Помощ в търсенето на работа - 4

• 50 790
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • София
ronkis то май ще трябва да пускаме шантави автобиографии за да ни забележат.  Сетих се по телевизията преди години даваха за един кандидат-студентски изпит, на който е трябвало да се пише есе или нещо подобно на тема "смелост", едно момче беше предало бял лист, на който беше написал отзад, че това е смелост, и го бяха приели.Освен да си пращам вече само снимката, и ще напиша под нея "за повече информация тел. ХХХ"  Mr. Green

# 511
  • София
Честита Баба Марта!

като изчетох за снимките в цял ръст и снимки от плажа, се сетих за един случай. Търсехме оперативен счетоводител на 4 часа, като бяхме съгласни и момичето, което вземем да е майка или студентка и не беше необходимо да е счетоводител, а просто да има икономическо образование и бяхме приготвили 400 лв месечна заплата, като в месеците в които имаме много работа бихме могли да я наемем и на пълно работно време, ако тя има възможност. Наемахме на 4 часа с переспективата ако ни хареса момичето да си го наемем на пълно работно време... Почнаха да се изреждат девойки всякакви, и на всички заплатата им се струваше мизерна... на края дойде едно момиче от Перник, с което се разбрахме да започне от следващия понеделник. Дойде понеделник, става 11.30, нея още я няма и аз и звъня да я питам да не и се е случило нещо. Хващам я спяща и най-безсрамно ми заяви, че "днес няма път към София" и като има - ще се обади. Е, обади се седмица по-късно, но... вече беше много късно....

И това е само единия от случаите...

На последната ми работа по трудов договор като бях пък търсехме брокер (на добра твърда заплата + комисионни). Там пък какво чудо беше... Едно че за 2 дни получих около 700 CV-та, и второ на интервютата бяха локуми от 100 кладенца и накрая тази която я наехме, като и казах да хваща служебната кола и да отива на оглед ми каза, че сме я питали има ли книжка, а не може ли и иска ли да кара кола...

И на работодателите не им е лесно... Но пък сега пазарът на труда започна да се размърдва и почват да излизат позиции. Успех на всички с търсенето!

# 512
Вижте , какво открих, обаче до моето бюро още не е стигнало, чакат правилника, поне ще може да изкараме някой курс?
"От 1 март стартира програма „Развитие", която е част от програмата човешки ресурси". Програмата включва квалификация и преквалификация на останали без работа лица и ще обхване 65 000 безработни през 2010 година.
От тях 52 000 ще намерят работа, тъй като програмата е насочена към преквалификация, съобразена с търсенето на пазара на труда каза Тотю Младенов министър на труда и социалната политика. Безработицата към януари месец по официални данни на Националния статистически институт е 7.9%. Прогнозите за тази година е безработните да се увеличават, а синдикатите смятат, че 2010 ще завърши с нива от 11%. Само за последната една година без работа са останали 100 000 българи."
http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=36221

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 13:35 от mirasv

# 513
  • В голямото море...Живот
Мира,аз се опитвам да вляза в тая програма.Ще видим дали ще успея щото и до нашето БТ още не е стигнало нищо  Thinking

# 514
Ronkis, как е детето?
Прочетохте ли в статията критерийте за подбор на хората по тази програма?Вече нерви нямам да се ядосвам. В какво и как да се преквалифицирам?И написаното,че няма да е допускат хора с по-висока квалификация ме учудва.Аз ще ходя другата седмица да се регистирам в БТ, и се чудя дали да показвам всичките си допълнителни образования,квалификации и курсове  Tired. Понеже има работа само за шивачки,да взема да изкарам един курс,че съм с две леви.......Не зная вече какво да мисля  Tired.
Мира,аз пък си мисля,че обявените в БТ свободни места са нереални.Не вярвам някой да си е намерил работа от обявени места в БТ.И предполагам,че се предлагат на "вътрешни" хора........

# 515
И аз днес ходих да питам за тази програма "Развитие",ама и в нашето БТ няма информация.

# 516
  • София
ЧБМ на всички ви-много здраве,щастие и сбъднати мечти ви пожелавам

Здравейте!Дейвид е зле!Амам много-не съм спала цяла нощ и днес съм като прегазена.Висока температура-не спада под 38.5 или ако я смъкна то е за 30-до час време после пак вдига.Кашля зверски-ама ще видиме,очаквам до 3 дни да е ок.Вируса е такъв и от 33 деца 17 са болни в групата му в момента.

Успешна седмица от мен!

# 517
Еми ще чакаме госпожите-трудови посреднички да се осведомят и да почнат да ни звънят, трябва да настояваме, мисля че дневните ще са 6-8 лв и все пак е някакъв доход, пък ако си намериш работа, прекратяваш курса, никой не ти пречи. За мен по-добре би било да започна работа, но тук в дълбоката провинция е "умрела работа", така че курса е финансово спасяване за момента  Praynig

# 518
 doh да се еВа у късмета с тия агенции

Отидох на обявата от неизвестната фирма,оказа се агенция  Mr. Green ама без договори и пак безплатна за кандидатите.Условията са много добри. Praynig Чакам до сряда включително дали ще ме викнат на интервю с работодател.Тоя път ще отида че не е за изпускане.Молете се за мен до сряда да ми се обадят и работодателя да ме Ареса. Praynig Ако стане хоро ще играя.

Честита баба Марта и от мен!

# 519
  • Sofia
doh да се еВа у късмета с тия агенции

Отидох на обявата от неизвестната фирма,оказа се агенция  Mr. Green ама без договори и пак безплатна за кандидатите.Условията са много добри. Praynig Чакам до сряда включително дали ще ме викнат на интервю с работодател.Тоя път ще отида че не е за изпускане.Молете се за мен до сряда да ми се обадят и работодателя да ме Ареса. Praynig Ако стане хоро ще играя.

Честита баба Марта и от мен!

коя е агенцията?

# 520
Джоб Тайгър.

# 521
Днес имаше само 10 обяви за работа в моя град.Пуснах на две места.Дано ми се обадят. Едната е прегледана от 903-а потребители.

# 522
Естел,дано се обадят  Praynig.

# 523
Естел, стискам палци и аз  Peace
При мен няма никакво раздвижване...
но както се казва- нов месец, нов късмет!
Успех на всички  Hug

# 524
Аз лично съм скептично настроена към БТ и програмите им,вероятно има хора,които си вършат и съвестно работата,само че не попаднах на тях.Отивам септември за регистрация и чакам с една жена,която отглежда двете си деца сама,естествено беше много притеснена,че е загубила работата си,та чакаме си ние ,,колежката",която е излязла по работа,а всъщност се оказа ,че работата и е да се сваля с охраната в другия край на коридора,ами изчакахме,нали сме безработни за къде да бързаме,пък и любов.Влиза жената и се почват едни крясъци отвътре,такъв тон и държа това момиченце,а тя можеше да му бъде майка и да не е ,въпрос на възпитание е ,никой не е опрял до тях от хубаво,а и нали са там да помагат и обясняват.След това влизам аз,попълват ми данните набързо,заявявам желание за курсове и работа,казват ми за курсовете да се информирам всеки месец,ходя всеки месец и виждам,че излизат работни места подходящи за мен,но никой не се обажда съответно,февруари месец ходих за последно,попитах защо като има подходящи места не се обаждат и не предлагат нищо,премигна умно младши експертът и каза-вие сте длъжна да си ги проверявате сама,изнесена са на таблото.А за курсовете ми казаха ,че можело за мен към есента,сега имало много желаещи,ами благодаря честно,за таблото и аз мога да си проверявам наистина,реших вече да си спестявам 2-та лв. и нервите.На вас ви пожелавам повече късмет и по-усложливи посредници Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт