АВГУСТинското детенце, вече хапва си пюренце! - тема № 11

• 17 887
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
И да се похваля едва вчера отидох на гениколог след раждането,едва ли има друга несериозна като мен.
Не си само ти несериозната,Аз все още не съм ходила,но няма да се забавя,даже мисля и цитонамаска да си направя.
А за тези колекторчета от аптеката,има ли специални за момченце и момиченце или са еднакви и колко струват?

Има значение, да  Grinning Казваш пола, около 50ст.

# 256
Здравейте,
Митко снощи не можа да спи. През час се будеше с писък и почваше да реве  Cry Cry Cry, явно сънува нещо. Няколко пъти се успокояваше след като отидех при него и го погаля, но имаше и такива, в които само цица го успокояваше. Плаче толкова силно и вика 'ОООООООО'. Не знам какво му става. Като се събуди почва да се усмихва, явно разбира, че е сън. Четох, за кошмарите при бебетата - изразяват преживяното през деня, но нищо по-различно не му се е е случвало вчера.
От 2 месеца си мята главата преди да заспи и то толкова силно, че имам чувството, че ще си счупи вратлето. Педи каза, че е по-емоционален.

Ох, това с изследванията е вярно нож с две остриета - като се родихме ни гледаха мозъка на ултразвук и в епикриза пишеше  сянка в лявото стомах че. Видях го, чак като ни изписаха, едвам издържах до консултацията след 5 дена - оказа се, че често се случва и затова не са ми казали нищо. Един месец само за това си мислех, оказа се, че нищо му няма.

# 257
Амбишъс: да, мила, разбрах те още първия път. Просто ми прозвуча кофти това 'не дупчат' бебетата за еди какво си. Самият израз. Може би 'тук не взимат кръв на 6 месеца' ? Споко, дрънкам си, не се заяждам  Hug

Говорейки за гинекологични прегледи някой преди дни беше писал, че ще ходи, ама аз да питам: след 2рия месец когато ходихме задълже, сега има ли пак някакъв следващ задължителен срок за посещение?

# 258
  • Sofia
Според мен това, че у нас (в БГ) правят рутинни изследвания на 6 месеца е за наше добро.  Peace Аз лично мисля, че така е по-добре и в това отношение аплодирам нашата здравна система. Забелязала съм, че на Запад го дават малко по-лежерно. В никакъв случай не казвам, че там здравеопазването е лошо, НЕ! Казвам че е добре, че в БГ се правят такива изследвания в ранна възраст и ако има нещо нередно (недай Боже), да се хване на време и да се отреагира адекватно с необходимото лечение. Нали колкото по-рано се хване, която и да е болест, има по-голям шанс тя да бъде преодоляна.
Също така ми направи впечатление един пост на Поли Зое, която беше писала, че Соня била хремавичка, а лекарката й набола ваксината. При нас така не се прави. Детето трябва да е здраво, за да му се постави ваксина, нали му се вкарва вирус или бактерия и то трябва да има добро здравословно състояние и имунитет, за да се пребори. А и мене така ме е страх от тези ваксини, че не ми се говори... Ако можех, щях доста да пропусна от тях! Господ да ни пази, че какви случаи знам ...  Wink И така като цяло от обменената информация тук, се успокоявам че лекарите в БГ все пак действат доста предпазливо. А иначе че има изоставане в обучението им относно захранването, това си е така. Затова като гледам тука повечето от нас не им се доверяват и си действат по свой начин. Не трябва да е така, но така се получава. Аз нашето Джипи само за захранването не я слушам ( т.е. правя така, както тя ми казва, но с 1-1,5 м. закъснение), тук се разминаваме, за всичко останало много ми харесва как процедира.

# 259
А аз пак да питам БГ-тат кога се подават документи за детски на 6 месеца или на 1 година????

# 260
Според мен това, че у нас (в БГ) правят рутинни изследвания на 6 месеца е за наше добро.  Peace Аз лично мисля, че така е по-добре и в това отношение аплодирам нашата здравна система. Забелязала съм, че на Запад го дават малко по-лежерно. В никакъв случай не казвам, че там здравеопазването е лошо, НЕ! Казвам че е добре, че в БГ се правят такива изследвания в ранна възраст и ако има нещо нередно (недай Боже), да се хване на време и да се отреагира адекватно с необходимото лечение. Нали колкото по-рано се хване, която и да е болест, има по-голям шанс тя да бъде преодоляна.
Също така ми направи впечатление един пост на Поли Зое, която беше писала, че Соня била хремавичка, а лекарката й набола ваксината. При нас така не се прави. Детето трябва да е здраво, за да му се постави ваксина, нали му се вкарва вирус или бактерия и то трябва да има добро здравословно състояние и имунитет, за да се пребори. А и мене така ме е страх от тези ваксини, че не ми се говори... Ако можех, щях доста да пропусна от тях! Господ да ни пази, че какви случаи знам ...  Wink И така като цяло от обменената информация тук, се успокоявам че лекарите в БГ все пак действат доста предпазливо. А иначе че има изоставане в обучението им относно захранването, това си е така. Затова като гледам тука повечето от нас не им се доверяват и си действат по свой начин. Не трябва да е така, но така се получава. Аз нашето Джипи само за захранването не я слушам ( т.е. правя така, както тя ми казва, но с 1-1,5 закъснение), тук се разминаваме, за всичко останало много ми харесва как процедира.

Напълно подкрепям!   202uu  newsm10 Нашата педи каза, че не само бебка рябва да е абсолютно здрава, но и ние, които сме в пряг контакт с нея. Хари и за ваксините сме на еднакво мнение и страхове. Всеки път треперя и се моля на който е там горе да ми опази детето и да е само за добро.

Мо72: мила, всичко е наред, ще видиш! На бебо му няма нищо!  Hug Наистина има такива по-емоционални дечица. Една позната мама също много се оплаква от мятане на глава, но бебка си е абсолютно здрава.  Hug

# 261
mama_na_iana и Ambitious благодаря за сайтовете   bouquet

# 262
  • Бургас
Има значение, да  Grinning Казваш пола, около 50ст.
[/quote]

Данче , сериозно ли бееее, аз днес купих а нищо не ми каза аптекарката  #Cussing out а и струваха по 1 лев , да не би да е нещо различно   newsm78  даже си купих две, че да имам право на грешка докато я дебна  Mr. Green

Алегория, тук в бг-мамата в точната тема съм чела , че  декларацията за детски надбавки се подава на всеки 12 месеца. Ако искаш ще издиря темата и ще ти пусна линк  Peace

При нас едно и също......баткото ми е болен в момента, лепнал е някакъв вирус - има Т. и кашлица. Моля се и бебка да не се зарази, че няма да можем да пътуваме в неделя за Варна за сондажа  Praynig

# 263
  • София
mo72 моя Алекс също си мята главата преди да заспи. В началото аз също се притесних, защото той се мяташе като подивял, даже съм му хващала главата.  Пуснах и такава тема тук, но се оказа, че е доста срещано и не е нищо обезпокоително. А и също забелязах, че май има връзка с люшкането...допреди близо месец не заспиваше, ако някой не го люля в леглото и си мяташе главата само, когато заспива. Откакто започна да се приспива сам вече почти не го прави. Случва се рядко и не така силно.  Peace

# 264
Здравейте момичета Simple Smile)

Малинче, честито ви второ зъбче Simple Smile) искам вече и ние да се похвалим с едно Simple Smile

Тея ваксини и мен много ме притесняват, даже като го боцкат милото чак мен ме боли. Дано наистина само помага, а да не ни вреди.

Ние днес бяхме на женско парти, 2 мами с бебета и 2 без Simple Smile)) Мога да ви кажа че от 12 до 4 бяхме заедно, после се чух с едната мацка и ми вика толкова съм уморена едвам гледам, явно гледането на деца не било лесно Simple Smile) а тя просто седеше до децата на пода докато си играха и от време на време се гушкаха Simple Smile) уплашихме момичетата Simple Smile) но беше голямо забавление, добре се разтоварих Simple Smile)

Амбишъс
благодаря за ценната информация Simple Smile)
Мо, Мариелка и ние доста си мятаме главата, но след като заспи или е полу заспал. Незнам, според мен се превъзбужда през деня и затова като заспива е толкова неспокоен.
Мариелка, Алекс изведнъж ли започна да заспива сам. Разкажи ми ако искаш на лични Simple Smile Това ми е мечтата, да започне да спи сам.. ама вече се съмнявам, че ще се случи Sad

Лека нощ на всички и бебчетата да спинкат без да се будят Simple Smile

# 265
Глупи писах ти  Mr. Green
Магаре няма нужда важното е да знам да не съм закъсняла!!! Мерси
И не се притеснявай има и такива дето за всичко стават и за момче и момиче и аз такъв имах! Става без проблем и моя струваше 1 лв. Само че беше скъсан, ама вече ви писах
И да не се притеснявате, че количеството е малко трябва им само 2 капки (така ми казаха в лабораторията, че се бях притеснила, че от спукания останаха 5 мл)  Laughing
Глупи и Теди реши сам, че вече е голям и може да заспи самичък без люляне, цица и т.н. така че няма страшно и вашия момент ще дойде скоро!! Ние вече 10 дни сме така - оставям го и излизам а той си рита без да реве и накрая заспи
Италиана мерси много мила, ама що не пишеш вече? Не съм чела скоро как си. Иначе вече книгата пътува към мен!!!!!   bouquet

# 266
  • София
Привет и от мен!

Сънчо това с творенията и тишината беше страхотно. С мъжът ми умряхме да се хилим, а и 2мата сме в коридора, че майка ми си заспа в хола, а бебето спи в стаята и ние няма къде да стоим...тъкмо се майтапехме, че може да теглим чоп кой да е в коридора и кой в банята, или направо дружно в банята...

Обаче май някой вирус ни е погнал нас  с татито и не се знае къде ще избие, а утре сме на мерки и телилки с малкия. Като се сетя само как ще се обясняваме за незапочналото захранване и вече не ми се ходи, ама...

Да се оплача и аз - вчера клавиатурата на новия комп замина на сервиз, че татито изби клавиш Т... Много тъпо  Sad

Целувки - да знаете, че ви чета с кеф Wink

# 267
Глупи: утре ще ти пиша аз как 'научих' Андреа що е това 'заспиване сама', че вече много пъти писах тук и да не спамя. А ти явно си била за гъби тогава  Mr. Green   Hug

Лека ви, че заспивам   bouquet

# 268
Има значение, да  Grinning Казваш пола, около 50ст.

Данче , сериозно ли бееее, аз днес купих а нищо не ми каза аптекарката  #Cussing out а и струваха по 1 лев , да не би да е нещо различно   newsm78  даже си купих две, че да имам право на грешка докато я дебна  Mr. Green[/quote]

Ми в аптеката го питали мъжа ми за какъв пол и той си признал  Laughing Mr. Green Взел 2 ама и с 1 се справихме и да, на колектора си пишеше "момче"
А може и да ни е много модерна аптеката, знам ли  Mr. Green hahaha hahaha hahaha

# 269
А моя казал че е за момче а му върнали "тези нямат значение"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт