АВГУСТинското детенце, вече хапва си пюренце! - тема № 11

• 17 885
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Трейси, благодаря!

Дю, Boj, честита половин годинка на Коци и на Калина! Да са ни живи и zдрави!

Някой да zнае кога може да се даде на бебето каки? А авокадото как да го раzбера дали е уzряло, Терпсихора, ти нали беше писала преди, че не трябвало да е твърдо, ама аz в магаzина не видях едно меко, всички бяха бая твърди. Вzех едно и сега да го чакам ли да омекне!? И ако може пак да напишеш как да се обели лесно  Praynig, че да не го търся наzад. И нали авокадото може да се даде сурово?

# 586
Поли - аз не съм дала още, но то кое по-напред  Mr. Green Тука го дават рано това авокадо, а на една схемичка на буболече-мече беше пуснала отиваше към 10 месец нататък даже  newsm78 Знам, че се дава суров и даже гледах една тукашна рецепта с краставица пасирани и сурови, незнам и аз. А се бели лесно като го срежеш на 2 и с малка лъжичка минеш покрай 'кожата'. Това е много удобен вариант и за белене на киви. Трябва да  е мекичко леко и да няма по него петна. Не съм авокадо спец, но ти пиша каквото аз знам  Mr. Green

Я аз да питм, кога и дали някой дава масло по малко към зеленчуковото пюре??? Че нали е от прясно краве мялко правено??? Дали е преди месото и жълтъка??? Ние трябва след седмица - две да го почваме това месо, но се чудя дотогава неможе ли да го метнем това масълце??? Купих вчера масло без сол, органик, други условия за него има ли?

# 587
  • София
Поли, да ти е жива и здрава Соня, да е много добричко и усмихнато бебенце   bouquet
Авокадото се бели както Лидия е написала, но на мен ми е по- лесно с голяма лъжица да го правя. Ето така :

http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://farm4.static.flickr … bg%26tbs%3Disch:1

Иначе като сега ти е твърдо авокадото, остави го някъде на тъмно и го проверявай през ден- два. Като го усетиш мекичко- давай го спокойно. То се дава сурово и намачкано/пасирано.
Наистина в някои нашенски схеми се препоръчва след 10 месеца да се дава, но пък на много места го препоръчват като една от първите храни, то е доста невинно от гледна точка на алергични реакции и стомашни неразположения.

Честити "рождени" дни и на Коци на Дю, Калина на boj777, Веселин на Багнето, Кристиян на Танито81, Киара на Бруни! Да растат здрави, щастливи и спокойни!

Трейси, лелеее, ама така си го разказала това,че да си умре човек от смях, а то никак не е смешно всъщност. Много се радвам, че Дани просто е започнал да прави бели, а не се е наранил. Дано все да има късмет човечето! А това с компютрите ми напомни как миналата година пътувахме за морето в една кола четирима души с 5 компютъра Grinning И стана истинска драма като на 5-тия ден се скапа интернета и и ела да видиш колко зависими се оказахме ooooh!

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 11:08 от terpsyhora

# 588
  • На плажа
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБОЦИТЕ!!!!да растат весели и усмихнати  bouquet
Трейси,хем ми стана смешно,като прочетох за това с тигана и слушалките Laughing ,хем настръхнах,като си представих,какво е можело да стане ooooh!
Аз също искам да го връзвам Ники докато е в стола,но след като извадих седалката да я изпера,не успях да наместя правилно коланите и сега не знам как да го закопчая,затова или пускам седалката в полулегнало положение или му слагам табличката отпред и така няма как да падне.
Ама вие в къщи колко компютъра имате? newsm78
Лиде,благодаря за кафенцето.Днес гледах на Макси новите снимки във фейса,много е готин,пич с това елече и панталон  PeaceА за маслото,мисля ,че МХристова слагаше масло при зеленчуците,докато ги вари,но не съм сигурна.И аз съм слагала 1-2 пъти.
Поли,нямам никакво инфо по твоя въпрос и затова не мога да ти помогна  Peace
При нас какъв дъжд се исипа току що,даже и град заваля,днес ще сме в къщи.
Пепеджинс,какъв сняг бе мила.Сега като го прочетох и викам,, да не би да съм объркала темата,, newsm78 Тук вчера беше пролет Rolling Eyes
Нещо ставааа имам нет,пък не ми дава да публикувам  #Cussing out
Стана

# 589
Благодарим за комплиментите Тинче/Данче  Hug МХристова мисля, че е доста напреднала в захранването спрямо нас. Тя и супичк спретваше май преди седмица-две. Вие на какъв етап сте??? Аз от 3 седмици захранвам и съм минала доста плодове и зеленчуци за по 3 дена ги държа само и не наблягам много, много, но знам ли да не омотам нещата и да е рано за млечен продукт  newsm78

# 590
  • На плажа
Аз захранвам вече втори месец,но съвсем не съм дала всички зеленчуци и плодове.Само ябълки,круши и сливи съм дала,а от зеленчуците-картоф ,морков,тиква,спанак и царевица.Започнах и жълтък да давам от две седмици.
Можеш да пробваш да сложиш малко масло,на върха на ножа и да видиш дали ще му се отрази зле или не. Peace

# 591
Данче (Тина) имаме тамън 4 компютъра. Ама сега брат ми единия ще го отнесе и оставаме само с 3  Joy Joy Да има. Имам един малък 10 '' за работаа преносен и два нормални, затова ... Кофти за времето, и тук е студ. Писна ми вече от тая зима, искам топлоооооо. За столчето за хранене - и на мен не ми се мисли какво можеше да стане, че то е и много високо (беше на най-горното ниво, после като го гледах, ако се беше лъзнал надолу и директно си трясваше глават в поставката за крачета  #Crazy
Поли, за авокадото са ти обясниливече, аз само да кажа, че и аз тука ги купувам много върди и оставям да узрее, за 3 дена ми е готово  Mr. Green
Лиде, и тук го дават авокадото за ранно захранване. Макси е сладурчо. За масълцето,  на нас педито ни каза да слагам по звънце масълце, но аз още не съм дала. Ще ходя да търся някакво био и ще почна да му давам. Ама ние сега едно ядене ядеееем, ако изяде 20 гр. пюре съм супер хепи  ooooh! (Лиде, мухлясалиса ти манджите в кафето  Joy Joy Joy)

# 592
  • Бургас
Момичета, здравейте Simple Smile

Влизам на бързо да ви кажа, че потегляме за Варна. Утре в 8ч.ще е манипулацията на Деската. Моля ви да стискате палци , защото знам , че когато много хора изпращат положителна енергия всичко ще е наред  Hug Hug Hug
Ще пиша при първа възможност  Peace

# 593
хахаха не съм и разбрала, че имам кафе даже, ама ти на тинчето фермата  да беше видяла  hahaha  Joy Ей ся ходих да и ударя едно рамо, че страшна работа не е за разправяне   bouquet
Щом не дава реакции и аз ще му плясна малко днес да го видим. Аз се престраших и почнах и паралелно да давам на обяд зеленчуци, а следобед плодове. По 3 дена ги държа новите неща. Застъпвам ги ужким, ако стане нещо да се усетя от кое е. Да не ме чува злото и всичко да мине нормално, че ми писна с тия малки количества ядене и с това ненаддаване, ама съм доволна. Вчера го изнудих да яде в едно кафене с много хора и деца викащи наоколо и си хапна, че досега се стресираше и неискаше да яде храна различна от мялко пред публика  hahaha baby_neutral
И тук валиииииииииииииии
Ох магаренце всички съм сигурна, че е си мислим най-хубавите неща за Деси. Стискам палци и скоро се прибирайте с добрите новини Hug

# 594
Добро Ютро Мацки

Честита половин годинка на :

# 595
Лиде, Терсихора, Трейси, благодаря ви! Значи скривам го сега и след 3 дни ще го дам. Мисля към ориzовата каша да го прибавя.

Аz с маслото мисля да почакам поне до 7ми месец, тогава мисля и кисело мляко и иzвара да дам. Соня, ако беше на АМ, сигурно и по рано бих го дала маслото. Аz смятам да почна да слагам по малко рапично олио в пюретата, те и беz тва доста от готовите дето съм купила с това олио вътре.

А zа тия какита zначи никой ли не zнае, то и в интернет няма нищо по въпроса. Те са от семейството на домата, а той нали се дава по късно, може би сега й е рано на Соня и zа тях.

Магаре, дано мине всичко наред!

Мерси, Аси, да ти се връща  Hug.

# 596
  • София
Ама вие защо не ми казвате, че на предпоследният си постинг съм написала, че "...Савана падна от мястото, където я повиваме....'' hahaha hahaha hahaha Много смешно звучи, ние дори не я повиваме...аз толкова афектирана съм била, че незнам какво съм написала, явно съм искала да кажа повивалник, но то не е точно такова...сега случайно като прочетох и направо  Joy Joy Joy
Разбрахме си те, че ства въпрос за повивалник Simple Smile Но пък ние се ЗАДЕНАХМЕ  Joy Joy Joy Като идваме чат пат на селото и прабаба му го слага в туй чудо на техниката ЦЕДИЛКА  Joy Joy Joy и той заспиваше като по-малък, но сега не действа вече, даже се и мръщи  hahaha Ето да ни скивате

# 597
Ра_ив, много сте фешън бре  Joy Joy
Амбишъс, ми то и аз така си му викам на повивалника и не ми се стори странно   Joy Joy Joy
Магаренце, стискаме палци и всичко ще е Ок, да знаеш  Hug
Лиде, тая ферма опасна работа, само тая игра още не съмзаиграла, ама да зема да не я почвам, че ми отиде работата  Joy Joy Joy Ей, манджи трябва да сеготвят. Айде, ставам да ходя да мятам едни бейгълчета за браточката, че му се били прияли  bowuu

# 598
Трейси - мъжо ми праща постоянно на фермата рзни неща и ме кара да ги отвярям. Не я почвай, е краста голяма. Децата има да копат поцял ден и тва си е  hahaha Още малко да се постопли и моя мъж го пращам да си играе на ферма в нашата градина  Joy А какво е това байгълчета?
ра_ив - много готино тва ама неразбрах къде е закачено или ти го държиш като кенгору??? Милото каква отчаяна фзиономйка е направило като: 'тия какво ме правят'  hahaha  Joy сладур  Hug

# 599
Бейгълите е едни такива варени гевречета, дето после се пекат.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Bread/small_flat_l … f/recipe_1360.php
Абе няма да я почвам тая ферма, че верно ще изтормозим децата  Joy Joy Joy Joy

П.П. Хаха, днес май всеки втори пост ще е моя  Joy (другия ще е на Лидето  smile3532 smile3532)

Общи условия

Активация на акаунт