Вкусни дребни сладки!

• 7 853
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,момичета Simple SmileОнзи ден се рових из мамините тефтери и попаднах на една много сполучлива рецепта за дребни сладки.Искам да Ви я споделя и се надявам да я харесате Simple Smile
Необходими продукти:
    1ч.ч мас
    3 жълтъка
    10 суп.л.захар
    2 суп.л.кисело мляко
    1 каф.л.сода
    брашно
Жълтъците се разбиват със захарта и 1 суп.л мас,до пълното разтваряне на захарта.Останалата мас се разбива хубаво с киселото мляко и содата.Получената смес се добава към тази с жълтъците,разбърква се и се добавя брашно докато се получи тесто за сладки.От тестото се правят малки топчета,които се притискат леко с вилица,за да се получат чертички и да се сплескат леко от едната страна(дано съм го обяснила както трябва Rolling Eyes)Пекът се на загрята на 180-200 градуса фурна.Готовите половинки се слепват по м/у си със някаквъв мармалад по избор и странично се овалват в натрошени орехи или кокосови стърготини,за да залепнат по мармалада(това е по рецепта). Може да се разточва тестото и да се правят формички.Нямах време да ги лепя и показвам само половинките и формички,които са дело на децата Grinning

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 13:06 от ninon

# 1
  • Талант на 2012,2013 г.
Извинявай за глупавия въпрос, ама пекат ли се??? newsm78

# 2
  • София
Да,когато си направиш и сплескаш топчетата или формичките,се пекат на загрята на 180-200 градуса фурна.Моя грешка,че забравих да напиша WinkВръщам се да редактирам. Когато се зачервят са готови.Стават много пръхкави Grinning

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 13:05 от ninon

# 3
  • Талант на 2012,2013 г.
Много ти благодаря за уточнението. Мисля да опитам да ги направя. Сина също обича да се занимава с такива неща, така, че и помощник ще си имам!!! Hug

# 4
  • София
За нищо Simple SmileДобре,че ми напомни,че понякога съм много отнесена CrazyНадявам се да се забавлява по време на правенето и най-вече в помощта с хапването Laughing

# 5
  • Талант на 2012,2013 г.
Ще хапваме  всички заедно , ама и една за тебе... smile3521

# 6
  • София
Ще хапваме  всички заедно , ама и една за тебе... smile3521
Blush и ще чакам отзиви,дали са ви харесали Hug

# 7
  • Талант на 2012,2013 г.
Разбира се.  love001

# 8
Знам ги тези сладки точно от мамините тефтери. Барабар с оформлението Laughing Наистина са много хубави. За съжаление не ми се намира свинска мас, а все забравям да си купя.

# 9
  • София
Хайде купи си мас и запрятай ръкави Laughing Hug

# 10
Маста разтопена ли трябва да бъде или само размекната?

# 11
Маста разтопена ли трябва да бъде или само размекната?

Според мен - размекната.

# 12
  • София
Извинявайте,че чак сега отговарям Rolling EyesСамо размекната,на стайна температура Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт