Снегът навън се стопи,ОКТОМВРИйчето ще ходи на разходки!

• 27 646
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря ти ginbay, аз се чудех дали това е бебешка лъжичка или такава за кафе, но щом има хора, които я купуват за бебче, явно става, може да се замисля за нея Hug

# 616
Мерси за колажчетата  Hug, ще видя как ще ги принтя.
Бихте ли ми пуснали отново линка с онези монети, те ми се струват по- добър подарък от лъжичката. Мое мнение.
Лека нощ.

# 617
  • София
Честита Баба Марта на малки и големи! Нека сме живи, здрави и усмихнати!

Това за лъжичката е много добра идея. Освен, че е хубав спомен, който може дори да се предава от поколение на поколение, храненето със сребърна лъжичка е много полезно. Среброто има мощно антибактериално и антигъбично действие. не случайно то се използва примерно в капките за нос (  аз дори капя директно сребърна вода при хрема, много е ефикасно). Тук ще копирам  част от статия за среброто:

"Среброто е мощно, природно антимикробно средство, познато и използвано от близо 6 хиляди години, без да са известни някакви неблагоприятни странични явления или противопоказания за човека.
Преди много години, често хората слагали по една сребърна монета в млякото, за да го предпазят от бързо разваляне. Лечебните свойства на среброто са били известни още на древните гърци и много отдавна хората забелязали, че тези, които използват и се хранят със сребърни прибори се разболяват по рядко и почти не страдат от инфекции. Използвани били и сребърни пластинки, които слагали върху раните за да избегнат инфекцията и да ускорят заздравяването........Преди появата на антибиотиците, среброто е било едно от малкото познати средства за борба с инфекциите. Като ценен метал обаче, то не е било по джоба на мнозинството от хората и само най-заможните са можели да се възползват от неговото действие. Така, както днес най-добрите антибиотици струват скъпо и не всеки може да си ги позволи, такова навремето е било положението със среброто. Използвали са се различни соли на среброто, като сребърния нитрат и сребърния йодид, различни съединения като сребърния сулфадиазин и арсфенамин и различни стабилизирани с протеини и получени по химически път колоидни продукти като коларгола. И до днес средството на избор за предотвратяване на стафилококовите инфекции при новородените е накапването на разтвор от сребърен нитрат в очите. В много болници по света различни сребърни съединения са предпочитаното средство при изгаряния и уврежданият по кожата."

Пускам линк с още едно място, откъдето могат да се закупят сребърни прибори, както и чувала съм, че има такива и в магазин Петра.

http://mysticbulgaria.com/141,%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1% … BA%D0%B0-mbg.html

Деси, аз също имам шише на ТТ, но не съм доволна. Първо, много трудно успявам да видя цифрите за количеството мляко (30,60,90) и линийките, защото не са написани с черно, а само са по-грапави. Второ, Боян въобще не иска да пие от тях ( е, това не значи,че ще пие от други, не съм пробвала още).

# 618
  • Sofia
Пускам една публикация за всички,които не спят нощем като мен  smile3514
Цитат
И така, да запо4нем.
Първо трябжа да се въоръжиш с търпение, после е много важно двамата с таткото да сте на едно мнение за прилагане на метода и най-ве4е да не падате духом ако не даде резултат на първата /втората ве4ер. Лошо е когато има трети 4овек с вас (в този слу4ай баба и дядо...) но не бива да се оставяш да ти влияят страни4ни хора. И ако се налага, тропни с карак и кажи 4е само вие с таткото решавате какво е най-правилно за вашето слън4ице.

Трябва да създадем на детето една рутина- всяка ве4ер, по едно и съЩо време детето се къпе, се дава ве4ерята и след една кратка приказка или спокоен момент с мама и тати, детето се оставя в легълцето, с верен другар (едно плушено животин4е или каквото му е лубимо), говорим му в продължение на 1 мин, 1,5 мин, целуваме го за лека ноЩ, гасим лампата и излизаме от стаята.
Запо4не ли да реве детето из4аквате 1 минута и влизате да го видите без да го взимате в ръце и без да палите лампата (достатъ4но е със светлината от коридораи леко отворена врата), му говорите , например(мило слън4ице, мама и тате те оби4ат много, но ти от днес ве4е Ще спиш сами4ко. Тук до теб е твоят верен приятел......той Ще се грижи за теб цяла ноЩ. Не трябва да се притесняваш за ниЩо. Така 4е до утре, Приятни съниЩа) Много е важно да сте убедителни и да си вярвате в това което му говорите.
След като му кажете репликата,излизате от стаята. Много е възможно да запла4е оЩе по-силно, заЩото Ще о4аква да го вземеш на ръце както досега. Но ти в никакъв слу4ай не се поддавай на пла4еЩото ли4ице което те моли за съжаление. Бъди сигурна 4е в слу4ая, който се нуждае от съжаление си ти, не забравяй ноЩите с бебето на ръце, то спи а ти........
СледваЩото влизане Ще е на 3 мин от излизането то от стаята първият път -казваш съЩата реплика, без да го вземаш на ръце, нито го пипаш, най много да го завиеш ако се е отвило. Ако е хвърлило в яда си игра4ката на земята, му я даваш. Ако пак я хвърли, му я слагаш в легълцето, но и ако пак я хвърли не му я давай, заЩото така можеш да го правиш до безкрайност, Щом детето си даде сметка 4е така те държи до леглото си.
Третото влизане е на 5та минута от второто излизане от стаята- при всяко влизане говорим едно и съЩо много уверени в себе си, 4е което вършим е в името на детето и най ве4е за негово добро.
Всяко следваЩо влизане е на 5 мин. от предишното (схемата е такава- 1,3,5,5,5,5....мин) ъ така докато детето заспи. Моята Щерка първата ноЩ плака 2 4аса без спиране, после заспа, след 3 4аса се събуди (тогава оЩе я кърмех, нахраних я ) после плака оЩе 4ас и половина и заспа, спа 3 4аса, събуди се и броенето запо4на отна4ало- 1,3,5,5,5,...мин.така до следваЩото кърмене..След това ве4е беше време за ставане така 4е това беше нашата първа ноЩ по методът на Др. Естивил.
Много е важно да не си позволяваш слаб момент в който да си кажеш " сега Ще я/го взема за момент, после Ще продължа пак с броенето ". То4но тук е грешката- те само това 4акат, да ни видят колебливи...Знам 4е сърцето ти Ще се къса като го гледаш как ти протяга ръ4и4ки....но ти не се предавай, казвам ти го от опит...
На втората ноЩ запо4вамв с къпането, с ве4ерята , с приказката...и в леглото. Говорим му съЩото от предната ноЩ и излизаме от стаята.
Ако запо4не да реве из4акваме 3 мин. и влизаме, говорим му репликата, и излизаме.
Второ влизане- на 5та мин. от първото излизане от стаята.
Трето влизане- на 7та мин. от второто излизане от стаята.
4етвърто и всяко следваЩо влизане - на всеки 7 мин.
Независимо от 4аса в който се буди посредноЩ детето, винаги запо4ваме ново броене.
Схема 2ра ноЩ- 3,5,7,7,7....мин.докато заспи.
Схема 3та ноЩ- 5,7,9,9,9,9.....мин.
Схема 4та НоЩ- 7,9,11,11,11....мин
Схема 5та ноЩ- 9,11,13,13,13..мин.
Схема 6та ноЩ- 11,13,15,15,15....мин.
Схема 7ма ноЩ- 13,15,17,17....мин.
За една седмица би трябвало да се е нау4ило да заспива сами4ко (това е целта на този метод). Ако видите 4е не е свикнало за една седмица, се прилага схемата на 7 мия ден (13,15,17,17...) докато свикне.
Не се плаши ако повърне- ти спокойно по4истваш, сменяш му 4аршафите, пижамата и т.н..
Не се плаШи ако пла4е много силно, или се дере..това са само трикове с които иска да привлв4е вниманието ти, не се предавай...
Ако е по-големи4ко и излиза от стаята, ти го връЩаш в леглото , но не до безкрайност..ако видиш 4е няма на4ин да го задържиш в стаята-купи от бариерите които продават за стълби, и я слагаш ла вратата, така дори и да не иска да спи в леглото, поне няма да е на неговата и да излиза от стаята. Ако заспи на земята, няма страшно....после го слагате в леглото. Идеята е да се нау4и да заспива само и не да го приспиваш ти.
А, много важно ако е по-голямо и може да говори Ще ти иска вода, хляб, да пишка...и какво ли не, само и само да си с него
Ако е пило вода преди лягане, бъди сигурна 4е не е жадно, ако е ве4еряло добре, не е гладно (и дори да е, не му давай ниЩо, да е яло когато е било на масата...), ако му се пишка а е пишкало преди лягане, да стиска (по-вероятно е да не е истина).Много майки Ще ме обвинят за жестока и безсърде4на, уверявам ви, не съм такава, оби4ам Ребека пове4е от вси4ко на света, давам живота си за нея, но е много вазно да знаете 4е за да е добре детето, първо родителите трябва да са добре, да са спокойни и най-ве4е да са се наспали.....
Мисля 4е не съм пропуснала ниЩо важно...ти ме питай без проблеми ....ти дръж пе4ено.
Ще ти отговарям...и УСПЕХ....тежко е, но знам 4е Ще се справиш.

Аз определено съм извън силите си с тези 3 часа сън на денонощие и ако някой има предложения как да се справим с неспящите бебчовци да казва  Praynig

# 619
plamitoto и аз съм от будуващуте. Много е интересна тази статия, но как ще го оставя да реве толкова нрзнам  #Crazy.

# 620
Добро утро !!! Simple Smile

Хайде днес кафенцето да е от мен . Hug

Мислех си , че днес ще съм първа , но plamitoto и yana_ya са ме изпреварили.Момичета , Hug дано бебчовците ви да се успокоят и да ви дават да се наспивате повече. Знам ,колко е тежко и трудно.Така беше сина ми .Ревеше по цели нощи .Незнаех направо , къде се намирам.
Но сега с госпожицата ми е супер лесно.Заспива към 22:00ч. и сутрин се буди към 7:00ч. , хапва и пак заспива до към 10:00ч.Стискайте зъби и не се предавайте ще отмине и този период - но всичко с времето си .
Желая ви хубав  и ползотворен ден ! Hug

# 621
Момичета, имах няколко нощи в които София се будеше през 1 час и знам как се чувствате Hug Дано отмине бързо този период, а статията относно заспиването е много полезна Peace
Деси, ние сме с Томи Типи, опитах да ги сменя,но бибите на другите,които пробвах не и харесват, защото са по-малки. Така се върнах отново на ТТ,но ако бебето не е свикнало още с бибата няма проблем. Както са написали, голям недостатък според мен е  наистина скалата на милилитрите, която не е цветна, а само релефна и ако ти се спи, или недовиждаш се пулиш 5 минути #CrazyДругият недостатък е широчината на шишетата, не влизат в никой термобокс, освен в техния, че се наложи да купя.
 Идеята с лъжичката много ми хареса и аз смятам да купя.
Желая ви прекрасен ден  bouquet

# 622
Аз на Томи Типи съм си взела шишета,които са с черна скала на цифрите, но са с тръбички против колики, на мен не ми пречи, че трябва да ги мия и тях,иначе това ,което няма тръбичка наистина е само с релефни цифри и нищо не се вижда , аз него го ползвам за вода.
Съчувствам на недоспалите момичета, и ние не сме от най-поспаливите, и вече чакам с нетърпение някакъв период , в който ще си спим по цяла нощ/ еххх, мечти/

Ани Боланд беше описала същия метод за оставяне на бебето да поплаче преди да заспи, за да се научи да заспива само,при нея е имало успех и при двете й деца...

Плами, а Гугата има проблем с заспиването или се буди много ?и като се събуди през нощта, не помага ли да му дадеш биберон -залъгалка, за да се успокои без да го вземаш на ръце?
И при нас има нощи, в които Елена се събужда примерно към 2-3 и иска внимание...Пробвала съм различни варианти - примерно понякога се правя на заспала, не мърдам, тя си мрънка, но като види , че никой не идва и не я взима и някак си се унася и заспива сама.Друг път не е помагало това, тогава съм я носила малко на ръце,колкото да се унесе, давам вода /в случай че не е гладна / и пак се унася...Е, има и нощи, в които нищо не помага и тогава я слагам на нашето легло и си играем - говоря й, тя се смее, това продължава около час -два и после пак й се доспива и тогава я вземам на ръце ,за да заспи по-бързо.
Това е,което мога аз да кажа от опит.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 09:35 от miracle82

# 623
Добро утро!
Плами, това

Пускам една публикация за всички,които не спят нощем като мен  smile3514
Цитат
И така, да запо4нем. ....................
 Ще ти отговарям...и УСПЕХ....тежко е, но знам 4е Ще се справиш.

Аз определено съм извън силите си с тези 3 часа сън на денонощие и ако някой има предложения как да се справим с неспящите бебчовци да казва  Praynig
за деца на каква възраст е?
Питам, защото мисля,че може да ми се наложи един ден, но сега тя Катето още не протяга ръчички newsm78. Благодаря предварително!
Забравих да благодаря за колажа!  Hug Прекрасен е!

# 624
Добро утро!

Днес съм като махмурлия: недоспала и кисела,главата ми бучи..ужас...

Това за сребърната лъжичка добре сте го измислили.  Simple Smile

Момичета,стига вече с този скайп! Не мисля,че това,че някой чати с друг,има общо с темата тук.
Скайп-чата се създаде от Калина,за да се разберем за снимките и фотосесията,тъй като в темата я изтриха модераторите.Говорейки за снимките,започнахме да пишем и по други теми ,и се заформи чат,съвсем спонтанно.Ако някой иска да чати,кажете,ще го включа,макар да не виждам смисъл ,защото кой ще остане в темичката.Моите наблюдения са,че много момичета вече не пишат,ни в темата,ни в скайп,след тези глупави караници. Confused

Знам,че поста на Гер4о провокира тези  дебати и разбирам,че някои от вас са се засегнали.Макар Гер4о да имаше друго предвид,споменавайки скайпа,се получи малко сконфузно,признавам.

# 625
Добро утро и Честита Баба Марта!
Да сте бели и червени, весели засмени всички бебчовци, мами, каки, батковци и татковци! Heart Eyes
Вчера бяхме във Варна за да подновим ваксината на бати и направихме една много приятна разходка в мола. Гледахме 4д филмчета, играхме, веселихме се и изобщо си изкарахме много добре. Мирко бе много послушен и дори успях да го нахраня с пюренце на обяд.
Кака Доре поздравления за свалените кг. Аз също свалих 5, но тази диета ми влияе доста зле на косопада. Някакъв кошмар е. Слагам маски, ампули, серуми. Пия витамини и минерали, но не се оправя толкова бързо. Покрай статиите с диетите четох, че е хубаво да се обтриваш с кафе против целулит, и с мумио против стрии. И това правех и по мнение на съпруга ми, стриите доста намаляха. Аз имам стрии от предните раждания. Пожелавам ти успех и също така на всички мами, които са на диета. Аз направих 10-дневната житна диета от която свалих 3кг. Но след два дена върнах единия кг. Зная че това е най-трудно задържането. На 14 март започвам втората десетдневка.
Следващата седмица сме на педиатър. Предния месец доки ни каза да не слагаме Мирко на скачащи гащи преди 5-ия месец. Но от седмица в момента  в който го изправя той започва да свива и изправя крачетата, та дано да ни разреши да влизаме. Смятам че ще му достави голямо удоволствие. Но най-вече да е готов за това.
Целувки на всички бебчовци и мами!
Приятен ден!
При нас няма да има излизане, заваля още от сутринта!

# 626
Добро утро и от мен  Grinning
На недоспалите момичета ,пожелавам ви  бебенцата да спинкат спокойно без да будят мама,толкова често. Hug
vanirra ,ето го линка....аз ги имам монетите,много хубав подарък са според мен Peace
http://www.globalcoins.eu/special_pr03.html
Момичета ,както казва Деси ,оставете го този...скайп...то и аз си имам скайп/като всеки друг/ ,там също мога да говоря с много хора...,но аз искам да си говоря и с вас.Приятна компания сте ми , забавлявам се с вас...не разваляйте темата. Peace
Хайде сега кажете си мнението за новото предаване което почна снощи....България търси талант.

# 627
Ярослав,моята коса също капе,но не мисля,че е от диетите.просто това е нормално да се случи 3-4 месеца след раждане.
Мередит,гледах част от него...Пак залагат на простотията,която носим у нас.Не мисля,че е създадено с друга цел,освен сеир.

# 628
И аз така мисля Деси,надявах се наистина да е добро предаване,за да види човек какви таланти има в Бг,но с първата която одобриха... newsm78 ....,сеира се почна пак.

# 629
Здравейте  Hug

Плами много екстремно ми се струва да оставя бебето така да реве и докато си дере дупето в надежда да го гушна аз да влизам и със спокоен глас да му говоря и да се опитвам да го успокоя  Crazy Признавам си, че съм прилагала нещо подобно на Габи, но тя просто сякаш сама си показа, че това е начина и след вторият път на реване по около 10-тина минутки почна да си заспива самичка  Peace Сега се пробвах и с малката, но не става  Whistling Тя иска да е гушната с опряна бузка в моята и да усеща дъха ми. Така засива и си сокойно дълго време. По друг начин дори и да заспи, сънят и е неспокоен и кратък, изклячвам заспиването навън  Peace До дете е, няма еднаква формула за всички  Rolling Eyes

И аз гледах предаването и първият коментар с мъжа ми беше, че и тук търсят простотията  Rolling Eyes Е нещо взе да ми исва от ростотия по ТВ-то, няма предаване в което да не се "рекламира" простотията  ooooh! Свършиха ли се стойностните хора, наистина ли сме останали само "празните" хора  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт