хъркащо носле при 4-ри месечно бебче

• 905
  • 7
  •   1
Отговори
здравейте,

имаме бебенце на 4 месеца. От около месец нослето му хърка, хърка много странно все едно има вътре секрет, който се движи. Първо имаше водниста хремичка и пръскахме със Стеримар, но не се изчисти и личната лекарка ни предписа Виброцил. Слагахме го три дни и хремата изчезна, но остана хъркането на нослето. Странното е, че хърка понякога. Бебка е на кърма и сучи без проблеми, спи в повечето случаи със затворена уста. Взехме секрет, за да изключим варианта с бактерии в нослето и се оказа, че всичко е наред. Преди седмица, започна да и сълзи оченцето и лекарката ни изписа Тобрекс. Слагахме го няколко дни и проблема изчезна. Но нослето отново текна. Странното е,че излиза секрет само по някога, най-често сутрин. Лекарката ни посъветва да слагаме Тобрекс и в нослето. Знам че тези капки са с антибиотик и много се чудех дали да го почвам. Моля дайте ми съвет. Чудя се дали да не повторя пак секрета от нослето. Понеже аз го вземах от вкъщи и съпруга ми го занесе в лабораторията, се питам дали не съм направила нещо не както трябва. Не, че е толкова сложно това, но все пак.
Моля за съвет! Нормално ли е това хъркане? Най-силно кърка нослето, когато бебка плаче и се дави тогава. Забравих да добавя, че се отопляваме с камина с радиатори, знам че изсушава въздуха и затова слагам купичка с вода, за да се овлажнява въздуха. Благодаря предварително за отговора. Поздрави и да сте здрави и усмихнати всички, защото това е най-важното.

# 1
Аз имам момиченце на 2 месеца и също и хърка нослето. Ние също се отопляваме с камина, но въпреки купичката с вода въздуха пак си е сух. Аз мажа сутрин и вечер нослето и с Низита. Тя е на принципа на Стеримара, но според мен е по-добрия вариант. Като погледна в нослито и не се вижда нищо, на като го намажа и след 2-3 мин. като и стисна нослето излизат секрети. Това кремче освен че го почиства и го овлажнява и се облекчава дишането.  Hug

# 2
благодаря ти iraikova. Желая да сте здрави и усмихнати. И да спре това хъркане на нослетата.

# 3
Имаме същия проблем още откакто се върнахме от родилния дом (преди 2 м. и половина), но сега се обостри хъркането и сополите. Понеже нищо по-сериозно не се случва, досега пренебрегвах проблема, но след два дни сме на консултация, и ще искам да и обърнат специално внимание за нослето. Засега се справяме с аспиратора за носле.

# 4
# 5
Днес педи каза, че му няма нищо на детето - просто упорит заден ринит. Все пак и взе секрет за изследване, като сподели че дори да има коки, те там си живеели и така...

# 6
здравей,
да така е стафилококи има всеки в нослено, но не трябва да са завишени, при голямата ми дъщеричка ги излекувахме с Бактробан.
Дано всичко да е наред.

# 7
Имахме същия проблем.За съжаление лекарите казват-ще се оправите ама на пролет.Диагнозата е заден ринит вследствие стафилкокова инфекция.Лекувайте децата си докато не е станало хронично.За съжаление лечението през устата не дава резултати.Това,което ни спаси е един крем-Бактробан 2% маз за нос.Мажи се с клечка за уши по 2 пъти на ден в продължение на 10 дни,после почивка 10дни и повтаряте.Ако има облекчение курса се прави пак след 2-3 месеца.На нас ни помогна.

Общи условия

Активация на акаунт