Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 32 404
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Blush

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 02:16 от Джуличка

# 691
Аз малко със закъснение, но цял ден махаме крака по задачи с моя син.
Джуличка, лекарката от РИОКОЗ ми обясни, че ЛЛ или специалист-педиатър може да освободи от реимунизация само за 6 месеца. За повече освобождавали те, но стана ясно в какви случаи - подир дъжд качулка.
Мечта22, аз не съм се пробвала да се освободим чрез комисията. Прати ни ЛЛ, но имайте впредвид, че реимунизацията трябваше да стане най-рано миналия януари, т.е. повече от година нашия случай виси във въздуха, пречи им и не знаят какво да ни правят. Накрая измислиха комисията, ама нъцки...тя им прехвърля топката обратно. А за ужаса, който си преживяла - дано да са ни здрави, само това се моля. И аз помня като вчера датата 8.януари 2008г. по часове дори. И дори знаете ли, намирам някакво съвпадение - при Джуличка ги изписват на 7-ми януари, а една от мамите в нейната тема е изживяла подобен ужас на същата дата като нас, същата година. И въобще всяка година около Йорданов и Ивановден ние не сме добре. Чак вече започва да ме плаши наближаването на тази дата.
Марица, като те чета, че и там е същото, ми причернява и ми е трудно да търся светлина в тунела.
А иначе и аз, както съветва Стеф, онази вечер след като гледах Ваксината на страха, направо си въобразих, че край - болно ми е детето и рано или късно ще се прояви. Но започнах да си повтарям чак на глас (че щях да се побъркам): "Синът ми ще е здрав." докато се самоубедих, че наистина ще бъде така. За първи път ми се случва, ама филмът ми дойде в повече и наистина взе, че подейства.
А знаете ли какво ми се върти из главата напоследък: нали фармацевтичните гиганти са в дъното на цялата работа?! Имат много пари и искат още. Твърде много ми напомнят на компаниите за цигари от близкото минало, но... всички знаем какво се случва с цигарите в момента по целия свят. А може би има надежда и с ваксините да стане същото???!!!  Praynig
Тез наште цигани (Сливенските,де) - от РИОКОЗ лекарката точно с това ми излезе, защото не се имунизирали, защото мислели, че ваксините са лошо нещо и сега,хоп епидемия от морбили. И аз и казах, че то циганите май са по-в час от нас в това отношение. Много ми е интересно каква е истината в действителност, но едва ли ще успеем някога да разберем, ние простосмъртните.
А, сетих се, (извинявам се за дългия пост), нали не освобождават сина ми от реимунизация с ДТК. Е, какво би станало според вас, ако кажа на ЛЛ: Добре, ето ви детето,но ще го ваксинирате само след като подпишете нотариално заверено уверение или гаранция или каквото и да е там, че ако нещо се случи с него, Вие поемате цялата отговорност. 100% съм сигурна, че няма и да иска да чуе за подобно нещо и пак мен ще обвинят. Ама трябва много яки нерви да имам, че току се съгласили и аз к'во правя? Въобще и не си мисля да повтарям.
Как не ви намерих по-рано!!! Че сложихме МПР миналата година. Ама питах във форума на Часът на мама, защото бях гледала едно предаване за родители, създали асоциация, която помага на родители, чиито деца са пострадали след ваксини. И исках да се свържа с тях, защото не мога от никъде да получа информация. Бях сама срещу всички. Но никакъв отговор не получих. Сега съм благодарна, че ви намерих. Благодаря ви за съдействието и подкрепата!   bouquet  Hug

# 692
г-жа Претенция, не само отговорността трябва да поеме ЛЛ (или съответно директора на РИОКОЗ или който и да е там друг), но и парично обезщетение би трябвало да ви изплати, защото както всички в тази тема знаем, държавата не предвижда такова.

# 693
# 694
....и наболи  бебето въпреки несъгласието  ooooh!
Няма етика,няма човечност,за съжаление няма и санкции .

Tired

# 695
Лошото е че съдът у нас е много бавен иначе онези хубавци, престъпили писмената декларация на майката веднага щяха да си отнесат съответното паично наказание.

Нашят ЛЛ явно прави някакви шашми, в началото отлагахме, като се ползваше правото за 6м отлагане, но после изобщо престана да ме пита и вероятно сам си попълва документацията, което мен ме устройва.

Наскоро един съсед ме попита дали слагам ваксини, отговорих: "Правя всичко каквото е необходимо"  Mr. Green Не го излъгах човека Simple Smile

# 696
 г-жа Претенция,няма място за от4аяние. PeaceЯ виж колко хора има като тебе,не е лесно,но не е и невъзможно. HugОтносно притесненията ти за подписа на ЛЛ в слу4ай на усложнения,няма да подпише.Не вярвам да се ангажира да ти гарантира сигурност по този на4ин,тъй като те в практиката си имат доста слу4аи с проблеми и знаят много добре какво би озна4авало да сложат подпис на такъв документ.
Моят ад,през който минах тук неотдавна,не е свързан с ваксините(те не са задължителни,поне не ме шантажират с писма и глоби),а с некомпетентност и престъпна небрежност.

С ваксините съм се разделила отдавна,имах сериозни доводи за това и възможността да видя какви поражения нанасят.И не само ваксините,а и масовите медикаменти,които изписват на децата.

Разбрала съм,4е здравето на детето зависи от информираността на майката,от нивото на хигиена и компетентноста на лекаря.
Няма ли ги тези неща,е лошо за детето.

Meg!,този съсед защо такава любопитност проявява? Laughing

Мислите ли,4е майката от статията ще си потърси правата?Защото са ги нарушили грубо?

# 697
А кой е тоя "капацитет"Кумчев,който все го споменавате тук и се появява по вси4ки репортажи относно ваксините?

Това е г-н Локумчев,дето сипе постоянно дезинформация.

Цитат
Според него в част от западните държави ако липсва задължителна имунизация, става много по-трудно за едно дете да бъде прието в детска градина или училище, ако не са му направени максимален брой имунизации.

http://www.bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/HorizontDoObed/So … %D0%B5%D0%B2.aspx

# 698
Много ме кефи как всички постваксинални реакции се отчитали и регистрирали! Под "всички", най-вероятно се има предвид "онези, които някой си, наречен квалифициран, счете за постваксинални". Просто повечето реакции се оказват "случайни съвпадения"...

# 699

Това е г-н Локумчев,дето сипе постоянно дезинформация.

Цитат
Според него в част от западните държави ако липсва задължителна имунизация, става много по-трудно за едно дете да бъде прието в детска градина или училище, ако не са му направени максимален брой имунизации.

Определено е така,дезинформация е.Но защо да не дезинформира,след като в България за фалшиви данни няма наказание и народа пее нон стоп мантрата"на запад е така,искаме и ние тука". hahaha А то може въобще да не е вярно.

"По думите му 93% от случаите на заболяване са концентрирани в ромските махали..."
Ето пак стигаме до хигиенните условия,храната и водата,нали?

# 700
....и наболи  бебето въпреки несъгласието  ooooh!
Няма етика,няма човечност,за съжаление няма и санкции .

Tired

Ето, това имах предвид онзи ден, като ви казах, че ще ме е страх да го оставя самичък в детската, без да знам какво му е и от какво е  алергичен.
Те веднъж ако решат да го бодат, дреме им аз какво съм подписала.
Да не мислите, че ще мога да ги осъдя после?
  Tired

# 701
Аз точно във Варна ще раждам и сега взе да ме хваща страх, че няма да вземат под внимание желанието ми да не  поставят ваксини  Sad

# 702
Добре де, снощи гледах някаква реклама по ТВ, на Национална Пациентска Организация.
Разгледах й сайта и там пише, че организирали дискусии, които биха били от голям интерес.
Чудя се дали да не им пишем и да ги питаме какво мислят по въпроса, макар силно да се съмнявам, при положение, че на страницата им пише, че имунизациите са "най- добрата защита".  Tired
И все пак:

www.npo.bg

Това е от страницата им:

*Организиране на дискусии с институции, политици и неправителствени организации относно правата на пациента и Закона за правата на пациента
*Разпространение на информационни материали с Европейската харта за правата на пациента.

# 703
Здравейте! Не бях влизала откакто писах какво стана с малкия. Благодаря на всички, които се включиха по темата.  Hug
За тетануса - аз също не бих дала да му сложат, но просто ми стана чудно защо изобщо се налага след като дефакто при заливането ранатата не беше отворена. Отвориха я в Пирогов, когато му сваляха мъртвата кожа.
Ходихме при ЛЛ да погледне и той раната ид а чуя и неговото мнение, тъй като една дума не чух в пирогов. Никой не каза колко е дълбоко, лошо ли е и .т.н. ЛЛ каза, че е между 1 и 2ра степен. Има червена кожа, която се вижда и ова май било уж 1ва стене, но на места се вижда и чисто бяла кожа, а това било най-дълбото изгорено. Направи превръзка и утре сутрин трябва да ходим на смяна. Но идиотите в Пирогов явно само и само да ме наплашат и да го вкарат да лежи там са лепнали суха стерилна марля на отворената рана  #Cussing out Не могад а ви опиша какви писъци бяха докато педито се опитваше да я махне. Мокри я с какво ли не и нямаше сваляне- накрая дръпна по-силно и така я махна. Т.е. върнахме се отначало пак да се затваря наново раната. Дори имената не искаха да си кажат онея... нз вече как да ги наричам. Понеже малкия супер много се стресира сме решили довечера ние да му направим превръзката. Накупих всички необходимо, ще му пуснем детски, ще го занимаваме и се надявам да е по-леко от при докторите. Купих доста от незалепващите превръзки, стерилни марли, стерилни ръкавици и т.н. Дано не стане някой фал.  Confused

И за да не е съвсем спам - евала на ЛЛ, който изобщо не спомена нищо за ваксините (че не сме се виждали отдавна с него) Peace

# 704
Добре де, снощи гледах някаква реклама по ТВ, на Национална Пациентска Организация.
Разгледах й сайта и там пише, че организирали дискусии, които биха били от голям интерес.
Чудя се дали да не им пишем и да ги питаме какво мислят по въпроса, макар силно да се съмнявам, при положение, че на страницата им пише, че имунизациите са "най- добрата защита".  Tired
И все пак:

www.npo.bg

Това е от страницата им:

*Организиране на дискусии с институции, политици и неправителствени организации относно правата на пациента и Закона за правата на пациента
*Разпространение на информационни материали с Европейската харта за правата на пациента.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=509668

Общи условия

Активация на акаунт