ПОМОЩ- Откраднати документи

• 12 994
  • 41
  •   1
Отговори
Днес между 14- 14:30 на паркинга на магазин Кауфланд- гр. Варна е открадната мъжка платняна чанта за през рамо с лични документи, документи за автомобила /от лек автомобил/, ключове. Моля ако някой ги намери да ги предаде в 3то районно управление- гр. Варна или да се подава информация тук през форума!
Предварително Ви благодарим!   bouquet

# 1
Не мога да помогна, но се надявам да се намерят документите, защото е адска разправия!

По между другото отиди в полицията да видиш каква е точната процедура, за да не злоупотребят с документите ти, това че и ключове е имало, също е притеснително! (ако са на колата, задължително я вкарвайте на гараж, ако нямате, било и платен, в никакъв случай навън!!!)  Tired  Praynig

# 2
Ходено е в полицията от там никакаво внимание .. да не кажа нулево   #Crazy
Отговорът от тяхна страна- елате в понеделник  #Cussing out
за щастие ключовете за колата не са били в чантата .. само за дома ..  ooooh!

# 3
  • София
И задължително писмо до БНБ за откраднати документи, за да не останете изненадани.

# 4
По принцип на мен са ми крали ЛК, шоф. книжка и талон....тук мога да ти кажа как е, но за документи на колата не знам...

1. ЛК се обявява за невалидна в паспортна служба на Общината (може да чакате да ви я намерят, но пък може и фирма да намерят на ваше име....сложна работа).
2. После чакаш това нещо да отиде в РПУ (по район на кражбата) - на мен ми отне повече от седмица, при положение, че бяха доста близо двете институции , пишеш обяснение и от РПУ-то ти дават една служебна бележка, която временно играе ролята на документи, удостоверяващи самоличността ти.
3. С бележката отиваш в РПУ по местоживеене, Паспортна служба, попълваш заявление за нова ЛК, плащаш за "услугата" и чакаш...мисля седмица беше.
4. С новата лична карта и служебната бележка, издадена по-рано от Полицията, отиваш в КАТ, там попълваш заявление за издаване на талон и книжка, пращат те в някакво деловодство да ти заверят една декларация, оттам те пращаха на гишето за глобите, дето почват усърдно да ти търсят талона, след като не го намерят ти бият печат и пак се нареждаш на опашката за издаване на док. Плащаш, подаваш и чакаш.

Забравих да кажа, че въпреки, че са откраднати има глоба за ЛК - мисля беше 20лв (ако нямаш служебна бележка глобата е от 20 до 150 лв. по усмотрение!). А и там писах обяснение как е станало... И така до тука нерви и много пари, а за документи за колата просто не ми се мисли. Моите ги пазя като очите си оттогава!  Tired

# 5
Ами ако е имало лична карта с действителна адресна регистрация, трябва да си смените патрона на входната врата, да не ви отарашат с вашия ключ.

# 6
2. После чакаш това нещо да отиде в РПУ (по район на кражбата) - на мен ми отне повече от седмица, при положение, че бяха доста близо двете институции , пишеш обяснение и от РПУ-то ти дават една служебна бележка, която временно играе ролята на документи, удостоверяващи самоличността ти.
На мен не ми казаха такова нещо. Само обявих документите за недействителни в районното, където е станал инцидента, и оттам- в паспортна за нови документи. Глобиха ме 30 лв.Като подам за книжка в КАТ и там ще ме глобят, съответно...

# 7
На мен не ми казаха такова нещо. Само обявих документите за недействителни в районното, където е станал инцидента, и оттам- в паспортна за нови документи. Глобиха ме 30 лв.Като подам за книжка в КАТ и там ще ме глобят, съответно...

Ами оказа се, че тази служебна бележка е за да те глобят минимума - 20 лв. иначе е по усмотрение, но аз не вярвам някой да лепва глоби по 150 лв. и тази бележка е май е така. А в КАТ няма глоба, плащаш само стойността на издаване на документите, докато в паспортната имаше глоба + стойност  Peace А мен от районното ме пратиха в Общината... явно процедурата е ... различна според настроението  Laughing

А само да спомена за информация - ако откраднат и ключ от колата се разправяте и със застрахователи. Защото откраднат ли после колата (не крадците на ключа, кой ще да е) няма Каско, защото не може да представиш 2 ключа!

# 8
Трейси, сигурно ли е, че в КАТ няма глоба?
 Ихааа, ако е така, много си ме зарадвала!
 Аз направих само лична карта сега, защото ще сменям постоянния адрес, та си рекох- книжката след това...

# 9
Трейси, сигурно ли е, че в КАТ няма глоба?
 Ихааа, ако е така, много си ме зарадвала!
 Аз направих само лична карта сега, защото ще сменям постоянния адрес, та си рекох- книжката след това...

Няма, аз си платих само стойността на документите, глобата (с акт) беше при издаване на ЛК  Peace

# 10
Благодаря на всеки включил се в темата   bouquet
Аз се сетих дали има камери гледащи към паркинга и дали въобще ще бъдем допуснати до там да прегледаме записа в определения ден за горе долу времето което става дума  newsm78
Явно дали са изгубени или откраднати .. процедурата е нерви и опашки ..  ooooh! в смисъл че и в 2та случая глобяват  ooooh!

# 11
На камерите не разчитай много...На мъж ми, когато му свиха портфейла с документите, се случи на собствения му щанд в един МОЛ. Познайте каква работа свършиха камерите и космическите такси за охрана- точно никаква! Размазано било, изтрити моменти имало, бла,бла...Олекна си мъжлето ми с над 3 бона, добре поне, че още не беше прибрал оборота...

# 12
Няма глоба за откраднати документи!!!

Има глоба, ако :
1. В 3-дневен срок не декларираш, че са откраднати документи  и
2. Глоба, ако в 30-дневен срок (от деклариране на кражбата)не се подаде заявление за издаване на лична карта.

# 13
Няма глоба за откраднати документи!!!

...

За откраднати няма, но за изгубени има. А в полицията в девет от десет случая пишат "изгубени", вместо "откраднати".

Мога само да посъветвам авторката незабавно да обяви документите за откраднати, също и всички карти, които са били в чантата, ако има възможност и да провери по фирмите за издаване на кредити срещу ЛК дали няма отпуснат.

# 14
Миналата седмица в предаването на Валя Ахчиева даваха точно такьв случай.На един мьж му открадват документите от колата.Веднага сигнализира в полицията ,че са му ги откраднали,а не ги е загубил.Обаче те не си мьрдат прьста и човека си плати глобата .Стана голям скандал.

Общи условия

Активация на акаунт