За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 645
  • 749
  •   1
Отговори
  • София
Старата тема

Последен въпрос от старата тема. ПКК, хемоглобин
Просто се притеснявам, че каза доки че може да е нисък защото бил с по-голямо тегло от нормалното иначе нямаше да ви тормозя
ами как ли се бележи?
HGB  ако е той е 98 при норми 120-180?

това май си е ниско  Sad
като гледам има и други ниски стойности и една много висока Lymph %  при нас е 73.3 при норма от 20.0 до 40.0?
Пак се извинявам че досаждам   bouquet

# 1
  • София
alegoria, ето ти още една таблица - Референтни стойности - кръвна картина

AgeHGB
g/L
6 MONS – 2 YRS106-145

# 2
Синът ми на 6 месеца беше с хемоглобин 107, пи 1 месец Малтофер, но после така и не направихме пак изследвания да видим как са стойностите. И после на годинката - 102. Айде пак Малтофер 1 месец, изследвания наново, вече се качи на 123, и после продължихме още месец за насищане на депата. За мен лично бяха доста странни тези ниски стойности, защото синът ми яде всичко, което му предложа, месо всеки ден, риба и т.н., и имахме съмнения, че нещо в лабораторията бъркат. Защото освен него, и повечето деца бяха с такива показатели.
Няма място за притеснение при всички случаи. Повечето бебета са така. Неприятно е това даване на капки всеки ден, акото става черно, но всичко минава.
Успех!

# 3
  • Видин
Само в България се прави изследване на хемоглобин на 6 месеца, затова си мисля, че каквато и да е стойността щом в чужбина не обръщат внимание няма проблем.
Не мога да помогна, защото нашият беше 132 на 6месеца незахранен (ако мога да вярвам на лабораторията)

# 4
  • София
Щом е под 100 ще изпишат малтофер задължително...ще се вдигне, не се тревожи.

моят на 6 м беше ОК, но на годинка беше с нисък хемоглобин....с диета и малтофер се оправи за месец-два.

# 5
наистина много благодаря за отговорите   bouquet
а попринцип може ли да ми кажете освен малтофер какво де хапваше за желязо? Ние ядем все още само зеленчуци, каши и плодове
сега ни предстои жълтък и месо ама се чудя с кое да започна  newsm78
а сигурно има и връзка с факта че аз бях с много нисък хемоглобин като бременна и явно не му се е наситил организма. Ще видим какво ще каже и док.
Благодаря отново  Hug

# 6
За желязо - спанак, и въобще зелении, месо, за жълтък ми се струва рано, но ти си прецени. Месото можете да го почнете. Но само с храна няма да стане. Ще ви изпишат Малтофер. Черен дроб също се сещам. Има пюренца. Лека-полека всичко ще се нареди. Не е страшно. Детето ако не е вяло, умърлушено, няма място за притеснение Peace.

# 7
  • София
елда - много богата на желязо. има и готови каши от елда, просо, кафяв ориз, броколи, карфиол, спанак, коприва, лапад и т.н. зеленолистни, тиква, овесени ядки, фасул, грах, цвекло, магданоз, леща, боб...но пък за тези двете ви е раничко доста, авокадо, манго,  храните богати на Вит. С пък помагат за усвояването на  желязото.
Месото - може да почнеш с пиле, пуика или заек.

# 8
  • София
Дъщеря ми беше захранена по ранната схема. На 6м беше с нисък хемоглобин, лекарства не е пила. Мина само на зелена диета (както е писала Енджъл - спанак, коприва, лапад).
Скоро правих профилактични изследвания на децата. Педиатърката каза "Дияна е с хемоглобин на мъж", т.е. много висок.

# 9
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
На 7 месеца дадохме кръв и урина за тези изследвания,но така и не отидохме да ги вземем(много съм несериозна!),а вече бебето е на 8.Предполагам,че не е проблем.Успокоява ме това,че в други страни не правят такива изследвания.Но със сигурност,ако нещо не е наред,ще се укорявам много.
Това вместо "запис"

# 10
Най-добре се извлича желязо от комбинация хемово с нехемово желязо. Телешко със спанак а речем. И всичко, което са писали останалите се включва в диетата.

# 11
  bouquet тия изследвания!
98 не е чак толкова нисък!

# 12
...98 не е чак толкова нисък!

Абе той може и да не е, но опитай да убедиш някой педиатър в това. Все се надявам, че мислят за доброто на децата ни Peace.

# 13
говорих с личната и тя каза да ходя при педиатъра (която е много крива ама ще трябва)
Личната каза, че сигурно малтофер ще пие
Хич не ми се иска да си ви призная....ама ако каже кво да се прави  newsm78
Вие наистина много ми помогнахте
и сега поне знам, че не е много нисък и няма как да ме стресне   bouquet

# 14
Защо те е страх да дааш железен препарат на детето? Няма страшно. Маги прави 2 курса по 3 месеца всеки, докато се попълнят депата. Сега е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт