ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 889
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Бързам да ви информирам, ако още не сте купили боята. Открих една казва се Маджик и е преведена и на български, значи я внасят и в България от фирма хайтман деко, в нея има нормални бои и безвредно моливче, специално пише за 3+ години. Много ми хареса идеята, понеже хем стандартно ще ги боядисаме, хем Иво ще се изяви. Ако имате вече Меркатор, можете там да проверите сигурно ще я има.
В детската градина имаме такава гаменка, нашия е направо влюбен в нея, ама и тя май го харесва, много се бутат и закачат. Проблема е, че го учи на лоши думички като смърда-пърда (същото като на български смърди-пърди) или дрекец - пекец (ако-печено), та е доста проблемно като вземе да ги говори на непознати възрастни. С малката хулиганка така се поздравяват "адио смърда-пърда", което категорично те поставя в неловко положение, когато го изтърси на някоя възрастна госпожа hahaha.
Не е толкова не типично по-големи деца да си играят с по-малки, стига по-малките да са живи и игриви, моето дете е любимец на всички от съседните блокове, даже идваха на вратата да ме питат дали можело да ходи с тях да си играе, без мене  #Crazy.

# 181
  • Стара Загора
Ох, Софи да ти е жива и здрава Валето, но аз само като чета какви ги върши и изтръпвам  Shocked
По принцип от малка съм си страхлива и още де за разните атракциони - виенски колела, водни пързалки и всякакви подобни вдигащи адреналина и добре, че Ивка на мен се е метнала, та да нямам страхове сега:lol: На нея й дай пързалка и може да се пързаля докато свят й се завие. Но в общи линии ми е кротка, само ината й е в повече и се боря да го пречупя, но без успех за сега. И тя не търпи отказ - почва да ме уговаря "ама само последно" / което винаги е предпоследно/. Или ако откажа безалкохолно да речем " мамо, само 2 капки и край"  Mr. Green и всичко това съпроводено с най-миловодната муцунка. Манипулатори малки  Heart Eyes

С двете ако трябва да остана не ми се мисли как ще се справя - добре, че ходи на ясла. Иначе и режима им е различен и е трудно за разходки, тя в къщи подивява, иска си заниманията, иска си детска компания. Дано да е здрава и да ходи на ясла - сега баща й я води - сутрин милата е там в 7 ч още / но е много доволна, че е изпреварила всички хи-хи/ и вечер е последна, но няма как.

Днес писах за 1 месец напред  Mr. Green Айде хубав ден, ще храня Ники и яхваме количката.

# 182
Аз пък чакам някой да се похвали с неговото тригодишно слънце. Сигурно има и такива сред нас, дето никога не се отчайват...smile3560
bowuu
ако имах две обаче не бих била толкова позитивна.. в този ред на мисли чакам Ники да стане на около четири, за да започна с опити за номер "Две"

# 183
Всъщност и Ясен е много спокойно и тихо дете .... когато е сам. Появи ли се батко Дани и естествения му натюрел  се променя моментално.  Grinning Инатът не е притеснителен, според мен е характерен за периода до 5 г и е при всички деца. А и като гледам проблемите, които има моята приятелка с нейния 16-годишен син, си плюя в пазвата и се моля да оцелея през пубертета. Ние сега сме на вълна училище. Снощи Владо дежури и тази сутрин подаде молба за прием в 107 ОУ. Да видим.

# 184
Привет! Нямах интернет няколко дни и гледам нашата тема напреднала!

sofy, страшна е твоята мома  Joy

Ние сега сме на вълна училище. Снощи Владо дежури и тази сутрин подаде молба за прием в 107 ОУ. Да видим.

И ние сме на същата вълна! След ваканцията започва приемът на заявления в избраното от нас у-ще, а аз се вълнувам все едно е септември вече!  Crazy

В градината тече празнична подготовка, имахме благотворителен базар с неща, изработени от децата. Днес боядисват яйца, а другата седмица ще засаждат цветя.
В яслата ще ни разпускат поетапно, защото ще 'приютяваме' деца от градина, която ще е в ремонт от средата на април.
Но пък чакам с нетърпение един месец с Моника вкъщи  Flutter

# 185
Ох тези училищни вълнения как ги чакам с трепет.. още от бебешката му възраст.. верно ли и за училище трябва да се спи отпред... УЖАС!
В този ред на мисли онзи ден обсъждахме с една майка,че училището до нас не ни се нрави. Тя сподели как нейна близка, записла детенце в Руското, заради славата му на добър старт за малките гении.. и сега щяла да го отписва след 1-ви клас, защото там де що види, намерил връзка и си набутал дететоси. И темата на първолаците била - 'пък моя тати кара джип, твоя какво кара'.. 'мамо искам тениска на Адидас, онази от 90 лв' или пък 'нов телефон на цена над 500'.. жената вика не мога да отговоря на критериите на средата.. по-добре да не го подтиска факта, че не е на финансовото им ниво..
Та тъй понякога незнае човек, в стремежът си да направи добро на детенцето си, как ще му навреди...

# 186
Ние пак сме болни Sad Малкото прави втори бронхиолит, Никол вирус. Много се чудя да я спра ли от градина. Ама ще изкука в къщи. Само носи разни бацили, тя леко ги изкарва а бебончо след нея. Големи празници ще са...
За непослушанието, болната Никол с 38,5 темпертура и ужасна кашлица, търча като луда в Токуда, с още две деца, докато чакахме пред кабинета, направиха лудница. Вдигнаха всичко над главите си. 100 пъти ни правиха забележка. Бебо реве, не му се чака, Никол тича пищи, смее се. Дядото тича след нея, накрая побесня щеше публично да я набие, само му мушнах бебето в ръцете, да са му заети, и аз гоних Никол. Два часа, ей не се скапа това дете. Говоря, а тя ме отсвирва тотално, ни приема ни предава, лудее. Дядото ми омрънка всичко, че ще ми се качи на главата, да съм я плеснела. Майката на едното момченце с което лудееха, прилагаше метода, отстраняване, гледане в очите и говорене. Беше отсвирена по абсолютно същият начин като мен. Ако бях сама с двете направо не знам.

# 187
Лидка, то руското отдавна на някакви стари лаври лежи... Не е това, което беше  Crazy

# 188
Да.. това имах предвид.. а беше хубаво училище.. Сега като се замисля на есен у вас ще е весело.. с първолак и с бебе..
Ние не можем да се измъкнем от дребни болести вече сума ти и време.. оправи се и след седмица пак хрема, кашлица.. сега пак предпразнично.. ту той, ту аз..
Joya това с Марина е много неприятно.. искрно ти съчувствам.. та тя е още такова мъниче..
До къде я докарахте с кърменето Джоя и Уиш.. Мяу отби ли Калина или кърмиш в тандем..?

# 189
  • София
Чета за училищата. Ама наистина и за училища ли трябва да се редим вече. Представям си след 3 години какво ще е  Shocked
baby doll явно са си направили сметката с бебе и дете в първи клас  Wink Докато си е вкъщи ще помага на ученика. Може би ако имаме възможност и ние да си направим едно бебе Валето като стане първи клас  Thinking
Ние отиваме сега на рожден ден. Днес имаме късмета свеки да дойде да гледа бебо през това време.
Усмихнат ден от мен и весели празници  Hug

# 190
joya, искрено съчувствие и разбиране, ужасни лудници са и нищо не помага, тука със закон е забранено да ги биеш (не че мога де), обаче ако някой те натопи поне половин година ще те разследват ако не ти вземат детето. При мен е сложно и откъм език, като се разбеснее пред лекарския кабинет и взема да се карам на български ме гледат като изкопаемо. Веднъж ми се случи да налетя на две нацистки, които си свиха хлапетата моето да не ги ухапе като е чужбинско  #2gunfire. Обаче помогна, щото поне спря да вилнее като нямаше компания. Иначе номера ще те дам на тази лелка помага, или пък оставям те тука и си отивам. Сигурно не е правилно и му нанасям някакво фатално увреждане на психиката, обаче нямам друга идея, ако се сетя за нещо по-хуманно, което да действа ще пиша. За болестите бих те посъветвала, да не я спираш от градина, все пак и малкото получава имунитет. Имаме едни приятели, преживяха същия кошмар, малката изкара шарка на 40 дни, обаче като тръгна на градина, болест не я хващаше, просто си беше изградило имунитет мъничето.
Да се оплача за първия учебен ден, още докато бях бременна и се превъзнасях на 15. септември, ясно ми дадоха да разбера, че не мога и да мисля за празнично облекло и празник. Тук се считало за траурен ден и за нещо много лошо да започваш училище, така че не се празнува и ако си нагласиш хлапето всички ще му се смеят  Cry, така че мен ме отказаха от Радините вълнения, пред още да се е родил.
И да се похваля, за първи път от 5 години ми станаха козунаците. Получиха се прекрасно, ухаят чудесно и вчера се заформи истинска Великденска обстановка, малкия с кеф боядисва яйцата, но когато се стигна до украсата го домързя, така че таткото ги рисува с прехваления фулмастер накрая hahaha. Пускам и снимка за фалба.
Пожелавам на всички бързо да оздравеете и да изкарате прекрасни празници.

# 191
bzepic, много професионално си го докарала козунака. Браво.  smile3501
Като цяло за училища не се чака, защото въведоха като предимство кварталния принцип, но все пак има някои по-добри, където наплива е по-голям.
Скай, на моя приятелка детето учи 2ри клас в руското във Варна и е много доволна. Каза, че нивото е високо, натискат децата да учат и ги подготвят много добре в занималнята. Колкото до финансовите коментари, почти съм сигурна, че във всяко по-добро училище има такива деца.

# 192
  • София
Хей, купихте ли книжки днес на дечицата. Нали е международен ден на книгата. Ние се върнахме с 6. 3 за четене и 3 за оцветяване. Валето много й хареса книжката за вълшебника Ленард. Утре ще ходим да купим и другите 2 от поредицата.
В момента учим и цветовете. Чак сега забелязахме, че офис сградата до Експо центъра, която прилича на ски шанца свети с различни цветове като ги редува, много е яко. Ей нещо хубаво и полезно да се вижда от нашия балкон  Grinning
Искам да ви пожелая весели празници Hug

# 193
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ, МОМИЧЕТА!
 Пожелавам на всички ни да сме живи и здрави, ние, семействата ни и децата ни.
 easter

# 194
Во истина возкресе!
Ире не останало... леко и безпроблемно!
Ники много харесва книжкте за Шишко и Рошко.. Горските истории - "Горската детска градна", "Състезание в гората" и други от поредицата.. Книжките за Франклин от скоро ги харесва.. разните му истории от фермата - "Тракторът в беда" и "Котето беглец".. набеязала съм и Зайчето Питър, но скъпа ми идва поредицата наведнъж.. Тези за въшебника Ленард не съм ги виждала.. ще ги погледна... споделяйте какво ви харесва да четете че е лесно да се удавиш в океана от адаптации на "Червената шапчица" и "Вълкът и седмте козлета"..

Общи условия

Активация на акаунт