за детските градини и таксите

• 8 269
  • 179
  •   1
Отговори
# 60
при нас таксата е 35лв на месец-говорих и с госпожата и тя ми каза,че в Пловдив няма да ги вдигат GrinningАз плащам 17.50лв-наполовина защото съм самотен родител

# 61
А, те госпожите знаят всичко, мислиш Laughing...Не се притеснявай и Пловдив няма да остане назад. Те общините една от друга гледат Mr. Green

# 62
От тия политици, дето си мислят да премахнат безплатното образование въобще.

Няма да е лошо. Тогава може би много родители, а покрай тях и децата им, ще го оценят. А не да смятат, че може да не си помръдват пръста, а държавата да им е длъжна да налее в главите на отрочето им нещо.

# 63
  • София
От тия политици, дето си мислят да премахнат безплатното образование въобще.

Няма да е лошо. Тогава може би много родители, а покрай тях и децата им, ще го оценят. А не да смятат, че може да не си помръдват пръста, а държавата да им е длъжна да налее в главите на отрочето им нещо.

Няма да е лошо ли?
Не бих казала.
Но това е друга тема.

# 64
Ех, как искам да ми приемат детето в ДГ и да мога да работя.
Ако ще и 100лв да ми е таксата  Rolling Eyes

# 65
  • София
Тоест, 75 лв. са ти много да ти отглеждат 2те деца newsm78 При положене, че не работиш.

,аз обвинявам държават,че не ми осигурява работа

Държавата не е длъжна да ти осигурява работа. Но може да опиташ в Куба или Северна Корея.
Тук си малко в грешка:
Чл. 48.
(1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Иначе по въпроса с таксите - може да са малки, но не е сега момента за вдигането им. И стига с това държавата не е длъжна да ни гледа децата. Субсидиите откъде се вземат - от нашите данъци пак. Да не говорим че сегашнте увеличения реално няма да подобрят условията в ДЗ, а ще облекчат Общините.

# 66
Тоест, 75 лв. са ти много да ти отглеждат 2те деца newsm78 При положене, че не работиш.

,аз обвинявам държават,че не ми осигурява работа

Държавата не е длъжна да ти осигурява работа. Но може да опиташ в Куба или Северна Корея.
Тук си малко в грешка:
Чл. 48.
(1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Иначе по въпроса с таксите - може да са малки, но не е сега момента за вдигането им. И стига с това държавата не е длъжна да ни гледа децата. Субсидиите откъде се вземат - от нашите данъци пак. Да не говорим че сегашнте увеличения реално няма да подобрят условията в ДЗ, а ще облекчат Общините.
Държавата се грижи за създаване на условия, а не осигурява работа.

Дали пък в общините не живеят и хора, които нямат деца във възраст за ДГ, които да искат да се увеличат субсидиите за например средното образование или пък за пътища? Докато си гледате собствения ъгъл ще сте все онеправдани и ощетени.
Ми няма да ти го приемат, защото парите отиват за вече приетите. Тези, които нямат места са длъжни да осигурят пари за частни и да се върнат на работа, че да плащат данъци, с които да се субсидира гледането на детето на Zanda Ksurik и Ана и останалите, дето си мислят, че единствения ангажимент на тая държава е да плаща субсидиите за ДГ.

# 67
Ми няма да ти го приемат, защото парите отиват за вече приетите. Тези, които нямат места са длъжни да осигурят пари за частни и да се върнат на работа, че да плащат данъци, с които да се субсидира гледането на детето на Zanda Ksurik и Ана и останалите, дето си мислят, че единствения ангажимент на тая държава е да плаща субсидиите за ДГ.

Ами да, аз до скоро нямах право и на детски надбавки, понеже съм имАлА неблагоразумието да се омъжа и да се осигурявам на реална заплата.
Така част от моите данъци отиват И за детски надбавки, но не и за моето дете.

# 68
  • София
Конфликтът приети  с/у неприети е супер грозна картинка!
Дай сега тия с неприетите да злобеят срещу тия с приетите щото..
Ми дай тогава да се почваме:
Майки/пенсионери
Работещи/безработни
деца в градината/ деца в училище /що па да е безплатно и то/
И т.н. докато се изтрепем или се пръснем от злоба!

# 69
Аз не злобея срещу приетите деца, моля. Пък и след два месеца може да имам късмета да приемат и моето.
Но, да обясняваме колко е скъпа ДГ никак не ми се връзва.

# 70
Преди няколко дена гледах по новините една жена, уволнена от ВМЗ Сопот. Та, тя каза, че има да получава три заплати и два аванса в размер на.... 1000 лв.! Да, точно така, 1000 лв. добре прочетохте.
Слезте малко на земята, има и такива хора и такива заплати, масово при това. На колко ли ги осигуряват тях, м? Тук винаги съм забелязвала интерсният казус, как успелите и образовани представители на нашето общество не успяват да погледнат отвъд собственото си прозорче, пък иначе се бият в гърдите колко широк мироглед имат. Не всеки успява в този живот. Не всеки има силен характер и умее да се приобщава и оцелява в трудни моменти. Това, че на някой таксите им се струват нереално ниски не значи абсолютно нищо.
Пък да я мисля държавата откъде набавяла субсидиите, просто няма да стане. Щом има за крадене и розови мерцедеси, ще трябва да има и за социалната политика, за пътищата и прочие важни неща.

# 71
  • София
Абе аз държавата не я мисля.
Но виждам с очите си колко ДГ все още са дадени под наем на частници и мога да сметна приблизително колко прибира СО!
И как заради това няма места за повече деца!
И как Фъндъковица ми разправя как от повишените такси ще построят нови градини!
А що поне не освободите 6те сгради дадени под наем в Младост, а?

А ние тука се караме - високи/ниски били таксите, приети/неприети децата...

Разделяй и владей.

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 10:25 от Дилянка

# 72
Клото, така е!
Аз си загубих работата още докато бях бременна.
Ако ми приемат детето на ДГ и моя бюджет ще олекне - такса, консумативи, театри и т.н.
Но, това ще е и единствения начин да си търся работа. Така, че това за мен е огромна помощ.
Ако не го приемат, не мога да го пусна на частна ясла, защото няма да ми остават пари дори наема да си платя, няма да мога да работя, защото ще трябва да го гледам...
Ееее, като се замислиш имам ли право да се оплаквам от таксата?

# 73

Ееее, като се замислиш имам ли право да се оплаквам от таксата?
Имаш право да се оплакваш от много неща. Да търсиш и отстояваш правата си, да изискваш от тази държава, да не навеждаш глава в овчедушно съгласие с всичко.
Щото.. видите ли, ама не знам си к'во си...
Дилянка и мен ме е яд, но повече се ядосвам как успяват да замажат очите на хората. Заблудена нация, няма да се оправим.

# 74
От много неща - да! Аз питам за таксата.
Тук не говорим има ли места в ДГ, нали?
Говорим за това, че 40лв такса за ДГ било много  Rolling Eyes
На мен тези 40 лв ще ми дадат възможност да ходя на работа за 340 /например/

Общи условия

Активация на акаунт