Помощ в търсенето на работа - 4

• 50 784
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • София
alina
Като за продавачка 400 лв е ок. Плюс процент при това.
Още повече, че ти е близо до вас и няма да даваш пари за транспорт.

А като казваш "две страни" - какво е другото предложение?

# 496
  • В голямото море...Живот
Алина приемай.Договор едва ли ще подпишеш 1я месец.През това време можеш да продължаваш с търсенето.

# 497
  • София
Момичета, викате трудно да се намери работа при изпращането на CV-та на много места. На мен се наложи миналата година да изпитам какво е от другата страна. Шефове помолиха да отделя от стотина CV-та за работа за офис сътрудник 15-на автобиографии за интервю, след като си загубих цял ден преглеждайки писма, на следваща сутрин получих още над 500!!! CV-та. Оказа се, че получихме около 1000 автобиографии.... полудях. Вие казвате за снимки в цял ръст, освен такива имаше и от плажа, та дори и с приятелка, като отдолу пишеше "аз съм с тъмната коса". Много е трудно да се избере един от толкова предложения, още повече че не само един е подходящ....  newsm78

# 498
  • София
Момичета/момчета ето ви нещо смешно,но реално.Нещо което наистина се е случило.Прочетох го във форума odit.info  Joy

Това е автобиография на 17 годишен младеж, кандидатствал за работа в "McDonalds" и нает заради своята искреност и чувство за хумор.

1.ИМЕ : Greg Bulmash

2.SEX (пол): Още не. Все още чакам подходящия човек.

3.ЖЕЛАНА ПОЗИЦИЯ В КОМПАНИЯТА: Президент или вицепрезидент. Но сега сериозно. Ако бях в позиция да избирам, това нямаше да е първото място, на което щях да кандидатствам.

4.ОЧАКВАНА ЗАПЛАТА: 185 000 $ годишно плюс премии. Ако не е възможно, дайте оферта, ще се спазарим.

5.ОБРАЗОВАНИЕ: Да

6.ПОСЛЕДНО ЗАЕМАНА ДЛЪЖНОСТ: Мишена на управленски междуособици и военни действия.

7.ПРИЧИНА ЗА НАПУСКАНЕ: Измориха се

8.ПРЕДПОЧИТАНИ ЧАСОВЕ ЗА РАБОТА: От 13,30 до 15,30 в понеделник, вторник и сряда

9.ИМАТЕ ЛИ СПЕЦИАЛНИ УМЕНИЯ: Да, но са подходящи за използване при по-интимна обстановка

10.МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СВЪРЖЕМ С НАСТОЯЩИЯТ ВИ РАБОТОДАТЕЛ: Ако имах такъв щях ли да съм тук

11.ПУШИТЕ ЛИ: На работа - НЕ, в почивките - ДА

12.КАКВО ИСКАТЕ ДА ПРАВИТЕ СЛЕД 5 ГОДИНИ: Да живея на Бахамите с отвратително богата и тъпа секси блондинка - супер модел, която да си мисли, че съм най-великия мъж на света. Всъщност искам да го правя още сега.

13.SIGN HERE (в буквален превод "ВАШИЯТ ЗНАК ТУК", а иначе "ПОДПИС"): Овен.

Дейвид е болен,а в сряда/четвъртък ми започва обучението и ако до тогава не се е оправил незнам кой ще го гледа и какво ще се мисли.Майка миз апочва нова работа от пон.-разчитах а нея при подобни ситуации,но ето,че колелото се завъртя.Дано Господ е с мен и този път.Успех през идната седмица на всички ви  Wink

# 499
ronkis, дано да ти оздравее детенцето по-скоро и някяк си да съумееш лесно да се справиш с тази кофти ситуация  Hug

luss, права си си да ти кажа  Wink и аз съм поглеждала към тия обяви но мъжа ми не ми дава такава работа да съм работела, нито сервитьорка ми дава Tired И му обяснявам че мога да докарам доста повече пари, но нямало жена му да работи такива "унижителни" професии...не че преди да се събера с него не съм ги работила, ама айде Whistling

момичета, стискайте палци и на мен за първия ден на новата-стара работа  Flutter

# 500
  • София /Абсурдистан
Може би защото се съгласяваме на такива ниски заплати, затова ги предлагат.
Аз живея в Младост, и преди работих в магазина и целият пазар - ми е познат, няма и един магазин,
в който предлагат под 500 лева заплата + % Освен това, ако харчиш минимум по 1 лев на ден,
плюс работата ще ти е от 9 до19(най-малко). Струва ли си? Предпочитам да чистя на 10 места и да си докарвам над 1000 лева, отколко да стоя на чистичко място, да не виждам детето си за 400 лева... Може би не съм права...
Много си права даже  Peace

# 501
Момичета, викате трудно да се намери работа при изпращането на CV-та на много места. На мен се наложи миналата година да изпитам какво е от другата страна. Шефове помолиха да отделя от стотина CV-та за работа за офис сътрудник 15-на автобиографии за интервю, след като си загубих цял ден преглеждайки писма, на следваща сутрин получих още над 500!!! CV-та. Оказа се, че получихме около 1000 автобиографии.... полудях. Вие казвате за снимки в цял ръст, освен такива имаше и от плажа, та дори и с приятелка, като отдолу пишеше "аз съм с тъмната коса". Много е трудно да се избере един от толкова предложения, още повече че не само един е подходящ....  newsm78
да ние когато търсихме технически сътрудник  бях точно на твоя хал , по едно време само  снимките  им гледах
онзи ден една  по бтв се изказваше компетентно  и съветваше в помощ на търсенето на работа  , как можело видиш ли да си подадеш св -то на 100 места , човек трябвало да знае какво точно търси и само към него да се цели ,  и как можело да се работи работа която не ти харесва ,че от едно проучване излязло че 80% от българите не си харесвали работата

ама така и се натварих тя май изобщо не беше наясно, че за хората е буквално борба за оцеляване  и при тази безработица как няма да си подадеш документите навсякъде и да  направиш компромис със себе си , просто нямаш избор

# 502
  • София
ама така и се натварих тя май изобщо не беше наясно, че за хората е буквално борба за оцеляване  и при тази безработица как няма да си подадеш документите навсякъде и да  направиш компромис със себе си , просто нямаш избор

съгласна съм с теб, че е като борба за оцеляване. Преди не беше така, сега направо ни засипаха с предложения. Една моя приятелка забременя и я е страх да каже на работодатели, а вече е в 5-и! месец  Shocked Смята, че направо ще я изритат, т.к. имало много претенденти за нейно място (не е в моята фирма де, при нас са основно жени работят, та шефове се шегуват - да си правим график за раждане, да не излезем всички накуп по майчинство  Joy).

На всички успех в търсенето на работа, която харесвате!!!  Simple Smile

# 503
Inok,приятелката ти не е ли на трудов договор ? Да си вземе документ,че е бременна и да го представи,мисля,че така нямат право да я уволнят.

# 504
... всеки с проблемите си Simple Smile

аз наскоро пуснах обява за свободна позиция във нашата фирма с добро заялащане ... само един кандидат се е явил досега ... и тва ми било финансова криза Simple Smile

# 505
incine, кажи поне в коя сфера е позицията-може да става дума за много специфична работа...Може и линк към обявата да дадеш-току-виж вашият човек я прочете тук.
 Има няколко фирми, които през месец-два обявяват свободна една и съща позиция и все не могат да открият точният кандидат, та сериозно търсещите или вече са кандидатствали, или са наясно, че характеристиката е мъглява и направо подминават подобни обяви. Една уж много мощна на пазара търговска фирма поне 4 пъти годишно си търси експорт-мениджър, мой познат есента кандидатства там и го взеха.Обаче беше дълбоко учуден, че от него се иска едва ли не без мотика да копае лозе-казали му, че с телефон не разполага, лимитът бил 10лв месечно?!?!Та моят мъж на продавачките си в 3 обекта е сложил лимит от по  35 лв, за да контактуват помежду си обектите! Да работел с мейл.Е как се пробива само с мейл-контакт?! То да продаваш нещо, което е жизнено необходимо и което САМО ти продаваш-може и да стане така, чрез мейл, но когато става дума за продукт като боя за обувки например, където живият контакт с потенциалният клиент е от съществено значение, за да убедиш клиентът да купи твоята стока, да му разясниш подробности, да го дебнеш как да му станеш симпатичен, че да работи с теб- няма как да стане само със спамене в пощенската кутия...Та след 2 месеца съкратиха приятелчето, решили да закрият позицията заради кризата.Още на следващият ден обаче пак тяхна обява се мъдреше в джобс-а за същата позиция...

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 07:37 от olimpiia

# 506
  • София
Inok,приятелката ти не е ли на трудов договор ? Да си вземе документ,че е бременна и да го представи,мисля,че така нямат право да я уволнят.

На трудов договор е. Така и ще направи, естественно че няма да я уволнят веднага, но след майчинство май ще попълни редиците на този форум   Cry

# 507
  • София
... всеки с проблемите си Simple Smile

аз наскоро пуснах обява за свободна позиция във нашата фирма с добро заялащане ... само един кандидат се е явил досега ... и тва ми било финансова криза Simple Smile

а каква е работа?  newsm78

# 508
  • В голямото море...Живот
Честита Баба Марта момичета и момчета  Hug
Нека ни донесе желаното  Praynig

# 509
Добро утро, момичета и Честита Баба Марта на всички!
Едва вчера открих тази тема.
Безработна съм от началото на миналата година, днес станаха 14 месеца. Регистрирана съм в ДБТ гр. Сандански, обаче от там са ми съобщили едва за 8 СРМ/своб. раб. места/, от които едва 4 подходящи за икономическото ми образование.
Тук при нас, в този край на БГ, почти никакви обяви не се пускат, само за застраховане и кредит има, но те са на граждански договори и се въртят през 2 седмици.
За курсове - и дума да не става, сега се обучават работещите, а за на с безработните - няма, докато не свършат усвоените пари по разни там програми за работещите, после ще дойде ред на безработните, ако не измрат от глад до тогава.
Не разчитам само на ДБТ, преглеждам и jobs.bg, слушам и обявите по местните радиостанции, но там търсят най вече шивачки, пробвала съм, не ме искат , защото нямам голям опит.
Забравих да кажа, че съм от село, и отказвам обявите за камериерка, администраторка по хотелите, защото заради 12-часовата смяна, няма как да си пътувам.
Това беше накратко, пожелавам късмет на всички и на мен, разбира се, през новата седмица и новия месец.

Общи условия

Активация на акаунт