ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 32 122
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Mediterraneo

Мамо Це, ако искаш по-спокойно бебе забрави за нощните кърмения, поне това е по мои наблюдения, защото баткото ми беше супер ревлив, сучеше на най-много на 2.5 часа и по цели нощи ревеше, знам какво е.  Confused Моята рецепта е следната - последно кърмене максимум в 12ч., докато мъника се будеше около 2 или 3 часа си имах изцедена кърма и му я давах от шише, че не ми се чакаше да суче по 1 час, а и така не стимулирах образуването на повече кърма, че и без това ми е в излишък.  Simple Smile

Рабит, не се сърди, но понякога даваш неадекватни съвети... Спящото бебе не зависи от нощното кърмене- дали кърмиш, или храниш от шише, бебето така или иначе се е събудило за хранене  Stop

# 406
Здравейте и от нас с Вики Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Само чакам нашия тати да се върне и ще кача и аз снимки, да я видите и нашта бузанка Heart Eyes
Хоупче снимките са невероятни, а Ема е толкова сладка, че направо  Heart Eyes, Веселушко, Андрейчо е страхотен чаровник, също и Крис и бузанчо на Мис Деменоар, а Ели на Ири е прекрасна малка госпожица, дано не пропускам някого, абе бебоците в нашата тема са най- сладки Heart Eyes
Илиндичка, аватара ти много ми харесва, снимката от кога е Hug чакаме снимки на Бояна, сигурна съм, че е красива като майка си
Моята Вики е толкова спокойно и послушно бебче, че нямам право да се оплача, хапва си през нощта, но си прави шестчасова пауза и ние успяваме вече да поспиваме по- добре, когато я нахраня, я слагам в креватчето, пускам музикалната въртележка и тя си гука и си се занимава, а по някое време като я погледна е заспала Heart Eyes Когато сме навън, заспива от раз, помирише ли вълшебното кошче на количката и е готова Crazy Кърмя я и я дохранвам, когато има нужда, а капки за колики не използваме вече, единствено вечер й мажем коремчето със загряващото кремче Heart Eyes
Рабитче, това ли е кремчето http://www.framar.bg/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B4 … -pid30016537.html
Зузи, аз мисля, че ако количката има напълно легнало положение, не ти е необходим кош, тоест не е задължителен Peace
Виолка, както ти е казала Илиндичкка, това не е задължителна индикация за млечница, на Вики езичето също е беличко, но млечница слава Богу няма Peace

# 407
Моля ви изпратете ми паролата  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 408
Ние днес бяхме на консултация и съм доволна от резултата - Марти е наддала 1160 г за месец и е пораснала с 5 см smile3501. Засега отложихме ваксината заради сополите й и сега ще продължавам да се боря с тях. Сутринта заради тея сополи изпаднах пак в голяма паника, видя ми се дишането й още по-затруднено от вчера и като ревнааах... викам край, уморих си детето Cry Добре че педито ме успокои...
Чакам майка ми да дойде следобяд за няколко часа да ми помогне жената Praynig че с това неспане не мога да се освестя. Ние също сме на ръце постоянно, но сърце не ми дава да я оставя като ревне...
Спокоен ден на всички Hug

# 409
Здравейте, майчета!

Аз изчезнах замалко, ама бяхме в болница до днес...
Миналият понеделник Дара вдигна температура,  не спираше да плаче, педиатърът ни изписа Ефералган, който помогна замалко, но след 2 часа пак я вдигна... Тогава той ни посъветва директно да се отправим към Педиатрията...
Там ни приеха по спешност и откарахме 10 дни.
Диагнозата е неонатална инфекция (което може да значи всичко), но така и не се разбра къде е било огнището.
Сложиха я на система, вливаха й два антибиотика...
После пък й откриха малък кръвоизлив в мозъка... та го чакаме да се резорбира сам, другата седмица сме на контролен преглед..
Абе въобще емоции... аз щях да откача по едно време, особено последните дни. Явно и тя се беше изнервила, защото не спираше да реве - плътно от 19 до 24ч... нон-стоп рев, с паузи само за хранене.. Ама то нямаше как да е иначе - като непрестанно я бодяха, бутаха, будиха, носиха насам-натам... А аз плътно при нея, нямах време до тоалетна да отида, че как да я оставя... Тя не ревеше, а направо се дереше...
Кърмата ми съвсем спря в болницата... особено последните дни просто нямах една минутка, за да изцедя нещо...

Сега сме добре, поуспокои се в мига, в който си влезнахме вкъщи...
После ще ви чета и ще гледам да се включа по обсъжданите теми  Sunglasses

# 410
Лелеееее, Копнежче......през какво сте минали....Дано сте добре, да се възстановите бързо и да няма вече никакви неприятности с Бебка......Цункай я много пъти! Heart Eyes

# 411
  • София
Лелеееее, Копнежче......през какво сте минали....Дано сте добре, да се възстановите бързо и да няма вече никакви неприятности с Бебка......Цункай я много пъти! Heart Eyes

Копнежче, присъединявам се към Мама Це! Много  Hug Hug Hug за двете ви!  Heart Eyes

# 412
Божичко, тъкмо гледах вашите снимки в албумчето и ми се сви сърчицето...какви сериозни работи може да има, да взема и аз да заведа малчо на лекар,че знае ли човек от какво плачат толкова извънредно понякога....
Копнеж, Молим се за вас и Дарина,кураж! Hug Praynig

# 413
Копнеж, само щастливи мигове желая и на двете ви занапред. Дано всичко лошо е зад гърба ви  Hug

# 414
Привет на всички майки-януарки:) Чета ви често, но рядко успявам и да ви пиша.
Моят малък мъж расте и той като другите бебоци от форума, наддал е 1,150кг и вече е с 5см по висок:P
Продължаваме да сме само на кърма, но не цедя, че след всяко негово хранене почти нищо не остава за изцеждане. Четох, че има и други майчета като мен, но предполагам, че е нормално да е така при често хранене на поискване. Моят бебок иска да яде на кратки интервали и ако ревне за нещо, то e 100% сигурно, че иска да разбере "къде е млякото"Wink
Минали са точно 40 дни от раждането и днес бяхме на чиста молитва, а в събота вкъщи ще има женско парти в чест на хубавеца  и естествено Погача:)  
И ето ви линкче да видите що за хубавци отглеждаме за вашите момичета: http://buritu.snimka.bg/baby/margarit-1.477531

# 415
моята беба е с Ужасни колики и Инфакола определено май не и помага както и вкуса не и харесва...та дайте ми моля ви съвет с какво друго да пробвам да борим поне малко тези колики...някой ползвал ли е тези Колийф или кое е по добро Саб симплекс или Еспумизан...напраео ми иде да отида в Аптеката и да изкупя всичко възможно само и само да и облекчи малко...

# 416
Стефанийка и на Светозар бузките са станали като шкурка, помня, че и с баткото имахме такъв проблем, но го израстна. Сега ще ми пратят мостри на А-дерма и ще пробвам с тях, че вече изкупихме какви ли не кремове и лосиони от аптеката, но засега нямат особен ефект - нито Себамед, нито Мустелата, дори д-р Тайс.

ilindi4ka, Тарталета
, не съм съгласна, че са ми неадекватни съветите, защото бебчета, които са наддали по килограм за месец и особено ако теглото им е над 4.5 кг. въобще нямат нужда от нощно кърмене, то само увеличава коликите и това го казвам от опит, защото баткото го кърмих през 2.5 часа през нощта и освен че си докарах хиперлактация, а на него ужасни колики, нищо друго не постигнах. А това, че бебе над 4.5 кг. няма нужда от нощно кърмене, не е само мое мнение. Сега си намерих листчетата от педиатърката, които ми е давала за Валентин и ми направи впечатление, че той въпреки по-честото хранене ми е бил наддал 800 грама за повече от месец и половина, което е по-малко наддаването на Светозар, който спи поне 3 пъти повече засега.  Peace
Относно спирането на кърмата, не се притеснявайте, че ще ви спре кърмата, ако не кърмите през нощта, няма такова нещо. Кърмата спира, когато много се разредят кърменията, познавам доста майки, които от 6-я месец започнаха да кърмят само сутрин и вечер и наистина им спря кърмата, аз Валентин чак от 8-я месец почнах да го кърмя само сутрин и вечер.  Peace

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 15:24 от little rabit

# 417
Копнежче, много мъчно ми стана за малката душичка  Cry Дано всичко вече е зад гърба ви  Hug
Ех, страхотни са всички януарчета. Много сладки бебчета си имаме.
Хоуп, страхотни снимки, но няма как да е друго като модела е страшно сладък  Heart Eyes
Веселушко, Андрей е прекрасен. Много обичам матови хора, а такива бебечета се размазвам като видя. Може би, защото аз и мъжът ми сме бели, а винаги съм харесвала мургави мъже  Rolling Eyes чак се чудя как го харесах него.
Илиндичка, защо не каза по-рано за ефекта на това име  Laughing И наш Самуил е голям ревльо. Ние май сме обратно на твърдението, че вторите са по-спокойни. Не, че баткото беше много кротък, но поне заспиваше сам и не се дереше до посиняване като се сети, че е гладен.
Нашата пита мина, беше много весело. Голям купон си спретнахме и женската половина и мъжката, която беше изцяло от 4 годишни батковци, които подивяха. Ето и от нас малко нови снимки
http://january2010.snimka.bg/baby/samuil-na-villy.468531.17567149
Лохиите ми спряха преди седмица и днес бях на интимна прическа, започвам да се вкарвам в ред - запазих си час и за фризьор и маникюр в събота  Flutter
И ние имаме крусти. Тези по веждите вече ги отстраних, но тези по главата ги чакам да станат повечко, че тогава да започвам с мазилото. Литъл ръбит, къде беше да споделиш за този Авен. Всичко накупих на А-Дерма, шампоан против млечни корички, флуид за мазане на тялото, кремче за дупе и стикчето, но чувам вече от две жени, че от Авен са много по-доволни.
Някой попита за атопичния дерматит - ние май вече го израснахме нашият – имам предвид този на баткото. Много ме е страх сега и за малкия, но пък не мисля да отлагам ваксини.
От как се е стоплило сме все по вънка, съчетаваме приятното с полезното. Свърших си много моя работа, подадох документите за детските. То не било работа да си имаш вземане-даване с такива институции  Confused Днес, обаче при нас вали и показването ни на вън беше от входа на къщата до вратата на колата, за да се замъкне мама до козметичката, пък тати и бебо обикаляха с колата, много обича да се вози в каквото и да било. Друсане да има  Mr. Green

# 418
  • София
Страхотни бебета си имаме! Всички са разкошни!  Heart Eyes

Ето нови снимки и от нас: http://january2010.snimka.bg/baby/bebe-filip-na-red-tree.461474.17567119

# 419
В тон със снимките на Хоупче, ето погледнете снимките на една съфорумка - февруарка - Кукла. Линковете поствам без нейно знание, вярвам нищо против, но нейния Чико е направо разкош!

http://www.flickr.com/photos/mucuna/4362186425/
http://www.flickr.com/photos/mucuna/4362968252/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/mucuna/4363487212/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/mucuna/4362981393/in/photostream/

Общи условия

Активация на акаунт