През НОЕМВРИ се роди дете, да ни слуша, радва и расте!-5

• 25 206
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • София
 Hug

Да живеят детегледачките! Днес направих страхотен следобеден сън и съм като нова  Blush

Да ви похваля хомеопатията Peace  Виктор имаше стафилококи в носа, а на Кари беше изолирана някаква бактерия, причинителя на скарлатина (бета не-знам-какъв-си кок пиогенес). И двамата лекувах с хомеопатия. Миналата седмица им взехме нови носни и гърлени секрети и двамата са напълно чисти  bowuu Чак педиатърката не вярваше   Laughing

Терлъци не понасям и не мисля да сложа, дори да ми подарят  Wink

За дерматитите - да ви похваля гел/ крем от чаено дърво. Кари като беше на 3-4 месеца, на бузата й се появи петно, което дерматоложката определи като дерматит. След 2-3 намазвания, нямаше помен от него  Peace Дано да помогне и на вас!

Хубава вечер  Hug

# 676
Аз съм яхнала метлата! Покрай малката все по болници ходим заради АД и лека температура. Горкото ми дете, измъчи се, съблечи, облечи.
Вдига лека Т вечер към 37,2-37,3 и това продължава близо 3 седмици. Пуснаха й кръв и урина веднъж, утре пак стерилна урина.. вече не знам какво да мисля. Иначе си е бодра, добре се храни, вечер след 6-7 става нервна и реве истерично, но не е от глад  Sad
Решихме да потърсим и второ мнение за АД при някакво светило от катедрата по дерматология и венерология. Голяма специалистка, голямо чудо.
След прегледа, който трая 3 минути точно ми каза, че детето няма АД, имала екзема с неопределен произход и много съм се впрягала Thinking
АД бил модерно заболяване и не сме първите. Ами, като за 40лв преглед може и наистина да се впрягам като каза, че хем няма АД, хем не сме първите  #2gunfire
Препоръча ми да си избера от козметика на А-Дерма в аптеката и да ги ползваме, т.е. нищо ново. Сега явно трябва да ходим при още един "лекар", за да разберем в крайна сметка какво става с кожата й.

Тони
в Токуда ли бяхте ходили за дерматита?

За свекурвите болната тема! Ужасно ме дразни майката на мъжо и тя хитра като на Дидката. Все аз съм виновна, защото тя е много добричка. Като почне да се прави на клоун пред бебето ми идва да я прасна по главата.
Последният път дойде и гушна бебата, и се чудеше да я целуне ли по лицето или не, и пита мъжо ми дали да я мляска, като че ли мен ме няма в стаята изобщо.  #Cussing out  След като той й каза, че е малка и няма шанс продължи монолога с бебето: "Знаеш ли какво ще те прави баба... ще те щипе и хапе, като не може да те целува, на баба така й харесва".  #Crazy
Та по този случай на мен ми харесва да види щерка ми след месец-два отново!

Маймунски днес к'во време?! Утре май ще се размине разходката пак Crossing Arms

Днес купих кенгуро, защото в слинга не иска да седи. Дано успеем този път Praynig

# 677
А за свеки - мен изобщо не ме дразни да гушка бебето, но не мога да понасям майка ми как се спуска да го граби като хищна птица. И то защото все протяга ръце, точно когато бебето не е в настроение да се гушка, но тя вярва, че има магически способности да успокоява бебетата и да ги приспива. то вярно де - като послушаш минута и половина песента й на изпаднал в транс шаман, няма как да не ти се доспи. А и тази песен се придружава с танц, който наподобява подскачане върху жарава.
И свекър ми по някаква причина ме дразни като гушка бебето, не знам защо.

Joy оххх... ще ме уморите от смях.... Joy

А относно свекървите - моята е много много добра.  Но ние си живеем сами и никой не ми се бърка в семейството.
 А иначе не разбирам какво толкова им се нервите на свекървите, че искат да виждат и гушкат децата ви. Защо не се поставите за малко на тяхно място, детето ви след време ще има дете и вярвам че и вие ще давате мило и драго да виждате, гушкате и радвате на внучето си.
Децата ни вече не са токова малки, ако имате проблеми с хигиената на свекъра и свекървата, преди да им дадете бебето ги карайте да се мият, но не им отказвате тази радост....
Аз моят мъж го давам да го прегръща който, когато си поиска. Днес ходих и на фризьор /за първи път от повече от година/ с него и на фризьорката и дадох да го гушка и пипа.

За обличането за спане, моя спи с боди и отгоре с гащеризон, завит с памучна пелена.

За на вън го обличам според температурата, космонавт - само при отрицателни температури и без шапка само с качулката на космонавта. Сега го обличам с разни комплекти и с едно плюшено яке с качулка, пак без шапка. Всъщност досега да съм му слагала 4-5 пъти шапка и то под натиска на бабите които изпадат в ужас колко ми е голо детето на разходка.

За спането - спи по гръб, върти си главата, понякога си се обръща сам на страни или пък се върти из леглото. Почти винаги го намирам на различно място преместил се из кревата.

Хайде казвайте утре ще се сформира ли група за Южния парк или пак ще си обикалям сама?

Чудех се да пиша ли за плачещите деца който не искат в количка. Това е много неприятно за майката. Винаги съм ги съжалявала тези хора. Носиш, буташ а то пак реве... аз лично бих го оставила да си реве в количката, дали ще реве в нея или извън нея все е тая, все си реве. Поне не се измъчва и физически майката, че то за психически е ясно.  
Разберете ме правилно, не искам на никой да се бъркам и казвам как да си гледа детето, просо споделих личното си мнение.  Peace

# 678
Еееех, момичета, днес от обяд съм в темата, обаче само чета на пресекулки. Много сме кисели още от сутринта - спахме всичко на всичко няма и час, и почти през целия ден сме се дондуркали. След малко ще се къпем и дано да има мир след това  Crazy
Мия и ние спим по гръб от доста време. Ния сама започна да си ляга на гръбчето и да си завърта главичката на едната страна. А за разходките от едно известно време сме като вас - излизаме, дремва половин час и се започва една ария  Joy Ако съм сама, направо не ми се мисли какво щях да правя.
didkata86; Катерина 26 - успех с ваксините и дано бебковците да нямат странични реакции  Praynig
Клипчето реших да го пропусна, след като изчетох коментарите ви  Confused Много ненормални хора има на тоя свят, ей  #2gunfire
kremito, благородно ти завиждам  Mr. Green Ами така, де, човек има нужда и от малко време за себе си.
Янечек, това с търлъците направо ме разби  Joy Една приятелка ми разказа как веднъж бебчето й се разплакало неистово /то направо посиняваше от рев, защото имаха страшни колики до 6-ия месец/ и не можела да го успокои, а една бабичка се приближила и със строг тон й казала - Абе, вдигнете го това бебе, не чувате ли че плаче  #Cussing out И на мен ми се случва Ния да се разплаче, а аз да не мога да я успокоя навън та ако ще и на маймуна да се направя. И ако някой дойде да ми направи забележка...  #2gunfire
Аз все още не съм подавала документи за детски. Мислих си, че няма да ме огрее понеже съм се доосигурявала, но от друга страна нямаме брак и се водя самотна майка  newsm78 Сега като постовете ви ще взема да подам и току-виж ме зарадвали.
Добре дошли на новите мами  welcome
Хайде лека и спокойна вечер от нас  Hug

# 679
  • Пловдив Белащица
Ехо, жива съм  Mr. Green

Цели 40 страници не съм чела, ама няма и да смогна сигурно. Ние бяхме миналата седмица от четвъртък до неделя на мъжа ми на селото. После той влезе в болница и за да ми е още по-хубаво свекървата реши, че трябва да дойде да ми помага (т.е. виси на главата). Това означаваше, че трябва да готвя често заради нея, да отделям повече  време на домакинството и по-рядко на компютъра. И най за капак и Андрея ми беше леко болна, та си беше вкъщи. А беба вчера й биха ваксините, та е крива до небесата. Но от днес всичко си идва на място - каката вече е на ясла, татито си го изписаха, а бабата си тръгна. От утре се надявам да ми остава време да наминавам през темата.

А и гледам форума с нова визия  Shocked

# 680
Добре дошла , действително липсваше Simple Smile Hug Васи

# 681
  • София
Здравейте и от мен.

Най-накрая качих снимки в албумчето. Ето една:

http://noemvri2009.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta-0-3m.436851.17573517

Днес беше много мрачно , а се бях наканила да сме навън цял ден. Изтрещях цял ден в нас. Връщам се да чета.

Лека вечер

# 682
Добър вечер!

Благодаря Ви за поздравленията и пожеланията!!!  Hug

Да споделя как мина прегледа ми днес при кожния доктор в 25-та: то не ми се разправя,но трябва да споделя.
Влизам в кабинета,доктора си пише в някакъв тефтер и го чакам да си вдигне главата за да му разкажа за какво става въпрос(вчера джи пи то е говорела с него),разголих циците да види,а той не се вдигна от стола,казвам му и лицето ми е обринато и пак нищо-не стана да види какво е състоянието на кожата.Започна да ми вкарва едни терминологии,нощо не запомнних,как кърмачките сме едва ли не "лигли"-ядяли сме мляко,ядки и т.н
"Не храната правело кърмата,а течностите",даде ми някаква диета,препоръча да пия и много течности( 3 л.фреш),рецепта с разни мазила и хапчета за 100 лв.И за капак ми казва: и на ли знаш на кравите им дават да ближат сол за да пият вода и съответно да имат повече мляко!
Опропастих си целия следобяд да се занимавам с глупостите му!

Лулу,благодаря за поканата,с удоволствие бих се възползвала,но днес просто нямаше начин!  Hug

Приятна вечер!

# 683
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте,имам много за четене,ама нещо сме криви ,от няколко дни много реве докато яде това дете,дере се,пускам сешоара да се разсейва и пак рев.И всички сме сополиви,явно от смяната на климата нещо сме настинали.Някакви колики са се появили незнайно откъде,много и къркори корема.Страхувам се да не е някаква инфекция,че постоянно тъпче ръцете в устата,може да е налапала нещо. ooooh!
Иначе вчера бяхме на консултация,вече сме 6,250кг,60см,качила е само 450г и 2 см този месец,но сме си в нормите,вече започват по-малко да наддават бебоците.Иначе е видимо весела,вчера се скъса да се смее на глас в кабинета на докторката,голяма веселба беше,после пък говори. hahahaЯвно ще я правим докторка и нея. Joy
Вече няма отучаване от палеца,никакви биберони не важат,повдига и се от всички. Sick
Засега толкова от нас,ще кача малко снимки най-накрая.Целувки на бебчовците Hug
 vess_82 Ина е голям бонбон,страшна фльонга сте и направили. Joy

П.С сега прочетох за търлъците,Янечек както винаги изби рибата  Joy.Ние сме затрупани,но и аз не ги ползвам,леля ми и една приятелка ми подариха доста,ама съм слагала 3-4 пъти,не ме кефят,пък и това малкото само рита и никога не му остават на краката повече от 3 мин. bowuu
Какво се чудите за кърменето,майката пести от храна  hahaha.Това в кръга на шегата де,чак гнусно не ми е,ама ми е странно чак до такава възраст,но е въпрос на личен избор.Аз познавам кърмаче на 4,5г,на възрастта на голямата щерка Mr. Green
Има таква тема в кърмаческия-за говорещите кърмачета.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 22:59 от radost24

# 684
Мамита добро утро  smile3507 или поне за тези,за които е добро..Ние не спинкаме вече от един час и се бориме да вземеме стерилна урина за изследване...ама тва много трудна работа бе Simple Smile Тука с едни пликчета и легенчета се мъчиме...дано да имаме успех. Незнам при вас как е ама Саши от няколко дена ми отказва млякото...такова дърпане и бутане пада като му дам шишето,че нямам думи просто. За да се нахрани добре трябва да са минали поне 7 часа от предишното хранене..направо полудявам. Сменихме Нутрилона с Лактана Био и пак същото. Даже снощи му давах с лъжичка..ужас просто. И в крайна сметка ни пратиха за излседвания,дано всичко е наред,че ми е бръмнала главата направо.

Янечек - и аз имам търлъци ама не ги ползвам. И по повод на твоя разказ и аз ще ви кажа нещо за тези "лелички". Simple Smile Вчера излизаме с една приятелка до магазина и тя влезе вътре,а аз отвън с децата. И нейния малчо се разплака,той е по-голям и усеща като я няма мама. И аз го извадих от количката да го подрускам малко,при което от някаде се спуска една леля и вика "На това дете кръста ли му е гол или така ми се струва..?" Ама с един тон на старшина в казармата...Направо си глътнах езика,нито ни знае,нито ни познава ама тръгнала акъл да дава... #Crazy

# 685
Добро утро!
Да ви пропомня приказните закуски,които сервирах докато бяхме бременни.Да ви дадат свежо пролетно настроение!

Денят се очертава слънчев-само за разходки!

Портокалчо-дано имате устех с трудното начинание!
Радост-и при вас дано всичко се оправи бързо!
А за търлъците снощи четох докато кърмех Вики пред компа и така се разсмях,че чак се стресна горкото!
Засън аз обличам боди и отгоре памучна пижамка тип гащеризон или от 2 части.
Айде до после,че дружината започна да се излюпва един по един!

Приятен ден на всички!

# 686

e_valkanova - аз също се бях изринала и моята ми каза че ще ми мине. Не съм пила лекарства въобще. И действително така и стана  Peace
Да попитам кърмещите майки?
Цикъл имате ли и ако не получавате ли слузесто течение с кървави нишки около времето в което е за него. При мен вече два пъти ми се случи преди месец и преди два дни.  Сега вече няма нищо и съм добре. Чудя се само да взема да си запомня датата и да видя другия месец пак ли ще имам такова.  Peace

Приятен и надявам се слънчев ден!!!!

# 687
Добро утро и от нас  Hug
Кло аз още нямам цикъл, а и не ща и да чувам за него Joy, а това с датата около цикъла направо ме разби , ти откъде знаеш кога ти е цикъла newsm78
Мамчетата към Южния парк, ако днес е готино както засега се очертава пишете кои ще сте там, аз пообед някъде ще излеза ама нали сме безрежимнни та не мога да кажа час  Hug Hug
Свет аз тебе ще те позная че те имам в фейсбук и съм ти гледала снимките, ама дулче понтес нещо се спотайва  Laughing
Айде лек ден от мен

# 688
Гутен морген майне дамен

Лелееее две закуски Crazy благодарско шъ си боцна и от двете и чаша ароматен чай искаммммм

А стига бре Васито се появи  Съжалявам че мъжът ти е бил в болница,надвам се сега да ок Praynig Hug хайде че няма с кой да си дърпам косите   hahaha а и мафиотското фемили не е същото без теб ти си нашия Дон Корлеоне   Grinning ай стига че мнооо либовно стана

Аз търлъчки ползвах като беше по малък в/у ританките.Сега под ританките слагам чорапки...а и нямам търлъчки,само едни които са му големи.Обичам плетени неща. Mr. Green

Кремито и аз бях детегледачка и знам какво е майката по обяд с книжката в спалнята-далеч от децата на следобедно-сънен рахат да се отдаде.докато ние вилнеехме в детската стая

Кантарини
съжалявам за малката,и за патилата ти с "лекари".Дано скоро се оправя детето  Praynig Hug

Дулче
права си и ние ще бъдем баби и ще искаме да се радваме на внуците...НО се надявам да не изкуфея толкоз и да забравя че НЕ трябва да друскам детето с надеждата да го успокоя,НЕ трябва да му мляскам(целувам) ръчичките след като следващия миг са му в устата или да му се лигавя -"Аааааауууу" "Гуууууууу" и това да е 90% от "разговора" с детето..сякаш то ще я разбере  #Crazy  дано данооо не се чална  Praynig Joy
А относно мнението ти за ревящите бебета,аз лично не се сърдя но..като гушна Мишко се успокоява а и при Янечек мисля също е така.А и по добре да го гушна и да се постарая да го успокоя(а аз успявам) от колкото да го оставя да реве-първо сърцето ми се къса и второ той се захласва..и трето не е хубаво да оставиш малчо да реве..дере толкова много..от психологична гледна точка. Wink

Лелее Вес много сте сладки брееее пу пу  Hug

Валканова коментара е излишен за такива доФторчета  извода е следния - ближи сол и шъ са оправиш  Naughty Joy (надявам се разбра че се пошегувках Wink)

МОМИчЕТА ПОДГОТВИЛА СЪМ НОВАТА ТЕМА,САМО КОЛАЖИТЕ щЕ СА СЪщИТЕ,ЗА НОВИТЕ ДНЕС Е ПОСЛЕДЕН СРОК ЗА КАчВАНЕ НА СНИМКИ! УТРЕ СУТРИН ПОчВАМ ДА ГИ ПРАВЯ,щОМ НЯМА ДРУГИ ЖЕЛАЕщИ!

# 689
Ауууу въй въй въй вие знаете ли че бебенцата родени на 29ти 30ти и 31ви  тоз месец няма да са месечинкови  Grinning Кой кат нас от 3ти направо ще скочим на 5ти месец  Mr. Green

И аз искам излязааааа  с количкааааа  амъъъ немож сама...нищо ще се пробвам с кенгурото...па да имах слинг... sling макар че и в кенгуро още незнам дали ще седи  newsm78

ааауууу какви бомбандировкиии отивам да видя с пълнеж ли са Misc Bomb  tooth

Общи условия

Активация на акаунт