Папирус

• 5 252
  • 11
  •   1
Отговори
Добър Вечер!!! Имам 1 голям папирус и искам да го закача на стена. Стъкларя при , който бях днес ми предложи вариант стъклата да се закрепят с щипки за пари. Не ми се стори много естетично и затова питам вас - знаете ли по добър вариант за папирус, но неискам да е в рамка като картина! Предварително благодаря и лека вечер!

# 1
Това със щипките за пари изобщо не мога да си го представя, но има различни размери стъклени рамки /за снимки, картини и т.н./ - те обикновено се закрепят с винтчета между двете стъкла, с магнити или с метални ъгълчета и у мои познати, които си донесоха "оригинални" папируси от Египет, съм ги виждала точно в такива рамки и не стоят зле /но на тях им пасват и на цялостния интериор/.

# 2
Благодаря ти за отговора ! На мен  ми звучи странно това с щипките. Къде мога да потърся такива рамки с магнити или ъгълчета?

# 3
  • София
Аз си бях донесла едни папируси, които сложих в рамки за картини, купени от Мосю Бриколаж. Има голям избор.
Хубавите и качествени папируси са картини, ще ги съсипеш с щипките.

# 4
Аз си бях донесла едни папируси, които сложих в рамки за картини, купени от Мосю Бриколаж. Има голям избор.
Хубавите и качествени папируси са картини, ще ги съсипеш с щипките.

Незнам колко е качествен, но е хубав, ние си го избирахме с мъжът ми от Египет и е доста голям, но си мисля, че с рамка няма да е красиво. Не е ли по - добре да е само със стъкло, за да му се виждат краищата?

# 5
  • София
Може и така. Има репродукции в такива рамки, само със стъкло. Зависи от самия папирус. Като казвам рамки, нямам предвид нещо натруфено, а съвсем семпла рамка с патинирано покритие.

# 6
  • Бургас/София
Използвай паспарту. Доколкото си спомням в Египет съм ги виждала точно по този начин направени. В Бриколажа се продават.

# 7
# 8
И аз имам два папируса, бях закачила единия по подобен начин с бамбукови пръчици, но от влагата се деформира, така че ще следя темата. И аз отдавна искам да ги закача, но не ми остава време... ooooh! Виждала съм у мои познати сложен между две стъкла, като стъклата са доста по-големи от самия папирус и е на черен фон, така изглежда много добре и доста по-голям и по-ефектен.

# 9
Най-добре стои върху картонено паспарту в тъмен цвят и след това в клип рамка.

# 10
  • София
аз малко късно се присъединявам,но да кажа по въпроса за рамките че се продават в бриколаж и струват 18 лв(поне големината която ние си взехме-горе долу формат А2)незнам дали има други размери.Също така искам да попитам дали знаете някъде да се продават папируси?Ние имаме -мъжът ми си ги е купувал от Египет.Сега като се нанесохме в новия апартамент решихме че ще ги сложим,но нещо не си пасват един с друг и искам да си купя други!

# 11
Аз намерих много добра и изчистена рамка от стъкло в Баухаус. Там им всякакви размери и при нужда папирусите могат да бъдат изпратени в галерията на фирмата, където да се направи и специална рамка. Препоръчвам Баухаус и защото специалистът на щанда беше много отзивчив и дори помогна да  поставим папируса на място.

Общи условия

Активация на акаунт