Постен кекс с моркови и какао

• 4 916
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Какви ли не рецепти прерових в гугъла и тук във форума, но не можах да открия това, което търся. Моля за помощ и ще съм много благодарна, ако на някой му е познато това, което търся. Миналата година по време на великденските пости правих постен сладкиш с моркови и какао, беше много вкусен и сочен. Обаче къде съм я сложила тази рецепта, нямам спомени.

# 1
  • зад кестените
Скоро го правих.
Ако ти допада пробвай  тази стара рецепта нямам спомен от кой ми е  , много е елементарна
1 чаена чаша настъргани моркови , аз ги стържа по на едро
Разбивам си  - 1 ч.ч захар
5 яйца
10 супени лъж. олио
 5- 6 ч. лъж   какао когато нямам слагам канела
1 бакпулвер
2ч.ч и половина брашно.
добавям настърганите  моркоркови .После в посмазана тавичка и печене до готовност.

# 2
Скоро го правих.
Ако ти допада пробвай  тази стара рецепта нямам спомен от кой ми е  , много е елементарна
1 чаена чаша настъргани моркови , аз ги стържа по на едро
Разбивам си  - 1 ч.ч захар
5 яйца
10 супени лъж. олио
 5- 6 ч. лъж   какао когато нямам слагам канела
1 бакпулвер
2ч.ч и половина брашно.
добавям настърганите  моркоркови .После в посмазана тавичка и печене до готовност.
Че кое му е постното с тез 5 яйца?

# 3
  • зад кестените
 HugДа права си яйцата са множко ама иначе е вкусен Grinning

# 4
  • Талант на 2012,2013 г.
Звучи ми малко особено този кекс, но смятам да го пробвам. Peace

# 5
Най-после открих рецептата. Мъжа ми се сети, че я бях взела от сайта на бон апети. Ето я за тези, които са на пости в момента. И не само за тях. Малко разнообразие никога е лошо.  Simple Smile Продукти: 300 г моркови, 1 1/2 ч. ч. брашно, 1 ч. ч. гореща вода, 1/2 ч. ч. олио, 1/2 ч. ч. какао, 3/4 ч. ч. захар, 1 1/2 ч. л. бакпулвер, 3/4 ч. л. канела, 1/4 ч. л. сол, за портокаловата глазура: сокът от 1 портокал, 1 ч. ч. пудра захар. Важното е да не се прекали с морковите, а да се спази точно пропорцията.   

# 6
Най-после открих рецептата...........

Diksey, ако искаш, напиши рецептата и в темата за великденските пости, ще е полезна на постещите.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт