Юлски бебета - Тема 26

• 21 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Canada
Здравейте момичета,
Мамо Диди, споко, и Нико ще си остане без зъби!!! Peace Hug И не се оплаквай с буденето в 7, Нико ме буди между 5 и 6... Naughty Но пък и аз не смея вече да се оплача, че като слушам другите бебчовци как се будят през 2 часа... ooooh! При нас поне това го няма (засега...) Heart Eyes
Роси, и аз съм на мнение че не трябва да се въвежда нова храна докато е болно детенце... По повод хремичката: за пореден път пиша, че много помага чай от лайка, който се капе в нослето (аз го смесвам с ампула вит.С)... Кари вече два пъти я спасявам от вечните й вируси със заден ринит и кашлица именно с чай от лайка... Peace Той е подходящ е за бебенца, а за кашлица - чай от орехи с черупки, който се пие... При запушен нос добре действа и глава нарязан лук, който се слага някъде близо до главичката на бебето, така че през нощта да може да вдишва от изпаренията... В стаята ще мирие ужасно, но пък отпушва безотказно... Peace
Тан, честито за Ла редута... Сега остава аз да си чакам поръчката от 02.02. По-късно ще ти прегледам покупките...
Миме-то като гледах снимките, има доста интересни неща на София - някаква количка за прохождане има която доста ми хареса... Явно си маниак на нет пазаруването... Wink
Джидж, честита ви покупка. Столчето изглежда прекрасно. Дано сте доволни от него!
@mi, абсолютно не съм съгласна с това, което казва Мише333 в частта, относно това че няма да ти ги спрат. Според мен докато си в майчински нямаш право да осъществяваш каквато и да било дейност, от която получаваш приходи, т.е. нямаш право да работиш било по ТД, било по ГД. Ако почнеш да реализираш приходи, си длъжна да ги отчетеш в ГДД, мисля че се подават и разни декларации относно дейността и т.н. Но въвв всеки случай нямаш право на 90% болничен и съответно ако те изловят ще искат да им върнеш всичките пари с лихви... Naughty

# 466
  • София
Карелия в какво съотношение правиш лайката? И това с орехите - колко ореха?

# 467
Здрасти!
Честити месечинки на малките усмивки Hug

@mi, преди време зададох въпрос за доходите по  граждански договор по време на майчинство в счетоводния форум и  ми отговориха същото, което ти е написала Мише333 Peace ...стига гражданският договор да не е прикрит трудов.

Ния е добре, не лази, но се мести с дупе и се изправя вече с лекота. В устата се намира всичко , с изключение на зъби.
Аз се разправям една седмица  с един брой болна к@к@, разногледи станахме с някакъв дзверски грип, такова чудо не беше бешало, аман...

# 468
karelia79 - позволих си да отговоря, тъй като съм се интересувала по въпроса и съм сигурна, ако все пак @mi желае да е по-сигурна може да попита в Майчинството счетоводно.

становище на НОИ

"При работа по трудов договор, лицата упражняват трудова дейност на определено от работодателя място, с определено работно време и с всички произтичащи задължения от двете страни регламентирани по Кодекса на труда.
За разлика от трудовия договор, при работа без трудови правоотношения(граждански договор), изпълнителя по договора предоставя на възложителя готов, овеществен резултат от труда си. За изпълнението не се изискват задълженията произтичащи от КТ, поради което няма законова пречка майката да получава парично обезщетение за временна неработоспособност поради бременност и раждане и едновременно с това да полага труд по безтрудово правоотношение.
Ако гледа дете до 2 г.възраст обезщетението по чл.53 от КСО не се спира."

medula е права, ако майката си работи постоянно на 4 или на 8 часов работен ден за продължително време като нормален работник, а са я наели по граждански договор и си взима обезщетенията за гледане на дете до 2 годишна възраст - естествено, че могат да я хванат и тогава става лошо.

Hrispa76 . честито зъбче, ние сега чакаме второто  Simple Smile

За мамите от Пловдив - ограничете разходките до Младежкия хълм , защото е много опасно, днес там са се срутили около 50 тона скална маса. Наблизо има детска площадка, но за щастие няма пострадали:
http://dnes.dir.bg/2010/02/25/news5943543.html
http://news.plovdiv24.bg/145079.html

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 19:13 от Mishe333

# 469
  • София
Намесвам се само да кажа и аз, че когато с Медула го гледахме този въпрос, излезе наистина, че може да се сключи граждански договор по време на майчинство, но само ако не е прикрит трудов. Това не се отразява обаче по никакъв начин на майчинството в посока увеличение Peace
да кажа само, че при нас всичко е ОК. Изправихме се вече, но само до седнало положение. Въпреки това очаквам скоро да се вдигне и съвсем права в легълцето, но да видим кога.
Иначе решихме септември да заминем да Щатите малко при баба й за 6 месеца, та да посвикне с обстановката там.
Ами това е засега, не съм чела подробно. Честито на всички, които имат повод да празнуват

# 470
  • Canada
Mishe333, @mi, medula, наистина не бях запозната с това, което Мише333 е пейстнала. Отговорът ми се дължи на моята консултация със счетоводителката ми и в сегашното ми положение, и преди с Кари.(по тази причина неподписвам документи сега и не издавам нищо) Очевидно е грешна, след като прочетох това. Даже мога да кажа, че много се радвам за това... Peace @mi -извинявай че съм те подвела...  Rolling Eyes
Ми, във връзка с въпроса ти за лайката и орехите. Прави се по-концентирар чай от лайка - т.е. по-малко водичка и повече лайка. Аз лично правя 100мл вода с 2-3 пакетчета чай, охлаждам и капя в нослето... За орехите - 200 мл вода и около 10 ореха.

# 471
NellyR,как сте с кашите-проядохте ли ги вече? Wink

# 472
Честити месечинки!
Хей Дюканки като бивша Дюканка само да предупредя,че тази диета често удря в бъбреците-ако имате проблеми там не я правете.Иначе диетата е добра, дисциплинираща и трайна Peace

# 473
  • Canada
НелиР, за колко време ще заминавате в Щатите?
Точно преди няколко дни се чудех кой ще е първият който ще икара бебето в чужбина... newsm78 Не включвам Фортунчето, защото при нея няма как..

# 474
Честито на порсналите мишчици !!! Hug
Времето стремглаво лети и дечицата ни стават все по-самостоятелни... Не искате ли вече по още едно ?  Mr. Green  Blush

Лени, станала е грешка- не се буди в 5ч. , а по 5 пъти на нощ  Joy

Пускам ви да видите как мъжа ми приспива Ру до преди малко... Няма картина, защото ги снимах зад вратата и щеше да спре мишокът ако беше видял апарата...
Накрая кихам и го стряскам и свършва арията ...  Joy

http://www.youtube.com/watch?v=h_2f-CzyHIk

Мисля и аз да си лягам...  Crazy

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 22:13 от Mаmbina

# 475
  • Велико Търново
Добър вечер на всички, които не съм поздравила днес във фермата  Heart Eyes
Христинче, стискам ви палци всичко много бързо да се оправи при вас. Предгръдки от нас Simple Smile
Cuckoo, тая шега за моята къща е писана, само дето сега не седя пред компа, не заради счупен компютър, а защото мъжа ми си дойде болен, че на всичкото отгоре и зарази Сияна, та сега и тя е със сополи. Утре ако продължават, ще викна педиатърката да я види, но засега си мисля, че ще е само това.
Спокойно за зъбите - на всички им изникват рано или късно. Сияна в момента 3 я мъчат, а майка и още повече Simple Smile Не реве, ама от време на време си иска вниманието Simple Smile
За пълзенето - пълзим, че и в коридора отиваме понякога. Контактите са предпазени, цветята съм смъкнала на долния етаж - абе всичко е готово за пълзящото ми чудо Simple Smile Изправя се на колене в леглото си, ама вече не я слагам там - спи си при нас.
Нели, ще пускаш ли колекции от там?  hahaha

# 476

Честити месечинки на Йоана на Fortune и на Ива на Mishe333

# 477
  • Canada
Добро утро и от нас!
3des, добър въпрос към Нелир! Joy
Във фейса съм качила снимки на Нико в шареното басейнче от Миме-то - за който желае да погледне... Peace Миме- големи благодарности за басейна - Нико е влюбен в него, но и Кари също... С един удар - два заека... Hug

# 478
Честити месечинки!
Ники бързо да се оправя  Hug

Диди - добре, че покрепяш думите си със снимков материал, защото Кати е наистина невероятна. Константин е много жив, но е далеееч от тези постижения. Като го вдигна и започва един маратон, голямо тичане /във въздуха/, а в проходилката си седи и си играе с нещата отпред, никакво намерение да се мръдне. Все си мисля, че аз му стопирам развитието, защото през повечето време е на спалнята, а матрака малко или много поддава, та не може да се изяви с пълна сила  newsm78
bon_toni - има има. Коси се обръща от гръб по корем и като му омръзне започва да мрънка да го обърна по гръб. После веднага пак по корем и пак мрънкане...
tan - Константин досега не ми е отказвал пюре. Но преди два дена и той като Мони, не иска и не иска - стиска си устата и не иска нищо да яде. Само мляко. От вчера няма проблем. Пак започна да яде всичко.
NellyR - какви Щати, какви обстановки. Нещо съм пропуснала. Я, не обявявай така лежерно такава важна информация.
Мамб - големи певци си имаш  Hug

Имам въпрос към мамите с големи деца, пък и към тези, който вече са го измислили...
В нас по всички рафтове и витрини има разни неща - вази, свещи, свещници, снимки.... Ясно е, че трябва да ги събера, но заменяли ли сте с нещо друго, което не се чупи и не е опасно за децата? Много голо ще стане, ако омахам всичко.

# 479
Йоана става на 8 месеца днес!!! Party Party
Виртуално черпи за което: http://images08.snimka.bg/000904489.jpg
Да са живи и здрави и много усмихнати и другите месечинковци днес! Heart Eyes Peace  bouquet
Чочиии благодаря ти мила за пожеланията и вкусната почерпка!!! Hug
За отказването на някой храни: Йоана единствено все още отказва да яде плодовите пюрета. давам и различни през 4-5 дни с надеждатат да е забравила предишният вкус , но тя на всичките реагира по един  и същи начин: свива очички потриса се , все едно вкусва лимон и като резултат стиска устата и не желае да ги яде. Rolling Eyes Не съм се отказала все още , като свикне с различните видове каши , плодови и други/безглутенови/, ще и слагам половин буркан плодово пюре в кашите и така ще нешще ще хапва и от тях. Но за сега не я насилвам още.
Тя хапва за сега по 180г. някъде на обед зеленчукови пюрета различни/яде от тези на Хип/ и следобед хапва каша 180г./ хапва млечно-бананова каша на Хумана/. С кашите много избирахме , много я забавих , че нещо започнахме с оризова , но я затапи тази каша , после пък дадох една друга , то пък имало захар и веднага я спрях. Сега уцелихме правилната каша , защото Йоана много я харесва пък и отговаря на изискнаията за възрастта и т.е няма глутен и захар. Това е хараненето при Йоана. Мисля от 10 март/ условно съм си поставила като дата/ да започна да и вкарвам и месните пюрета/ в началото от пуешко , пилешко и заешко/ каквото има на хип като леки меса за начало/. Peace

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 09:59 от Fortune

Общи условия

Активация на акаунт