Помощ в търсенето на работа - 4

• 50 811
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
цоп и аз в темичката. от началото на годината съм почнала да преглеждам обявите за работа в интернет сайтовете. става въпрос за Варна. и леко почнах да се отчайвам. мноого високи критерии, малко пари, некоректно общуване...

# 46
  • София
за  съжаление -запис.

# 47
  • София
Момичета, положението и в София е страшно ... аз съвсем губя надежда. Февруари 2009та ме съкратиха, 4 месеца търсих като луда работа и си намерих. Фирмата, в която сега работя вчера освободи едната ни колежка. Усещам, че следващата ще бъда аз и меко казано изпадам в паника. Само аз и тя не сме човек на някой там. А пари няма. Имам кредит и за това се тревожа най-много, уча и в частен университет, където таксите са .... Гледам обявите за работа, но това е гавра с хората. Не може да дават заплата за 8 часов работен ден 350 лева и то тук в София, където знаете че заплатите са най-високи и то за работа, за която до скоро плащаха 1000 лева.  Shocked

# 48
  • София
Не може да дават заплата за 8 часов работен ден 350 лева и то тук в София, където знаете че заплатите са най-високи и то за работа, за която до скоро плащаха 1000 лева.  Shocked
Не могат да обявят реалната заплата. 350 лв - това е сумата за осигуряване, няма как да напишат другата. Нали все пак и гадните данъчни дебнат по сайтовете. А и защо и двете страни да се набутвате със високи осигуровки.
Ако те одобрят ще се договорите за заплата - според щата на фирмата.

# 49
Не може да дават заплата за 8 часов работен ден 350 лева и то тук в София, където знаете че заплатите са най-високи и то за работа, за която до скоро плащаха 1000 лева.  Shocked
Не могат да обявят реалната заплата. 350 лв - това е сумата за осигуряване, няма как да напишат другата. Нали все пак и гадните данъчни дебнат по сайтовете. А и защо и двете страни да се набутвате със високи осигуровки.
Ако те одобрят ще се договорите за заплата - според щата на фирмата.
Странни са ми тези определения за "гадните осигуровки" от страна на служителите (или Aisha вие сте работодател).
Компания, която не желае да плаща реални осигуровки, обикновено не е коректна и в други отношения, това едното. Второ, ако не дай си боже, човек ползва болничен или си ползва отпуска или излезе в майчински (особено тогава) ... какви компенсации получава ? На база 350 лв ..... Tired При теглене на кредит също. Това е много важно, макар, за съжаление и на мен да ми се е налагало да правя компромис, с което въобще не се гордея. Но не е луд който яде баницата ...

# 50
  • София
Никога не съм била роаботодател, но като служител винаги съм се съгласявала на по-ниска осигуровка. Иначе има да си чакам реалната, да дебна от рано сутринта в Джобса и са рева тук, че съм без работа и не ме канят. Мисля си - по-добре реална сума в ръката сега, отколкото да гоня Михаля.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 23:48 от Aisha

# 51
Аиша - голяма, малка.. ма кат не те канят на ник'ва...
Бъзикай се ти.. ама като ти дойде до главата - пак разсъждавай смело  Laughing
Повечето работодатели, за съжаление, яко спекулират с тая криза..  ooooh!

# 52
Никога не съм била роботодател. но като служител винаги съм се съгласявала на по-ниска осигуровка. Иначе има да си чакам реалната, да дебна от рано сутринта в Джобса и са рева тук, че съм без работа и не ме канят. Мисля си - по-добре реална сума в ръката сега, отколкото да гоня Михаля.
Всеки има право на избор - просто изказах мнение  Peace Реване и оплакване, също са въпрос на избор, аз лично следя темата от интерес и когато нещо ми е интересно се включвам  Peace И това, че в момента се спекулира с лошите икономически условия (кога ли са били много добри у нас ...) и се налага да се правят компромиси (не отричам), не означава, че това е правилно, хубаво и непременно винаги трябва да е така Simple Smile . Успех на всички  Hug

# 53
Момичета, бих искала да споделя с вас една статия по темата "ЗАЩО НЕ ВИНАГИ ИЗБИРАТ КАНДИДАТЪТ С НАЙ-ДОБРОТО CV ", тъй като и аз съм се чудела по темата понякога, не че откриват топлата вода, но пак е хубаво да се прочете: http://www.karieri.bg/karieri/blog/hr_laboratoria/855976_nai-dob … _nai-podhodiasht/ Simple Smile

# 54
Здравейте  Simple Smile
От 2 седмици не съм си пускала CV-то защото вече работя. Очаквах че сега когато вече съм на работа ще завалят предложения  Mr. Green но не.
Равносметката е 40 изпратени CVта - 3 покани за интервю за около 1 месец.

Успех на всички   bouquet

# 55
# 56
Здравейте  Simple Smile
От 2 седмици не съм си пускала CV-то защото вече работя. Очаквах че сега когато вече съм на работа ще завалят предложения  Mr. Green но не.
Равносметката е 40 изпратени CVта - 3 покани за интервю за около 1 месец.

Успех на всички   bouquet
Търся от 13 януари,пуснала съм 126 СиВита,ходила съм на 15 интервюта и  finger  Tired
Кalaka,браво!  bouquet
daredevil,почвай да търсиш,пък дано да останеш там където си или да намериш по-добро! Praynig

# 57
Търся от 13 януари,пуснала съм 126 СиВита..........
дано упоритостта ти даде резултат  smile3501

# 58
За миманс-статисти в операта дали ще се иска да се пее  Joy

# 59
  • В голямото море...Живот
Нямам с какво да се похваля  Confused
Само с още н пуснати СВта и нито едно обаждане.

Общи условия

Активация на акаунт