За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Момичета дайте съвет-малката от около седмица започна сутрин да става в 4 и 30.Какво да направя,че да спи до малко по-късно?През деня не й се събират повече от 2 часа сън. Вечер заспива в 8.Като стане в 4 и 30,към 6 заспива за около 40 мин.Вечер й слагам в млякото бишкоти на плазмон за да я държи по-дълго,ама не.Моля ви дайте съвет,че едва издържам..... TiredИ другото което е,само сутрин и вечер пие мляко-през деня не иска,а не мога цял ден да давам пюрета на всяко хранене.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 07:41 от kristina23(1986)

# 16
Много изтъркано ще ти се строи, но е период, който ще отмине Peace. Бебетата минават през всякакви такива. Най-важното е да не и говориш като се събуди, за да не я разсънваш. Оставяй я в леглото и, или я вземай при теб, но не и обръщай внимание. Нека си порита, и пак ще заспи. Ако плаче, просто я полюлей. А храниш ли я нощем? Като се събуди даваш ли и мляко?
Редактирала си. Но като се събуди в 4.30 даваш ли и мляко? Или чак после като стане? Може да иска да пие и тогава. Малка е.

# 17
  • Видин
Аз моя го оставям в леглото и да си прави каквото иска ако случайно реши да будува. Но напоследък спи добре пу-пу при все, че му  расте зъб  Praynig
Зарежи я в леглото й  Laughing пък тя ако иска ще заспи.Ако плаче е друга историята  Peace

# 18
  • София
хахахах, то ако не плаче си е блаженство...може да си доспиш...
иначе съвет нямам - децата са си на периоди, особено ако нещо я тревожи може да спи по-малко....а може и да се наспива като си ляга в 8...моят никога през живота си не е заспивал толкова рано....и никога не е ставал преди 8 сутринтта.(ест не включвам пробужданията за ядене посред нощ).
А ако я вземеш да си доспива на твоето легло? (ако ест не си против тази практика).

# 19
През нощта не се буди за хранене,като се събуди в 4 и 30 иска да яде и няма как да я оставя в леглото,взимала съм я при нас след като я нахраня,обаче не й се спи-смее се и иска да й обръщам внимание и да я забавлявам.Искала съм вечер да я задържам до по-късно,но тя едва издържа до 8-спи й се и плаче,ако не я сложа да спи.

# 20
Аз в такива случаи просто се правя на заспала и не му обръщам внимание. За щастие не ми се е случвало да иска да играе посред нощ, но рано сутрин към 7 е успявал да заспи така. Не му обръщам внимаие, само наблюдавам да не тръгне нанякъде ooooh!. Нямам напредвид сега, като ходи, а и като по-малък, защото е голямо шило, спалнята ни е в средата, т.е. не е долепена до стена, с теракот сме, и ако мъжа ми не е от другата страна, има голяма опасност дребният да се окаже на пода ooooh!.

# 21
В такива случаи и аз не съм обръщала внимание.Няколко вечери се будеше,закачеше се искаше да играе,но аз се правех,че спя.Каот видя,че не минава номера -спря да се буди.

# 22
Момичета,мислите ли,че е проблем, ако 8м бебе изяде, част от корица на списание, не  е много,но все пак, изобщо не съм я видяла, кога си е отхапала парче - една част и извадих от устата, другата не успях ,и  си я преглатна??/ би трябвало да я изака нали/

# 23
somebody,изобщо не се притеснявай за това.Дъщеря ми доста хартия е изяла като малка.Само да се обърна и е набутала някаква салфетка,вестник,картон,абе каквото хартиено напипа Laughing.Дори и книжките с твърди корици гризеше.

# 24
Galina, много благодаря! Hug

# 25
Аз даже имам реални спомени как ядях тетрадките си!!! Върнахте ме в детските години
Знам че е проблем само ако е вестник и то в голямо количество заради мастилото. Така че няма страшно  Peace

# 26
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
И аз мисля,че не е проблем.Моята дребосъчка също гризе кутии,картони,каквото докопа.Колкото и да внимавам,със сигурност успява да глътне нещо.

# 27
Не се притеснявай.Не мисля,че е страшно.

# 28
  • Бургас
kristina23(1986), както са казали и останалите, бебчовците са на периоди, доста дълго време бяхме и ние така... Малката заспиваше около 4-5ч.следобяд за нощен сън... (като беше на 6м.), съответно се беше наспала в ранните часове... освен за папане (на 3ч.), се будеше към 4ри сутринта готова за игра.. и тъй като поне 30мин. до 1ч. си играеше ( а пък на мен ми беше притеснено да я оставя 'сама') си намирах работа, например гладех  Mr. Green никакви режими не проработиха... не че съм я напрягала много, просто детенце само си изтраства тези неща... търпение  Hug

somebody, хапва си хартия/картон при всяка удала и се възможност  Crazy

# 29
Божееее ooooh!, синът ми яде всичко, що се изпречи пред очите му - даже и невидими за мен боклуци ooooh!. За много от тях разбирам, като ги изака в памперса hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт