за 0,5 десети.

# 476
  • Mediterraneo
Ейнджъл е права. Аз също имам много опит( за жалост) с меренето на Т. Правила съм го безброй пъти... Ваденето на 5 десети не е заради напъването, просто ректалната Т е по- висока от тази под мишницата  Crazy

# 477
  • Сливен
Mother of twins,дано и при нас вирусът протече по този начин и да няма усложнения!Благодаря за споделения опит!

Сега заспа,премерих температурата-38,7,сложих компрес на челото с леко хладка вода.Мисля,че тук съм чела,че не трябва да е със студена вода.Като се събуди ще й дам Панадол.Или да сложа свещичка Ефералган?Нещо започнах да се притеснявам.

Знам как се чувстваш - ние минахме през 39,6 Т   #Crazy  , това, което правих, преди да отидем при лекарката и освен панадола ,беше да го разсъблека по боди и чорапки, и с хладна вода с малко оцет, да мажа китчиците и глезените - помага!!
  Свещичката също помага по-трайно и по- бързо!

# 478
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
След още една безсънна нощ температурата спадна,току-що я премерих-36,7.Дано вече е отминало.Давах Панадол,не посмях Ефералган,защото е в дупето и го оставих за краен вариант.
А сега бебка има разстройство.От сутринта насам смених 3 памперса.Има ли нещо ефикасно,което да дам без да звъня на педиатърката?
Все си мисля,че всичко това се дължи на зъби.

# 479
  • София
nerita - щом има р-во...по-добре че не си слагала свещички, иначе няма нищо страшно....
ако няма АБКМ - лечебна хумана(изцяло само на нея, докато не се стабилизира, може и няколко дни, после постепенно захранване). отделно  вече смекта, ентерол, хидрасект, био-гайа, електролити(или нещо подобно бяха на хубмана пак) или нещо подобно по предписание и дозировка от лекар ест. Няма да се разминеш без звънене, детето ти е на 9 месеца все пак.
Ако не е много остра диарията , можеш и печена ябълка и компот от дренки, варен картоф, варен морков, бял ориз....но поне добре поне първият ден каквато и да е силата на р-вото, да минете само на лечебна храна.

А това всичко, че и половината дори просто няма как да е от зъби.

Общи условия

Активация на акаунт