СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 16

• 23 748
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • До хладилника, който обичам
wish изчисти си кутията, а те питам нещо на ЛС...да не спамя...

Готово, готово...
Оф аз вече се вълнувам като малко дете! Crazy
Споделете и с мен, че ми стана любопитно, де!

# 256
Едно въпросче към по-опитните . За сега не мисля да замествам цяло ядене на бебка с пюренце, та се чудя до колко лъжички трябва да стигна най-много да й давам  newsm78 Или ако правя пюренцето с кърма, трябва ли всъщност да го заместя цялото.... уж говорих с педиатърката и така и нищо незапомних. Та искам който има опит да ми каже какво точно да правя и ако си имам за момента достатъчно кърма за да й стига на бебка, кога да й заместя обяда? И друго се чудех, като се замести цяло хранене не ти ли намалява кърмата. Трябва ли да се цедя или не е необходимо?
Стана ми много интересно за тая кукла за пликчета....може ли ако някой има да я снима и да покаже  Whistling
Айде целувки от нас за сега  Hug Peace

ПОБУУУТТТТТТ  Laughing Сетих се и още нещо.... като почна да давам нещо друго след картофа, пак ли почвам с 2 лъжици ? И дали примерно ако е морков да го давам смао него или да го смесвам с картоф, и чак след няколко дена смесено да почна да давам отделно морков???

Даваш по 2 -3 лъжички и ако всичко е ок си го смесваш.Аз давам на Рая само веднъж по 2-3 лъжички и след това го смесвам.Но всяко дете си е индивидуално,както и мамата която го гледа и сама преценя.Щом няма реакция значи бебока го приема добре и няма алергии

# 257
  • Варна
Уиш, а аз ша спамя :
За големината пропуснах, около 50 см дълга и ок. 30 см широка- зависи колко я натъпчеш с торбички:)
Поне моята е така, тая новата сега ще я видя...
 Naughtyтова защото ти е пълна кутията

# 258
Hello мацки.
Завърнахме се от консулт и за две седмици резултата е +100 грама и сантим и половина или погледнато за един месец бебето е качило само 400 грама дружно стигнахме до извода, че или кърмата не му стига или се лигави и не му се яде, ноо почвам със захранването, абе ще изчакам още 10-ина дни поне на 5 месеца да стане. Хареса ми педката щото ми говореше за някакво разнообразяване на менюто с плодови сокчета преди, но щом стана ясно, че ще захранвам веднага превключи на режим зеленчуково пюре или оризова безмлечна и безглутенова каша. Тааа и аз влизам в редиците на захранващите.
Киара не си сама и на мен ми е супер страхливо, ей го днес му слагаха ваксина, ами двеста пъти го проверих дали няма темп., само му следя реакциите дали всичко е ок., а такова нещо категорично с баткото не съм правила.
За сядането ще чакам до 6-ия месец и с баткото така бях.  Peace

За градината да се изкажа и аз, докато си седеше при мен, когато градината беше в ремонт изобщо не му се чуваше за деца и т.н., но сега като почна да ходи не му се чува да си остане в къщи, мнооого рядко пита кога сме в почивка, че да не ходи на градина.
А и да ви кажа как английския му се отразява, то щот' се скъса да ходи де, ама снощи вика на баща си това тука блу(синьо) що не го режеш, ами само по червеното. Та имахме лекция снощи да обяснявам, че на английски се говори в градината, а на бг у нас, но не се и втелявам, както иска така да говори, все ще свикне.
Бибоче радвам се, че са се разминали нещата, напиши при коя лекарка ходихте, не че нещо, ама като видя зора.......
Ох тази вечер влизам в редиците на ССФ, ще пробвам форумската бъркана пица да правя, че баткото изяви желание за пица, а тестото е все още в магазина и е дълбоко замразено и докато отпусне ще стане сутрин.

Айде, че ме чака една книжка, докато бебо спи.

# 259
  • София
А така, браво на вас  Outta Joint Хайде и аз искам от тези торбички за торбички, от вчера чакам някой нещо да напише, но неееее.

# 260
Спамърка таква.
Ще те изкажа!  Mr. Green

Супер! Simple Smile И на размери ме кефи! И на цвят...
От един час ходя до стената, където съм си избрала да стои и си я представям! Simple Smile
Ама толкова ми е акъла - какво да ме правиш! Crazy

Бу, за въпросната торба за торбички, дето е като парцалена кукла...
Голяма е сладурка е тая, която Елеста ми уреди (господ здраве да и дава)! Simple Smile

# 261
  • София
Или вие пишете много бързо или аз чета бавно Crazy hahaha
Направихме си страхотна разходка с Кришка и набора Петко Party Накрая ръцете ми бяха измръзнали въпреки слънцето, ама какво да се прави....
Миринда, добре си се завърнала Hug Липсваха свежарските ти писания в темата!

# 262
Здравейте  момичета...
Аз все пак съм добре, за информация на всички , които ми писаха на ЛС.
Тъпо е да вписвам само от време на време , макар че форума не задължава никого да пише редовно... не искам пак да изпадам в полемика, за това -какво , защо, кой казал. Определено ми липсват част от хората тук , но....такъв е живота - както е казал Шишо Бакшишо "Живота е радост и тъга"
Алекс също е добре - прави опити да се обръща, в четвъртък пак сме по доктори и така.

# 263
 Hug
Добре дошла, dundito 2.
 Naughty И... само да си зачезнала пак... Naughty Мисли му!

# 264
Спамърка таква.
Ще те изкажа!  Mr. Green

Супер! Simple Smile И на размери ме кефи! И на цвят...
От един час ходя до стената, където съм си избрала да стои и си я представям! Simple Smile
Ама толкова ми е акъла - какво да ме правиш! Crazy

Бу, за въпросната торба за торбички, дето е като парцалена кукла...
Голяма е сладурка е тая, която Елеста ми уреди (господ здраве да и дава)! Simple Smile

А така, с връзки ставало значи!  Naughty
Шушу-мушу няколко дни и накрая им били пълни кутиите, та да дразнят народа с придобивки.  Sick
И ние искаме пък  Praynig

# 265
Hug
Добре дошла, dundito 2.

Добре дошла и от мен!  Peace

# 266
Не мога да смогна да ви хвана дирите - кукли, торбички..мистерия са за мен  Crazy
Не можах да видя Попо (пак пиша и защо, не знам), нямам време да видя Хриси, дано успея довечера.
За сядането-Свил има желание, но му е рано. Поприсядва в мен понякога, но за закрепване му е рано.
Мисля в края на месеца да почвам с картофки да го захранвам.
За акането-на 2 ни се представя порядъчно.
и да отбележа - започна да муца биба, за радост или не, ще си покаже  Mr. Green
Здрасти на Горска,Миринда и дундито  Grinning
Божеей, успях да публикувам от 1 щракане  Laughing

# 267

Hug
Добре дошла, dundito 2.

отивам да говоря на 4 очи с него и идвам!С брат ми де.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 19:15 от *мамаРени*

# 268
  • До хладилника, който обичам
Nadina, и Ръкавичка беше пораснала само с 400 гр за месец (от 28.12. до 29.01.), но на педиатърката ми и през ум не й мина да ми препоръчва захранване или да се усъмни в количеството ми кърма (което значи нещо - тя е от баш старата школа с всички екстри). Просто като го погледне човек това активно бебе, което се хили и видимо не показва никакви признаци на заслабване, не може и да има съмнение, че всичко си му е наред Simple Smile
Ако пълни памперсите редовно и обилно, качването само по себе си е ок - за 4-6 м минимумът за кърмено бебе е 110-40 грама, които Боян е покрил Simple Smile Ти си знаеш, разбира се, а аз просто искам да отбележа Grinning
Ето я тук с кака й около седмица преди предната консултация:

Хваля ви се с малка Ръкавичка, която имитира усмивката на възрастните с всички зъби на показ, само дето няма зъби:

# 269
И Рафа е качил 400 грама за този месец,но ми казаха,че е ОК!А пък и Бу ме успокои допълнително  Hug Бу,много са ти сладки щерките!

Миринда,добре дошла! Hug

Дунди, Hug

Общи условия

Активация на акаунт