Юлски бебета - Тема 26

• 21 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Бреее явно всички са били на разходка днес. Аз с малко минорен пост ще се включа, толкова да ми развалиха деня, че няма накъде. Отивам на обяд при нашите и естествено бебето почва да реве, щото баща ми си говори викайки и я плаши. Всеки път ми обяснява едно и също, наистина не знам как не му излезе пришка на езика - че бебе току така не реве, да намеря причината. Тоя път му я тръшнах и му викам айде намери я ти причината тогава. И винаги това става когато ядем, аз изобщо не мога да се нахраня, той дава нареждания а аз трябва да се разправям с бебето. Майка ми знаеше, че се притеснявам за наддаването и ме попита и като казах 250 гр той като взе да блъска с юмрук по масата и да крещи "Ти си виновна"... Бебе не се гледало по интернет, бил ми дал книги (от 1976 година нищо де, в тях явно инфото е по-добро). Викам ти знаеш ли колко трябва да наддаде в 7-я месец? Не. Викам тогава кво ми блъскаш по масата. Трябвало да я запишем при педиатърката в неговото ДКЦ тя щяла да ни обръща повече внимание, е то хубуу ама тя е на майната си, освен това не е някоя известна и не знам дали е добра, нито той впрочем, просто внучката на негов приятел е при нея и край той решава че е ок. Коя вика е твойта педиатърка - викам едикоя си. Олеее тя била роднина на едикой си който едно време по партийна линия бил се уредил и съответно бил некадърник. Утре щял той да заведе детето на специалист и той да платял. В подтекст разбирам, че аз явно не мога да платя. Измъкна някаква книга на д-р Спок и каза, че детето има тегло на 5 месечно. Накрая си хвърлих вилицата и се обадих на моя да ме взима и си тръгнахме поживо поздраво. След всички тези виканици горкото дете хлипаше, абе ужас.

# 181
Оооооо Емили - как така ще ти викат - то детето си е твое.Колкото и да им е внуче не е тяхно.Ще си го гледаш както си искаш .В това отношение съм ги насяла и навяла всички баби и дядовци около мен - никой дума не ми казва  #2gunfire Свекъра се опита да ми лее акъл с Петя в началото /плачеше от колики и според него детето беше постоянно гладно/ но разбра,че е объркал снахата  Mr. Green

Днес наистина беше приказен ден и си припомних как си ги гледах двечките два месеца преди Петя да тръгне на ясли- по цял ден навън тричките и ми стана толкова мъчно ,че Петя сега не е с нас през деня - но бързо ми мина- на нея там й е по-хубаво.  Peace

Аз пак с нашето прословуто гърне ама да кажа де  Laughing - днес цял ден я следя и слагам често на гърне но не иска и не иска - само пиш. Но няма и в памперса ако. Чак като се връщахме от разходка 5мин преди да се приберем ми се разкриви много- това е необичайно за Катето. прибрахме се и исках да оправя първо Петя и да сложа тогава пак Катето на гърне. Тя обаче продължава да се криви - сложих я и така ми се усмихна и веднага се изака - имам чувството ,че се стискаше да не отиде в памперса  Laughing

# 182
  • Canada
Eeeeeeeeeeeee, така е като миткаме цял ден навън. Мимето каква страхотна оферта пуснала. Тъй желаното от мен гнездно. Кой пурви го заплю. Май е Карелийката. Аз като ти казвам, че си късметлийка, не ми вярваш. Ла редута ти пристигна, за гнездото си първа и пр.   Heart Eyes
Май си права!!! Peace Grinning
Ей ама вашите деца сериозно ли стоят в тези гнезда - абсурд да сложа Катя и да стои мирна - тя веднага ще го прескочи и ще запраши нанякъде  Laughing
Ами нямам идея... Но мисля да пробваме Нико във всички възможни изобретения с цел да му хареса някъде другаде, освен в на мама ръцете... Praynig

Емили, наистина ти е бил кофти деня... Sick Аз затова вече си спестявамдоколкото мога срещите с даващите акъл близки...

# 183
Емили,наистина много кофти ситуация  ooooh!
Според моите роднини,пък,аз не трябва да насилвам Даниела за каквото и да е  Mr. Green. Вчера идва бабата на моя мъж,аз й показах как Даниела вече може да сяда самостоятелно. Жената изпадна в 1 малък ужас.... ooooh!-как можело така да я слагам седнала без да я подпра,какво щяло да стане с опашката й,детето щяло да се изкриви,МАЛКА БИЛА ОЩЕ..... ooooh!.Побеснях  Mr. Green,ама си замълчах,че не ми се щеше да се разправяме пред децата #Cussing out

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 19:19 от Чочиии

# 184
Оооо, Ем... много лошо така с родителите. Не можеш ли да подходиш малко по-твърдо с баща ти. Знам, че обикновено не разбират от дума, но трябва да има начин. На твое място бих ограничила временно контактите доколкото е възможно. Малко им представи срещите с детето като награда за добро поведение. Обикновено се стряскат, но за кратко и после започват да се държат по същия начин. Затова след това трябва при първото мрънкане да им кажеш, че няма да търпиш такова отношение, а при второто да си вземеш детето и да си тръгнеш.

Аз днес почти се скарах с майка ми по телефона, защото настояваше, че не трябва да извеждам Инето на разходка (14 ч.) след като съм правила инхалация сутринта (7.30). И тя така ми се налага. Директно я питах дали смята, че е съм тъпа или безотговорна.

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 19:35 от Jillian

# 185
  • София
Ехо, привет мами! Hug
Днес беше чудесен ден. Излязохме в 10.00 часа, прибрахме се в 14.00 бебка да хапне пюре и пак излязохме до 17.00 часа. Голям кеф. Пазарувахме, разхождахме се, глезихме се, отдавна не беше ни се случвало.
Джил, стискам палци на Инето да и се размине антибиотика.
Стискам палци и на всички ддруги малки сладурчета, които имат някакво неразположение. HugМила, Стрелче, Мамб Hug
Миме, страхотна оферта си пуснала. Карелийка със здраве да си го ползвате. Миме, аз съм за за книжките, ако няма други желаещи и ако искаш, може да си ги разделим (по две) Hug
Емили, мила, много гадно сте изкарали при Вашите. Не му се сърди на бащата ти, те възрастните хора са така, уж за добро го правят и не се усещат какви могат да ги наприказват. Hug
Опс, викат ме.

# 186
  • USA
Здравейте.
Това със забелването на чурките звучи много гадно Sick.Тук пък ги обрязват,но не всички.

Роси,докторите тук съм забелязала,че доста го дават този хидрокортизон.Мъжа ми през зимата му се изсушава на едно място по лицето и бяха му го преписали.На мен по време на бременността ми се появи едно суха петно на ръката и гинеколога ми го преписа и сега този на Стейси.Знам ли и аз Thinking.

Emily,правa си,не може да търсим второ мнение.Можем ,но трябва изцяло да сменим педиатъра.Тук не се ходи където и когато си поискаш.Избираш си един и само там.Ако не ти харесва се местиш,както и всички документи се прехвърлят .Тук не се препоръчва честа смяна на доктори.Но не знам защо имам му доверие на този,дано го оправдае Praynig.
Emily,много кофти случка.Стейси също започва да плаче,когато се говори на висок тон.Аз понякога,когато звъня по телефона и забравям,но бързо ми се напомня Laughing.Аз пък не виждам нищо притеснително в теглото на Изабел,даже ми се струва,че тя е с перфектното за месеците си.

за гърнето-не мога да не се похваля.Вчера се изака като я сложих и днес също,а по принцип ака само докато яде.Много съм доволна Simple Smile.Добре,че Миме-то пусна клипче със София,че да се зарибя и аз.Стейси изобщо не може да седи,клатушка се настрани и напред,но на това гърне няма проблеми.

# 187
Мили, дами, ще ви пренебрегна малко и ще започна каква приятната изненада, Квази се сетил да ни навести, време беше, много се радвам да те видя, по- честичко да ти става мъчно за нас Grinning.
Мила, браво на работодателката ти, направо завиждам Laughing.
Роси и аз се газирах, както казваш, докато четох, представям си ти.
Джил, стискам палци да пропуснете антибиотика, айде да оздравява, че така се затопли, да почваме с разходките.
Ем, много изнервящо.
Днес наистина беше страхотно времето, като изключим леките преръмявания. Аха се разхождахме спокойно, аха се забързвахме, че бяхме много далече. Днес ходихме да си поръчаме халките, отиваме, магазина не работи, викам айде да отидем до другия и той затворен, та така пълен неуспех, другата седмица пак. Тъкмо бях стегнала мрънкалника, че има само двама магазина, в които да отидем и само да е отворил уста нещо да мрънка, почти един до друг са магазинчетата. Много се издразних, как може да не работиш в събота newsm78.

# 188
Здравейте момичета.
Почерпете се, моя татко днес има рожден ден

А днес ни се обадиха да ни поздравяват за имен ден на Божидар, в Уикипедия го пишело, та хайде и за именния ден на нашето чудо да ви е сладко

Ем, съжалявам, че така ти е минал деня, явно родителите ни не са осъзнали, че вече и ние сме родители и трябва да ни имат малко повече доверие. Ти си го познаваш най - добре, прецени дали да "тропнеш" по масата и ти, или пък да го дръпнеш настрани и да си поговорите.
Мама Диди, Маймунче,  Hug Hug за успехите с гърнето, като ви чета май си е време и аз да взема да купя едно, пък може и да влезе в употреба.
Джил, дано инхалатора да ви помогне и да не се стига до АБ.
Миме-то, пак добри попадения, а Пепа Пиг и аз я гледах като ходех в Белгия при сестра ми, племенника много я обича  Wink
Юлско бебе, пак ще кажа, че при вас все си е интересно  Crazy
Оставям ви, че готвя едно телешко с грах, а съм си намацотила и една маска на остатъците коса та да живне малко перушината.

# 189
  • Canada
Роси, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав!  bouquet
Маймунче, срам не срам да си призная, че съм се замислила дали да не обрежем Нико по хигиенни съображения. Но мисля да посъбера доста информация преди да решим нещо... Blush

# 190
Здравейте мили мами, цял ден бяхме с малкото на разходка и на двора си стояхме и мама даже успя да почете малко статистически мениджмънт Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Честити празници, който си има поводи. Днес за нас също е много прекрасен ден. Нашият чичо стана шампион по бокс на турнира Странджа в кат. 52 кг и по този повод:

А ето ни и нас с проходилката, вече я слагам за по 15 мин:))))))))

newsm51 newsm51 newsm51 за всички от сърце...

# 191
  • София
Хайде и ние вече официално сме в групата на падналите бебета.  Sad Оставих я за една минута на баща й за да си открия една блуза в гардероба, той веднага я оставил на леглото да ходел да й вземе памперс и само чувам зад гърба си туп и после пронизителен писък. Направо ми спря сърцето, плакахме и двете, но май само с това се разминахме. Да се надяваме, наблюдавах я не прояви други признаци.
Оооо Емили това е много неприятно, знам как действат такива неща казани от родителите. На мен ми е изключително неприятно когато майка ми ми прави далеч по-безобидни забележки. Нещо на напоследък търпимостта ми се е изчерпала и хич не мога да ги понасям, а и честно казано нещо и не правя опити, сигурно и аз щях така да направя-да си тръгна.
Мимето честити ти покупки много са ти хубави със здраве да си ги ползвате. Нещо само не разбрах за какви книжки става дума-ние много си падаме по книжки. Ние пък днес бяхме във Вис Виталис и гледах едни образователни говорещи книжки на Фишър Прайс, ама 37 лв. някъде бяха и имаха само три странички та се отказах да й купя, но пък й купихме столче, мноооого е хубаво, супер функционално има много и различни опции и е за възраст от 9м. до 12г. или от 9 до 36кг. Ще ви го покажа от немския сайт, че не съм го виждала в нашите онлайн магазини. Ето го: http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.04/1955179 веднага го монтирахме и отидохме до вилата на нашите да го разходим и пробваме. Мисля, че й е много удобно, мнооого съм доволна. Та така и ние днес се сдобихме с нови покупки покрай столчето купих и две костюмчета и разни други дреболийки.  newsm44
Днес времето наистина беше направо лятно, но утре май го дават дъждовно.
Роси честити ти именник и рожденик! Да са ти живи и здрави.

# 192
Честито на всички празнуващи днес!!!

Джил, не само може да излезете, но и ТРЯБВА! Влади миналата седмица също кашляше и беше със запушено носле. Ден не съм пропуснала да не го изведа, а имаше много гадни дни и студени. Капахме в нослето Виброцил и давах Осцилококциум, Имунокид и сироп Мукоплант.
Вече е ок!
Дано не се наложи антибиотик, но и аз мисля че ако гърдите и са чисти не трябва да пие АБ.

Медулаааа, какви мисли .... каквиии, Караваанаааа къдееееееееееее  smile3521 newsm68 newsm08

ох разконцентрирах се рязко ........... ама Медула е виновна!

# 193
  • София
Ето ме и мен:)
Да се отчета с мерки и теглилки - 72см и 8.100кг.Биха ни хепатитната, голям рев, големи писъци бяха.След това заспа и спа и спа, почти 3 часа.При нас все така май става при ваксиниране.

Джил, дано се разминете с антибиотика, мисля си че ще ви помогне инхалатора, а  и си трябва време за да мине този ужасен вирус.Масово навсякъде хората кашлят, почти епидемия е , но не се шуми така като при свинския, днес точно това си говорехме с педката, явно няма лекарство , което да рекламират и никой не пуска в новините.
Миме, чудни покупки, и аз съм фен на Пепа Пиг WinkХаресва ми много и басейнчето, и то ли  от ибей?Само там не съм пазарила още(ау какъв пропуск за мен и щастие за мъжа ми  Laughing )
Емили, напълно те разбирам, моята майка е точно такъв тип,  все аз не правя нещата като хората.В такива ситуации се позовавам на някой дето знам, че й е авторитет  - "докторката каза и точка"
Роси, да са ти живи и здрави всички празнуващи!!
Еее, Юлско бебе, какво са тези бижутерски магазини дето не работят в събота?!!Все си мисля, че това са основните дни дето човек ще отиде да си купува бужута.

# 194
Писах,писах и постът ми се затри!Ейй,много мразя така!
Юлско бебе,честит пръстен  bouquet
Роси,да ти е жив и здрав рожденика!
Брей,кой е наминал да ни види!Квази,много ми е драго да те видя тук.Като гледам малко ви остава на коремчето!
Мамбинка,много кофти това с пишлето.Сега трябва много внимателно да я отваряш всеки ден,защото иначе може пак да залепне,а за да му мине и да не го боли можеш да мажеш с гентамицин!
Ради успя да се зарази от батко си и сега е с АБ.Много ми е мъчно,че е толкова мъничък а се налага да ги пие.Но вирусът много бързо се развива и няма как.
Толкова е хубаво времето вчера и днес,че по цял ден сме навън с децата.По-добре им е отколкото у дома затворени!
Джил,дано инхалатора помогне и не стигнете до АБ.И спокойно можеш да си я извеждаш малката.
Емили имала си един наистина ужасен ден HugИ при мен мрънканията на бабите не минават.Преди време се опитаха,а аз им казах че са имали деца и са си ги гледали както искат,тези са си мои и аз решавам как да си ги гледам.От там нататък повече коментари не е имало.
От три дена си имаме зъбче!Най-накрая newsm44 newsm44 newsm44
Мамо Диди,май аз ще поведа класацията за най елегантно бебе!На 7 месеца,а 6550 кг тежи!

Общи условия

Активация на акаунт