Бързо въпросче за фалшивите пари

• 3 430
  • 26
  •   1
Отговори
Момичета, дойде реда и на нашето семейство да се опари с фалшиви пари Sad
Пазарували днес нашите в Пикадили и - изненада! 50-левката на тати - фалшива!
И следва полиция, обяснения, глупости... Колкото да им развалят празника, а си имаме и именик Sad (знам, че Валентин по православния календар не празнува днес, ама пак си спретнахме празник, нали е по-разпостранен  Wink)
Въпросът ми е - сега какво следва? Доколкото разбрах - утре го привикват в районното за обяснения. Но татко се е притеснил "да не го обвинят". Според мен е абсурдно - все пак той е действал добросъвестно, т.е, не е знаел, че банкнотата е фалшива - иначе никога не би платил в голям магазин, където имат средства за проверка на парите. Но все пак - нито той може да докаже, че не е знаел, че парите са фалшиви, нито полицаите - обратното. Не знам... искам да го успокоя някак, дайте съвети.
И още нещо - има ли някакъв начин БНБ или някой друг да смени банкнотата с истинска. Предполагам не, но все пак са пари... А той дори не може да се сети как са попаднали у него - колебае се дали от банкомата, или от колега, който му е върнал заем - само тези са вариантите.
Който се е опарил или знае нещо по въпроса - моля, помагайте!   bouquet

# 1
  • София
Как мислиш БНБ да ти размени фалшива банкнота с истинска? ooooh!

# 2
От банкомат - звучи абсурдно.

# 3
Как мислиш БНБ да ти размени фалшива банкнота с истинска? ooooh!
newsm78 Ами както заменя унищожена, знам ли? Все пак не виждам причина гражданина да е прецакан - да си изтеглят фалшивите банкноти и да борят фалшификаторите! И мен ме боли глава като си го помисля - на всеки може да се случи  Peace Майка ми я е облеждала после дълго въпросната банкнота - каза, че имала водния знак, холограмната ивица, но на лампата я различили. А никой в семейството не е банков служител - лекар и пожарникар са  Peace
За банкомата - и за мен е странно... и все пак - татко казва, че е имал 2 петдесетолевки - едната от банкомата, другата - от колегата. Не изключвам някоя заблеяна касиерка да не е догледала, не съм запозната с практиката по зареждането на банкомати.
Оставете как е попаднала - питам какво следва.

# 4
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
roxanne25, няма начин БНБ да обмени фалшивата банкнота с истинска. Както и няма начин банкнотата да е излязла от банкомат. В банките парите се проверяват обстойно. Най-вероятно е от колегата, който е върнал заема (което разбира се не означава, че той е знаел).
А колкото до това какво следва - преди години майка ми беше изпаднала в същата ситуация - фалшиви 20 лева на гарата във Варна. Викаха я в полицията, писа обяснение откъде, как е попаднала в нея и това е. Няма да го обвинят, спокойно.

# 5
roxanne25, няма начин БНБ да обмени фалшивата банкнота с истинска. Както и няма начин банкнотата да е излязла от банкомат. В банките парите се проверяват обстойно. Най-вероятно е от колегата, който е върнал заема (което разбира се не означава, че той е знаел).
А колкото до това какво следва - преди години майка ми беше изпаднала в същата ситуация - фалшиви 20 лева на гарата във Варна. Викаха я в полицията, писа обяснение откъде, как е попаднала в нея и това е. Няма да го обвинят, спокойно.
Мерси, Елина   bouquet - точно, кратко и ясно! Предполагам по същия начин ще се развият нещат и при нас.

# 6
  • София
Банкоматите не се зареждат с 50 левови банкноти.
Но по 20 и по 10 лв. могат да ти пуснат фалшива. Все пак и тях хора ги зареждат и какво пречи да вкарат малко фалшиви. Миналата зима  1 банкомат ми пусна 20 фалшиви, още докато ги броих усетих, че харнията е по-различна. Но все пак аз работя с пари в брой близо 30 год. Така си остана вечно моя банкнотата.
В БНБ няма как да ги сменят, пийте по 1 студена вода.
А в МВР само с обяснението ще си остане човека. Не се притеснявайте и се радвайте, че не са повече като бройки.

# 7
  • Mediterraneo

Не съм убедена Naughty Покрай Коледа и НГ нацелих един с останали само такива банкноти, не пускаше друга сума, освен кратна на 50.

# 8
  • Страната на приказките
newsm78

По темата - ще обясни откъде са, та да се води, че са свършили и те нещо... Нека докажат, че татко ти ги печати в къщи. Не се безспокой.

# 9
  • София

Напротив, има такива банкомати, лично съм теглила от такъв, това че ти не си виждала не значи че няма

# 10
  • дълбоко,дълбоко в прованса
В нашия град ми прави впечатление, че след Нова година банкоматите пускат масово 50-левки.А 50-левка от банкомат да тегля не ми се беше случвало с години.

# 11
  • София

Да, бе, аз обаче все на такива попадам... Thinking

# 12
От банкомат - звучи абсурдно.

Контролът на банкоматите не е кой знае какъв. На колежка изплю банкнота с огромно липсващо парче отстрани и можеше да се замени само в БНБ Confused

# 13
  • София
Не желая да споря. Доста често пътувам с инкасова кола на Банксервиз из София, та знам с какво зарежда тяхната касиерка.

# 14
  • София
Не желая да споря. Доста често пътувам с инкасова кола на Банксервиз из София, та знам с какво зарежда тяхната касиерка.
Откога Банксервиз имат собствени банкомати?
А банкомати има и с 10, 20 и 50лв.
"Но по 20 и по 10 лв. могат да ти пуснат фалшива. Все пак и тях хора ги зареждат и какво пречи да вкарат малко фалшиви"
Ей така си приказвате тука  и пишете тъпи сценарии за криминални романи. Много неща им пречат на касиерките да го направят, но едва ли тук е мястото за разяснение. Sunglasses

roxanne25, не се притеснявай за баща ти, по-горе са ти обяснили - няма да има последствия за него, това е рутинна процедура.

Общи условия

Активация на акаунт