Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 7)

• 33 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  Толкова ли са опасни тези Морбили,ако се разболееш натурално?

# 76
Евридика - имаш ли книгата на Коток? Мисля, че там инфото ще ти помогне, ако се сетя за друг източник, ще пиша пак.

# 77
Не знам дали и доколко ще помогна, но и аз си нямах представа що е то морбили до преди месец. Сестра ми (44г.) се разболя незнайно как и от къде. Е, вярно че има/ше епидемия в Сливен и то казват е, защото циганетата не са били имунизирани, освен това болни, здрави всички се разхождат по улицата, пък голяма работа ако заразят някого. Та факт е, че се разболя. Шефът на заразното веднага и изписа антибиотик като се обосновал, че обикновените лекове за шарки (на топло в леглото) вече не действали и тъй като наскоро починали двама негови пациенти, не искал да рискува.
Та той обяснил, че както цялата отвън е на пъпки (аз така и не я видях,де), така е отвътре - всички органи, всичко.  После пък от силните лекарства имаха съмнение за токсичен хепатит, но слава богу вече е добре. Абе, лоша работа!

# 78
Та той обяснил, че както цялата отвън е на пъпки (аз така и не я видях,де), така е отвътре - всички органи, всичко. 
Това важи за всяка шарка. Това ми е казвал моя педиатър, с когото се консултирах относно прекарани шарки още по време на първата ми бременност. Тогава той категорично ми заяви, че съм ги карала всичките и няма място за притеснение. Това, което е твърдяла и майка ми. А аз помня, че на вратата ни често висеше карантина. Нямаше го медицинския ми картон, който беше много прецизно воден, и затова се наложи тази консултация. А педиатърът ми е/беше  (не знам дали още практикува, д-р Свиленов) изключителен човек.

# 79
Stef, имам книгата на Коток, имам и доста друга инфо. След малко сядам с кафето да попрочета. Искам да говоря като за пред бТВ - т.е. ясно, смилаемо и почти комерсиално (в смисъл, достатъчно разбираемо за тяхната аудитория). Та затова искам да се подготвя Simple Smile

# 80
Евридика, в каква посока ще търсиш аргуманти?

# 81
В рационална - вредни съставки във ваксините, ще кажа за Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство в областта на постиженията на медицината и биологията, която е в разрез с нашия Закон за здравето и задължителния характер на ваксините. Ще поговоря малко в чисто здравен аспект - как детските болести затова са детски, за да се преболедуват в тази възраст и че сега минават с много по-малко усложнения и не са страшни. За превенцията на болестите, различна от ваксинации.

Такива неща си мисля.
Искам да съм рационална, разни емоционално-духовни неща, хомеопатия и пр. ще ги избягвам умишлено, защото просто не са тази аудитория, струва ми се.

# 82
Вакнита за морбили, която се слага по календар е комбинирана, но не знам къде може да се види листовката. Това, че е комбинирана също е проблем. Тази, която в момента поставят в засегнатите райони е моно. За нея също не знам къде може да се види листовката, за да се каже точно кои съставки са проблемни.
За Конвенцията ще е супер да споменеш - т.е. че не може на сила и по закон да бъдеш ваксиниран, а и че ваксинирането явно не предпазва, щом масово се разболява и ваксинирани уж...
Ако има лекар, може да те контрира за това колко леки са всъщност шарките изкарани в детска възраст. Но пък Коток е писал за това, могат да се палзват аргументи оттам.

Стелт е бан, иначе тя беше буквално справочник за листовки....

# 83
Ето имунизационния календар Името на ваксината отваря листовката!

# 84
а и че ваксинирането явно не предпазва, щом масово се разболява и ваксинирани уж...

Ето това е!
  Уж се ваксинираш,да не се разболееш,а в край на краищата пак се раболяваш.....Какъв е смисъла от ваксината тогава?  33uu

# 85
Уф, гледах листовката за пациента на МПР-ваксината - потресаващо е. Две леки заболявания като двете шарки се "борят" с комбинирана ваксина, която има по-тежка картина като възможни усложениния от самите заболявания... Няма никаква информация за консервантите и другите вещества във ваксината, а само за "вирусите". След подребния списък с възможин последици, пише да не се притесняват родителите, щото било възможно и да няма странични реакции... И това с подпис, печат и благословия от МЗ!!!

# 86
Уф и аз я четох. На дневен ред е да реша дали да я сложат или да я откажа.
Мен ме впечатли(освен дългия списък с ужасии), че хем уж не се предава от ваксиниран на неваксиниран, но ако си бременна, на детето не трябва да се слага ваксина.

# 87
Мда, листовката е потресаваща.
Меги, аз ще съм сама, т.е. няма да имам опоненти. Искат просто да направят някакъв репортаж за масовото ваксиниране срещу морбили в момента и явно искат да покажат, че има и такива, дето не само не се подлагат на реваксинация, но дори отказват задължителните ваксини  Crazy И затова идват да ме снимат. Ще дойдат у нас, след около час ги очаквам.
Самият репортаж едва ли ще е дълъг, кой знае колко време ще имам да говоря и после как ще ме орежат...Ще видим.

# 88
Евридика, стискаме палци!!!

# 89
Не знам дали и доколко ще помогна, но и аз си нямах представа що е то морбили до преди месец. Сестра ми (44г.) се разболя незнайно как и от къде. Е, вярно че има/ше епидемия в Сливен и то казват е, защото циганетата не са били имунизирани, освен това болни, здрави всички се разхождат по улицата, пък голяма работа ако заразят някого. Та факт е, че се разболя. Шефът на заразното веднага и изписа антибиотик като се обосновал, че обикновените лекове за шарки (на топло в леглото) вече не действали и тъй като наскоро починали двама негови пациенти, не искал да рискува.
Та той обяснил, че както цялата отвън е на пъпки (аз така и не я видях,де), така е отвътре - всички органи, всичко.  После пък от силните лекарства имаха съмнение за токсичен хепатит, но слава богу вече е добре. Абе, лоша работа!
Защо АБ при шарка? Това не е скарлатина, все пак, вирусна инфекция е. В моята "Семейна здравна енциклопедия" тя е просто вид шарка, наред с варицелата и рубеолата.
Искам да откажа точно тази допълнителна ваксина. Ще следя темата.

Общи условия

Активация на акаунт