Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 920
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
danaeka,успех в изследванията!ти не пиеш ли фуролина вече?
marychery,как е сладурка?забравихте ли вече за проблема?мин.седмица я нямаше доц.,само д-р такова беше в наличност.явно е нещо ново.

# 691
Здравейте. Искам да се консултирам с вас по един много болен за мен въпрос.Преди месец при рутините изследвания за ДЯ на дъщеря ми 3г и 4м и откриха + белтък в урината и в седимента еритроцити 2-3 и левкоцити 12/15. Тогава пи Оспен защото имаше бактерии в гърлото. След малко повече от месец пак и пуснах изследвания и се оказа,че стойностите вече са двойни. Ходихме на ехограф и според др, който е завеждащия на детското отделение в града, нямало нищо притеснително.предписаха ни бани в смрадлика, редувани с такива с розов разтвор на калиев перманганат. Носих уж стерилна урина - няма находки. Между временно около 10 дни преди второто изследване имаше малко хрема.Пие и Сигулар и Ериус, но казаха,4е те не мойели да окажат влияние върху урината. Диагнозата до този момент е вулвовагинит.Оплаквания няма освен някой път като я трия,че я боли. Когато не пие много вода пишка по малко и по рядко 4 -5 дневно, ако пие повече течности си пишка по често
Искам да ви питам за др. Лилова от Токуда за преглед без талон чака ли се дълго за час и каква е цената му?

# 692
Белтъкът и левкоцитите са ви вследствие на възпалителен процес из цялото тяло някъде - може и от гърлото, може и от вагинита, който за мен си е вследствие на нарушена флора след антибиотично лечение, но за второто може и да не съм права. Изследвахте ли вагинален секрет?
Според мен се сте за уролог, а за гинеколог.

# 693
Прегледът при Лилова е 50 лв., като ехографията се заплаща отделно - 30 лв. Това е инфо от преди 2 седмици  Peace
Не знам дали се чака дълго, защото при мен така се случва, че записах първият час месец по-рано, защото тя беше в отпуска, а 2рият го записах веднага след първият за след месец, момичетата тук казват, че не се чака много щом е без талон.

# 694
Мама_му,за преглед без направление ,не се чака много,с направление е месеци.цената е или 40 или 50лева.можеш да провериш на тел.на токуда.
успех! Hug

# 695
Здравейте и от нас! Ние сме вече в Лондон и започна голямото чакане за прегледи. Първият ни е насрочен чак за декември и аз не знам дали ще издържа толкова, като се има предвид, че после ще се чака още доста, ако ни насрочат за операция, било то ендоскопска или друга. Мисля да пробвам поне един частен преглед, пък колкото и да струва!

Иначе ако не издържа, ще си се върнем в България, и щом вече има и нов опериращ в Токуда, ще се насочим и ние натам.
Меричери, благодаря за информацията за Доц. Кюркчиева. Нямам впечатления от нея, но ако тук всичко се проточи до безкрай, ще заведа малката и при нея.

Енита, и ти много ме заинтригува с тази дефлукс-неоперативна манипулация. И ние уж нещо подобно целим тук в Лондон - ендоскопска корекция на рефлукса с инжектиране на специална смес за удебеляване на стената на мехура и оформяне на естествените клапи - но дали е същото в Токуда, не знам! Но много се интересувам и ще те помоля да пишеш, ако научиш повече!

А за Доц. Лилова, мисля, че тя вече не работи по Здравна каса и е само платено - 50лв. преглед и 30лв. ехограф. - инфо от м. август.

# 696
  • София, "Младост 3"
Здравейте. Искам да се консултирам с вас по един много болен за мен въпрос.Преди месец при рутините изследвания за ДЯ на дъщеря ми 3г и 4м и откриха + белтък в урината и в седимента еритроцити 2-3 и левкоцити 12/15. Тогава пи Оспен защото имаше бактерии в гърлото. След малко повече от месец пак и пуснах изследвания и се оказа,че стойностите вече са двойни. Ходихме на ехограф и според др, който е завеждащия на детското отделение в града, нямало нищо притеснително.предписаха ни бани в смрадлика, редувани с такива с розов разтвор на калиев перманганат. Носих уж стерилна урина - няма находки. Между временно около 10 дни преди второто изследване имаше малко хрема.Пие и Сигулар и Ериус, но казаха,4е те не мойели да окажат влияние върху урината. Диагнозата до този момент е вулвовагинит.Оплаквания няма освен някой път като я трия,че я боли. Когато не пие много вода пишка по малко и по рядко 4 -5 дневно, ако пие повече течности си пишка по често
Искам да ви питам за др. Лилова от Токуда за преглед без талон чака ли се дълго за час и каква е цената му?

здравей
няма да те плаша, но белтък в урината не е от бактерии + еритроцити за ме не много много сериозно!
задължително в софия при много добра нефроложка - Буева, Лилова или Анадолийска - и даже аз бих отишла при две от трите - за сверка
белтък + еритроцити - пример е глоумонефрит - може да протече при децата без признаци освен белтъка и еритроцитите в урината - до момента когато става напечено!
аз при покачващи се белтъмчни нива не бих приела че бактериите са причина
наблюдавай детето и за отоци под очите
успех и търси причина - белтък в урината не бива да има, има и микроалбуминиево изследване

# 697
има ли нитрити /+/? Ако има, това е индиректен белег за бактериален възпалителен процес. По принцип находката при гломерулонефрит в урината е белтък и еритроцити, но в случая мисля, бяха единични, освен това все ще има някаква клиника извън уринната находка. При гломерулонефрит преобладават еритроцитите, мноко повече от единични, в случая левкоцитите са повече и аз лично не бих мислила на първо място за гломерулонефрит, а по-скоро за инфекция.

# 698
мда,еритроцитета са повече.има оток по лицето и високо кръвно,които не остават незабелязани.

# 699
  • shumen
Ина,все още пия фуролина.Незнам защо,но явно организма се насити и не ми действа сякаш.Днес ходих при личната-според нея е от промяната на времето.Най-вероятно съм понастинала.Даде ми направления и да видим кога ще отида за изследвания.Откачам направо.Както и съм сама сега,голямо шубе съм.

# 700
  • София
има ли нитрити /+/? Ако има, това е индиректен белег за бактериален възпалителен процес. По принцип находката при гломерулонефрит в урината е белтък и еритроцити, но в случая мисля, бяха единични, освен това все ще има някаква клиника извън уринната находка. При гломерулонефрит преобладават еритроцитите, мноко повече от единични, в случая левкоцитите са повече и аз лично не бих мислила на първо място за гломерулонефрит, а по-скоро за инфекция.

Аз също смятах така за нитритите, но едно от последните изследвания на дъщеря ми показцаха нитрити -отрицателен и наличие на Еширихияколи в степен над 10 на 5та

# 701
Енита, отговорих ти на лични на въпроса, а и по - горе публикувах новата информация за доц. Кюркчиева, която междудругото сама е написала във форума.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 17:22 от marychery

# 702
  • София
Благодаря ти, информацията е много важна за нас Hug

# 703
  • София, "Младост 3"

съгласна съм, че не можем по белтъка и еритроцитите да поставим диагноза
още повече, че нефритите са видове и текат по различен начин
просто давах пример колко сериозен може да бъде проблема
по принцип белтък в урината не бива да има - още повече покачващи се нива
а белтък + еритроцити за мен със сигурност си е проблем

# 704
  • София
Здравейте и от нас! Ние сме вече в Лондон и започна голямото чакане за прегледи. Първият ни е насрочен чак за декември и аз не знам дали ще издържа толкова, като се има предвид, че после ще се чака още доста, ако ни насрочат за операция, било то ендоскопска или друга. Мисля да пробвам поне един частен преглед, пък колкото и да струва!

Иначе ако не издържа, ще си се върнем в България, и щом вече има и нов опериращ в Токуда, ще се насочим и ние натам.
Меричери, благодаря за информацията за Доц. Кюркчиева. Нямам впечатления от нея, но ако тук всичко се проточи до безкрай, ще заведа малката и при нея.

Енита, и ти много ме заинтригува с тази дефлукс-неоперативна манипулация. И ние уж нещо подобно целим тук в Лондон - ендоскопска корекция на рефлукса с инжектиране на специална смес за удебеляване на стената на мехура и оформяне на естествените клапи - но дали е същото в Токуда, не знам! Но много се интересувам и ще те помоля да пишеш, ако научиш повече!

А за Доц. Лилова, мисля, че тя вече не работи по Здравна каса и е само платено - 50лв. преглед и 30лв. ехограф. - инфо от м. август.

eето какво намерих в архива на бг мама, пускано е в една от старите теми оот мама DaraD :........Пак здравейте, доста прочетох за тези дни и реших да споделя с вас няколко връзки, в които има интересна информация за лечението на ВУР, ефективността от антибиотичното лечение и т.н., ето линковете, ако се нуждаете от превод в един по-свободен момент мога да направя такъв:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/79074.php
http://www.docguide.com/news/content.nsf/news/852571020057CCF6852571DB0046ABD9
http://www.nature.com/ncpuro/journal/v4/n9/full/ncpuro0884.html

Интересното е, че повечето статии предлагат ендоскопското лечение като първа стъпка преди антибиотичното лечение дори. В нашия случай (ІV степен) това май не е решението, но за по-леките....  "

Доц Лилова със сигурност не работи по здравна каса,но пък е много внимателен и добър диагностик, аз лично съм впечатлена от общуването с нея, много деликатен човек.

Общи условия

Активация на акаунт