ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 889
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Ох, Вики днес за първи ден е на градина и не мога да си намеря място Sad  Много ми е притеснено как ще мине. Сутринта влезе с интерес към новите играчки и обстановка, но как ще пордължи деня не знам ... Много ми е тревожно ... Милото ми детенце . Ох оплаках се - сега малко да поработя и ще се обадя да питам как върви ...

# 136
  • София
Radostche   fingerscrossed

# 137
  • offshore & overseas
Радост, всичко ще бъде наред, обещавам ти! (Похвали се после как е минало Grinning)

Гуш-гуш! Hug

# 138
  • Стара Загора
Радостче, дано Вики да е бил спокоен и утре с желание да отиде пак  Hug

За градините приема не е ли само септември, или има възможност и по друго време ?

Питам защото Ивка е най-голяма в яслата, но градина ще започне на есен. А от малките дечица в групата копира разни бебешки навици дето преди не ги е правила  Rolling Eyes
Иска да пие от шише - категорично отказвам, влиза често в роля на бебе, поклащайки се ходи нестабилно, ококорва очи и се прави,
че не може да говори - общо взето все е в роля. Я на бебе, я на госпожа.  Mr. Green
То в градината други щуротии ще научи де  Laughing

# 139
Сиер, приемът в детските градини е целогодишен , но само по наредба. На практика се получава да е само септември, защото една група отива на училище , а друга цяла - първа идва . Аз намерих едно свободно място в една градина , не само заради бебешките навици , ами и защото яслата ни е чиста ясла и по наредба са само до 3 години там. Много се борих да се промени тази наредба писах писма разправях се с кой ли не , и от МЗ скоро ще внесат промени , но уви те няма да хванат децата като Вики, родени през ануари - февруари- март.  лелките взеха на ми правят зебележки, да ме гледат на криво, представих си как се онасят към него и ускорих малко нещата с постъпване в градинката . Лошото е ,че тази градина е много далеч от къщи и ще се наложи септеври да го преместя , ако го приемат в тази , в която искам и пак ще се налага дасвиква и тн , заради тея смотани наредби! Дано поне усилията ми да са в полза на другите майки от следващоте набори  Praynig

# 140
  • Стара Загора
Разбирам, при нас засега не ги изписват веднага при навършване на 3г, което ме устройва, тъй като не виждам как бих се справяла с двете до септември.

# 141
Radostche, в градината е по-забавно и по-интересно, пък и както казвате само там има педагог, учителка, която е обучавана за работа с деца, аз имам две лели (братовчедки на мама), които са учителки и са големи сладурани, пък и други познавам, които наистина са чудесни и спокойно бих им поверила детето си, повече отколкото на лелка без образование, така че сигурна съм че всичко ще е на ред и на Вики ще му хареса повече.
Да докладвам за нашето ходене по лекари, цяла серия от понеделник до вчера.
В понеделник ходихме на систематичен преглед за зъбките - кошмар над кошмарите. Някаква гадна тета се опитваше да се прави на любезна, но от всичкото излизаше само хистеричен крясък, от което нашя се скри зад нас и отказа да съдейства за каквото и да било. Идеята беше да ни покажат филмче за зъбките и да ги учат да си мият зъбите. Филмчето представляваше гадни ужасно стари диапозитиви, от наше време, на снимките си бяха направо деца дето сега са колкото нас. При това тъпата леля без предупреждение изгаси лампите и като остана на тъмно в непозната обстановка, можете да предположите каква беше реакцията, рев и скоростно катерене по мене/баща му. След това лелката с монотонен тон си изпя песничката, инфото и беше пак на около 30 години и поднесено по същия начин. Единствената добра идея беше да си мием зъбите заедно с детето, за да види как се прави и по този начин да го учим. След това ги строиха в редица пред едно войнишко корито да си мият зъбките. Примерните момиченца веднага показаха какво могат, нашя категорично отказа да си мие зъбите пред ората. Таткото биде обхванат от некаква мания "какво че кажат ората" и взе твърде строго да го насилва и той да покаже, като резултат се смотахме на бързо по системата "ссс, ссс". Когато все пак успях да го излъжа да си подаде четката, та лелката да му сложи паста и да я тикне в устата си следваше другия ужас. Оказа се, че им дават лютива паста за големи, малкия започна бъш на български да врещи люти. Така че всички надежди да покажем колко знаем отпаднаха. След това, преди да се е оправил от шока ни вкараха в някаква чакалня за зъболекарски преглед. Е там се започна голямото пищане, толкова врещеше, че се наложи да го изкарам на стълбите да го успокоя. Когато се върнахме в чакалнята с тихо ревене, сестрата помоли майките да ни пуснат пред тях, за да не се мъчи детето. Представяте ли си майката,  която беше на ред (въпреки че нейната госпожица спокойно си рисуваше) не ни пусна, взе да мърмори и ние махнахме с ръка. Направо ме изуми какво безчувствие към чуждото дете. Прегледа мина доста мирно понеже го бях гушнала. Зъболекарката ни похвали, че имаме абсолютно здраи и чисти зъбки.
Горкото на следващия ден беше на контролен преглед за ушите, оказва се, че все още не чува добре с дяното ухо. Лекарката смята, че е някаква алергия и ни даде капки за нослето.
Вчера пък се влачихме заради пишлето, не му е залепнала кожичката, но има възпаление, та сега го топим в лайка.
Дълго стана, ама много ми се беше събрало да се оплача.
Лек ден ви желая и по-малко такива преживявания.

# 142
Обадих се в градината : Вики, ял , пишкал, играл с конструктор, после започнало музикално занятие и той пял и даже забележете танцувал. Това ми разказа лелята като се обадих малко преди 11. Сега с нетърпение очаквам да чуя и неговите впечатления ...

bzepic  големи премеждия.  Crazy  За пишката да кажа , че към лайката можеш да добавиш и малко тетра (другото име е смрадлика) - действа много добре . Аз така правех след като направихме манипулацията за забелване - за сега няма проблеми да чукна на дърво .

# 143
 ooooh! голема съм кофа как не се бях сетила, аз си правех промивки след раждането, много благодаря за идеята.

# 144
Ей никой нищо не казва..
Радостче как е Вики? Понася ли му?
bzepic много неприятна седмица сте имали..минаха ли ви болежките?
Ние очакваме Велик ден с нетърпение.. още се чудя каква по безвредна боя да купя.. незнам как ще опазя Ник от яйцата - много обича.. споделяйте какви техники ползвате за украса..

# 145
Оправиха се болежките, добре че Радост ме подсети за смрадликата, като положителна страна е, че малкия се научи сам да си дърпа кожичката и сега като професионалист дърпа и мие  hahaha
За боята, тук в Мюлер продават едни туби с боя, безвредни са деца, пригодени баш за тях да оцветяват яйца. Удобни са понеже не текът и малкия още миналата година рисува с тях по яйцата. Аз процедирам така, поставям на масата мека кърпа, хавлия сгъната няколко пъти, отгоре вестници, поставям яйцата и да твори човека, много е щастлив и особено горд когато всички роднини се превъзнасят колко хубаво ги е украсил. И за козунаците също е първа писта да се мацаме, меси с мен и се забавлява, затова цялата процедура съм оставила за следобеда като го взема от градината, да си играем.

# 146
  • София
Ние боя сме взели, вредна вероятно  Confused Проблемът е как ще опазим яйцата от Дани, налита да троши де що види  яйце easter За козунаците е ясно, че ще е помощничка, миналата година голямо месене падна. От няколко дни сме с нова фурна и се надявам този път да няма изненади  Grinning
Не искам да споделям, защото съм в някакъв куц период, всичко ми е криво, детето ме докарва всеки ден до ръба и ако започна няма да ми стигне форума  hahaha
уф .... и нас ни чака дърпане на кожички.....

# 147
Simple Smile . Аз мисля да дам на Вики да порисува с флумастери по яйцата Simple Smile

Едната учителка в градината е логопед и ми обърна внимание ,че Вики повтаря някои думички по няколко пъти. Обикновено в началото на изречението. например :

"Ами, ами ,ами , ами, виж имам нова блуза"
или
"Татко като, като дойде да ме вземе"

Моите наблюдения се ,че го прави от скорп и само  като е притеснен, вкъщи почти не се случва . Четах разни неща, но ми стана малко тревожно ...

скай, сега видях ,че си ме питала . Не знам какво да кажа - още се адаптира . Сутрин ми казва ,че не иска на градина . Искал в яслата. В градината не плаче и е послушен и контактен според учителките ... Казват, че няма проблеми ... Като го взимаме е весел и разказва някакви случки от деня.  Като цяло адаптацията минава мнооооого по-кротко от драмите , които бяха в яслата. Няма ревове и тръшкане, но сега пък това с говора  ooooh! ...

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 17:09 от Radostche

# 148
  • София
Radostche, Марти също повтаря разни думички, но съм забелязала, че го прави най-вече когато си говорим по телефона. Обикновено са няколко последователни "ами, ами, ами..." После се отприщва, сякаш е успял да си нагоди мисълта и повтарянето спира. Напълно възможно е това да е реакцията му за смяната на обстановката и бързо да премине.

# 149
Да, и при Вики е същото, след "ами , ами, ами " следва ясна мисъл и доста сложни и правилни изречения . Преди логопедката да ми ги посочи и аз хич, ама хич не се тревожех. Тя каза, че ще го наблюдава - дано да се укажат празни тревоги...

Общи условия

Активация на акаунт