Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 33 395
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Чудя се дали да коментирам изобщо или само ей това да копна от там:  Thinking

Те въвличат човешкия организъм в процес, целта на който е подриване на имунната система. Те на практика могат да предизвикат тази болест, срещу която са предназначени да ни защитават. Те могат да предизвикат други болести, различни от тези, които трябва да предотвратят.

Да не би сега да кажете, че е е вярно или е част от "Конспирацията"?!

А това предизвиква у мен позиви за Sick, но не значи, че и то не е вярно:

За болшинството от хората е неизвестно, че някои полиоваксини, аденовирусните ваксини, ваксината против шарка и ваксината против хепатит А се произвеждат от тъканите на абортирали човешки плодове.

Не, все пак ще коментирам.
Добре бе, хора, аз наистина не мога да ви разбера!
Уж всички вие сте много "разбиращи и уважаващи правото на избор на другия".
Защо, да му се не види не позволявате на този друг да разбере каквото го интересува, да прочете, да се поинтересува, а трябва да му се подигравате или откровено да му казвате да си зарови главата в пясъка?!
Оставете всеки да научи каквото иска да знае.
Ама някой се плашел.
Ами много е просто - да не чете тази тема!!!
Нима по- малка мъка е написаното в "Родители, преживели загуби"????
Нима е по- малко страшно?!
Аз лично потръпвам и плача всеки път, когато чета там!
И какво трябва да се направи, според вас?!
Ми, дайте да затрием тогава онзи подфорум, щото разбирате ли тук четяли бременни жени и щели да се стресират!  ooooh!

Моите уважения и към едните, и към другите.   bouquet
Но не можете и нямате право да налагате кой какво да пише и кой какво да чете!
Толкоз!

# 406
  • Шумен
Винаги гледам да избера по-малкото зло, особено за децата си. В случая това е ваксинацията. Ще им направим всички задължителни ваксини пък каквото е писано това ще става. Грипните ваксини единствено пропускам, не виждам особен смисъл от тях - това си е мое мнение. А относно този тип анонимни интервюта хич не им се връзвам, щом никой не застава с името си да прави тези изявления. Другото са свободни съчинения на някой, който иска да привлече общественото внимание.

# 407
Тоzи път съм общо вzето съгласна с написаното от Джуличка.
Няма нужда да си кривим душиците, че еди какво си било лъжа. Ами не е, zа съжаление. И на мене ми се иска ваксините да са манна небесна, да нямат никакви ужасни странични ефекти, както и да ни предпаzват 100% от болестите, zа които се поставят, но... не мога да се zаблуждавам, че е така. Затова zа себе си съм иzбрала "по-малкото zло" (уж), като ги слагам и се моля да се окаже наистина по-малкото zло, а не обратното.

Но си има тема "zа" и "против", така че не виждам много смисъл от таzи.. Все ще се стресира някой, та нищо ново  Rolling Eyes

# 408
Тази статия ми изглежда един фалш

Аз съм ЗА ваксините

# 409
  • Канада, Монреал
За ваксините - не съм боледувала от никакви шарки, но наскоро ми се наложи да ми направят тест за антитела за варицела и рубеола -  имам имунитет. Специално питах майка ми няколко пъти - сигурна е, че не съм карала. Така че при мен ваксината си върши таботата, а и още едно момиче каза, че има имунитет без прекарана болест. Аз не съм нито против, нито за ваксинирането, така че са ми интересни мненията и от двете страни. В бг-мамма за съжаление няма дискусия, в която да са изложени и двете страни, за да не изглежда субективно.
А какво ви е мнението по тази статия в уикипедиа: http://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine и по-точно Claims about autism?
me4ta22, а децата с аутистични симптоми, на които продължават да им бият ваксини, имат ли някакви промени в поведението след приема?
Вчера в 24 часа имаше статия, в която пишеше, че едва ли не, няма преживял морбили без последици  Shocked! В повечето случай предизвиквала неврологични промени от всякакъв род, дори и да са незабележими  Shocked!
Наистина на вестникарски статии в повечето случаи не може да се вярва, в уикипедия дават на 1000 - 2-3 смъртни случаи и 5-105 имат усложнения...не са 100% с последици, споко.

# 410
Lady_Cherie , ваксината за варицела не е в имунизационния календар на България. Ако не ти е бита някога по желание, по-скоро си изкарала шарката без да разбереш.

# 411
А какво ви е мнението по тази статия в уикипедиа: http://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine и по-точно Claims about autism?
me4ta22, а децата с аутистични симптоми, на които продължават да им бият ваксини, имат ли някакви промени в поведението след приема?

Lady_Cherie, може би ще Ви бъде интересно да кликнете на линка под "Claims about autism" и да прочетете за "MMR vaccine controversy".

Единствената статия, "доказваща" връзката между ваксината срещу морбили-паротит-рубеола (MMR) и аутизма беше тази на Андрю Уейкфийлд (Andrew Wakefield) от 1998 г., публикувана в The Lancet.

Тя предизвика антиваксинистка истерия, на която може би е рожба и настоящата тема.

След обстойно разследване стана ясно в какви сложни финансови сделки е участвал Уейкфийлд - получавал е пари от адвокатите на родителите на включените в изследването 12 деца, за да докаже подобна връзка и така родителите да съдят фармацевтичните компании, производители на ваксината.
Освен това е искал да патентова собствена ваксина срещу морбили и съвсем закономерно се е опитвал да намери доказателства за вредата от старата.
Да не говорим, че е подложил децата от изследването на ненужни инвазивни болезнени процедури (колоноскопия и лумбална пункция), без да е получил разрешение от комитета по етика.

След излизането наяве на тези факти, научното списание The Lancet напълно изтегли статията на Уейкфийлд в началото на миналия месец като некоректна и подвеждаща:

http://download.thelancet.com/flatcontentassets/pdfs/S0140673610601754.pdf

Така че тази статия вече не може да бъде изполвана като доказателство срещу ваксините.

# 412
Сама решаваш дали да ваксинирваш детето си!Аз лично не се връзвам на такива статии.Дъщеря ми не е нито първото,нито ще е последното ваксинирано бебе.За ваксините съм и дори ще сложа една допълнително!

# 413
Всички знаем, че дори и риска от странични ефекти от една ваксина да е 0.00001 %, ако се случи на вашето дете, трагедията си е 100 %..
Всеки път като слагаме ваксина ми се свива сърцето. Иска ми се да знам, че съм направила най-доброто за детето си, лошото е, че гаранция няма.
Слагам само задължителните ваксини и няма да сложа нито една препоръчителна. Сложихме единствено Пентаксим вместо тези по ЗК.
Никога обаче няма да ваксинирам сина си с противогрипните ваксини и всички други препоръчителни.

# 414
  • в моя свят
Цитат
Не мога да кажа дали има.Знам за родители,които са чули за теориите за връзка между ваксините и разстройствата на развитието при децата дълго след като техните деца са отключили хиперактивност или аутистични симптоми.Трудно е да върнеш времето назад и конкретно да кажеш,че непосредствено след някоя ваксина са започнали проблемите.Можеш да имаш само съмнения.Конкретно мога да кажа за 2 деца на възраста на моя син с подобни симптоми и хиперактивност с дефицит на концентрация,които стриктно продължават да ваксинират децата си,дори само преди месец поставиха и МПР ваксина заради епидемията.Тези деца регрес нямат.Разбира се говоря за сериозна промяна в поведението.За по-незабележими промени мисля,че само родителите биха могли да кажат,защото макар и близки аз не съм с тези деца 24 часа както с моето.Всеки има право на избор,но лекарите насаждат страх от неваксиниране на тези родители и ги успокояват,че проблемите при децата им нямат никаква връзка с имунизациите.И Персона е права,че доказателства за това няма.Но страха е най-лошия съветник и тези родители,които аз познавам ваксинират от СТРАХ и със СТРАХ.

# 415
Хм, и аз често си мисля за насаждането на страх и ужас от последиците от неваксинирането.

Но си мисля и за това, колко много родители са убедени, че неваксинирайки, са по-алтернативни, интересни, просветени най-вече, знаещи и пр. и го правят донякъде и заради това. Изобщо има една голяяяяма модна вълна, "зелена", да я нарека най-общо, която кара хората масово да се отричат от възприети и прилагани с години стари практики, да търсят опровержения за ползите им и т.н. Няма лошо, но не съм привърженик на рязкото отричане на старите неща и замяната им с леко съмнителни новости.

Просто ми се струва, че нито ползите от ваксинирането, нито от неваксинирането са достатъчно осъзнати, няма доказателства нито за едното, нито за другото, не вярвам в теории на конспирациите и такива неща, опитвам се да разсъждавам рационално. Та за мен действително всичко опира до лична настройка и възприятия. Сигурна съм, че моето дете в момента се чувства по-добре без ваксини, но не мога в никакъв случай да твърдя, че НИКОГА няма да му сложа ваксина, никога няма да му дам антибиотик...Ситуациите са различни, хората се променят, модите се менят  Laughing

Действително съм убедена, че много от неваксиниращите родители го правят, защото си мислят, че това ги прави много иновативни и просветени. Дано да греша и всичко да е само и единствено в най-висш интерес на детето!  Peace

# 416
Много интересно, този доктор ала бала, ако беше толкова съвестен и толкова вярваше на това, което казва и наистина намираше за необходимо да информира хората, нямаше да го е страх да си каже името, за да не си изгуби пенсията. Освен това или не знае как или не е способен да докаже твърденията си категорично. До тогава как да му вярвам? 
Ваксините имат рискове да. Както и всичко друго с което ежедневно се захващаме. Rolling Eyes

# 417
Цитат
Просто ми се струва, че нито ползите от ваксинирането, нито от неваксинирането са достатъчно осъзнати, няма доказателства нито за едното,
Грешиш Евридик.Доказателства има и са против ваксинирането.
Не мисля,че е модна вьлна,а все повече хора виждат,че са льгани с години.
За антибиотик си права.Аз сьщо не бих го отрекьл в определени ситуации.Но ваксини на децата си няма да сложа никога. Stop

Цитат
За ваксините - не съм боледувала от никакви шарки, но наскоро ми се наложи да ми направят тест за антитела за варицела и рубеола -  имам имунитет. Специално питах майка ми няколко пъти - сигурна е, че не съм карала. Така че при мен ваксината си върши таботата
Наличие на антитела не означава имунитет.Освен това антитела може всяка лаборатория да "изработи",ако желае или не.

Истериите покрай аутизма и Андру Уейкфилд бяха част от заблудителния процес,че ваксините все пак са полезни.
Пьлни глупости.

# 418
The stupid, it burns!

И аз цитирам:

"И невъзможно е да се определи вредата, която те могат да причинят, тъй като никакви изследвания в тази насока не се правят или почти не се правят."

Бря, не се правели! Ми Ендрю Уейкфийлд какво направи, ако не изследване, макар и грешно като метод и накрая оттеглено от Lancet?

Да не говорим за 10-годишното изследване в Дания за ваксините с живачен консервант и разпространението на аутизма, което изследване не е открило връзка.

Да не говорим за медиите, които в ерата на интернет ще забележат и раздухат, ако видят масови проблеми. Засега се задоволяват с анекдотни клипчета на редките случаи на пострадали деца.

Иначе в тоя форум има цял спектър анти-ваксиниращи: от такива, които избягват отделни ваксини заради страничните ефекти до такива, според които цялата концепция за ваксинации е грешна, защото дори най-чистата от токсини ваксина ще обърка чакрите на индиговите им деца.

# 419
Аз отговарям за себе си: със сигурност не го правя, за да съм модна и интересна.
По тази логика можем да разгледаме всяка една тема в Алтернативния с тази насоченост: хомеопатия, веганство/вегетарианство, раждане вкъщи...всички ли се правят на интересни?

Общи условия

Активация на акаунт