Отговори
# 210
Здравейте и от мен!
Исках да попитам по-запознатите за амниоцентезата, понеже на няколко места четох, че не е много препоръчителна и даже, че е опасна за бебето. Имало висок риск от наранявания на бебето, които остават белег за цял живот, даже можело да предизвика спонтанен аборт. Може ли запознатите по-подробно да споделят?
Благодаря ви и гуш  Hug за всички!

# 211
МОМИЧЕТА,в предишната тема доста коментирахме стволовите клетки,има някои от нас по запознати ,и искам да ви попитам дали би могло да има съвместимост с бабата и дядото на бебето/да помогнат при заболяване/ или възможностите се ограничават до братче и сестриче и родители,аз в момента чета но ще се радвам и на още информация.

# 212
Относно амниоцентезата най-добре да изчакаме мамите, които са минали или ще минат през това да се изкажат, те ще да са най-начетени, но все пак да кажа аз какво знам. Риск от спонтанен аборт за съжаление наистина има и той е основният - различните източници, на които съм попадала, цитират риск съответно между 0.5 и 2 процента. Относно нараняването на бебо, вероятно е по-скоро хипотетичен, ако лекарят знае какво прави: процедурата се извършва под стриктен ултразвуков контрол и затова се прави от 16-та седмица нататък, защото околоплодните води да достатъчно много като количество, така че да си нямаме много взимане-даване с бебо. другата причина е, че дотогава в тях са се събрали достатъчно клетки от самото бебче, които всъщност в последствие се изследват.

# 213
Рискът от прекъсване на бременност при амниоцентезата е 1 %. Това, което аз съм чела е, че не вреди на бебето по никакъв начин. Потърси повече инфо в нета, в специализирани сайтове. И не се шашкай, всичко ще бъде наред!   bouquet Hug

# 214
Тук във форума има също доста писано, с търсачката трябва да излезе  Peace

# 215
"Съществува риск за предизвикване на аборт от амниоцентезата. Степента на риска е свързана с броя на извършваните манипулации и е различна за всяко здравно заведение и всеки оператор. В момента в СБАЛАГ ”Майчин дом”, рискът е под 0,5%. Средният европейският риск е около 1%. Никой не знае защо се случва това. И все пак основен рисков фактор е страхът. Всеки ден хиляди жени по света успяват да преодолеят този страх и процедурата минава без проблеми." - това е от сайта на национална генетична лаборатория.

# 216
  • София
Чета, че утрогестана сте обсъждали, та да кажа и аз. От доста по-голяма доза, от това което повечето вземате, а именно 2х3 го спрях изведнъж без проблем. Съвета на лекаря беше същия, спиране изведнъж.

# 217
  Относно стволовите клетки, мисля че не могат да се прилагат на други хора, независимо колко близко родствени са.

# 218
на мене за гъбичките  ми изписа Clotrimazol слага се вагинално на хапченца.. видях че никой друг не го е ползвал..  и много ме болят гърдите.. направо полудявам.. хубавата част е че много съм се наляла и са готини  Grinning .. ама мноого болка... а пък после не ми се мисли колко по лошо ще става..

# 219
Здравейте момичета!
От време на време надничам, но за съжаление не ми остава време да прочета и една цяла тема. Този път обаче успях дотук да наваксам!
Здраве и живот и аз съм с вас в отбора! Ще пиша и на лични, за първата страничка, но за протокола: На 30 години съм, от София, и през август ще ставам мама за втори път, като термина ми е 24. 08.
Доколкото видях тук имам и една стара съотборничка от Септември'07  Wink

# 220
  • София
Ама и вие сте едни активни, само няколко часа ме нямаше и вече сте изписали 3 страници. Благодаря на всички мами които споделиха впечатления за утрогестана, много ми помогнаха.
Днес ходих на разходка по магазините да си търся бременски дрехи и влязох в Orsay, новата им колекция е супер сладка и доста подходяща за бременни мамчета като нас (все още с не много големи коремчета) - www.orsay.com
Разгледайте, има инетерсни неща, въпреки че аз лично си купих неща, които ги няма на сайта, взех си две страхотни ризи - едната е с висока талия и панделка под бюста, която се връзва отзад (иначе е доста широка, така че и като порасне коремчето ще мога да я нося). Другата е тип балон с връзки отдолу на талията. Иначе в бременските магазини които ходих нищо не ми хареса. Исках да си купя пола обаче и на двете места нямаше. Но скоро щели да получат пролетните колекции.
Накоя мама питаше за детски мебели. Ето няколко сайта:
http://www.pierro-baby.gr/GR/ProikaMorou.asp
http://www.erbesi.it/prodotti.php
http://www.belis.com.tr/urunler_eng.asp?id=1
http://www.micuna.com/catalogo/mobiliario/moderarium/ncrema.php?idioma=en  (Аз лично това съм харесала за нашия бебо)

# 221
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
 Относно стволовите клетки, мисля че не могат да се прилагат на други хора, независимо колко близко родствени са.

Зависи дали хората имат съвместимост. Дори има опция, ако човек се откаже да съхранява на даден етап стволовите си клетки, да ги дари. Та има голяма вероятност при близка родствена връзка клетките да са подходящи за някого в семейството.

О, sungirlaug, ние с теб май цял живот ще се преследваме из форумите! Laughing Много се радвам да те срещна отново виртуално тук. Hug Как е малката Ирина? Simple Smile

# 222
De66ko,сега прочетох че си питала за амниоцентезата.На мен сега ми предстои такава на 9.03 в Майчин дом и ще ми бъде за втори път.Миналата година минах процедурата при доцент Димитрова.Искам да те уверя,че няма нищо страшно,не е болезнено,отнема не повече от 4-5 мин.През цялото време бебчето се следи на ехографа,а лекарят избира най-подходящия момент,за да вземе пробата.След това полежаваш още малко и си ставаш,като през следващите няколко дни просто трябва да почиваш повече.Риск има,но самото изследване вече е толкова отработено,че се случва изключително рядко.Най-важното наистина е да се запази спокойствие,казвам ти го от опит,аз даже не усетих боцването.Мен самата повече ме тормозеше и ще ме тревожи чакането на резултатите.Ако имаш въпроси,пиши ми на лични,насреща съм!

# 223
  • По широкия бял свят
Искам да попитам мамите от Бургас за координати на лекари за ФМ, тъй като когато съм в 20г.с. ще съм близо до града.
Може да ми пишете и на лични. Благодаря предварително.

# 224
Привет  Hug
Мен също много ме болят гърдите и особено ако ми стане студена, болката е много силна  Cry  Но от друга страна доста са се наляли  Grinning  Усещам че ссъм качила още няколко кг, но няма къде да се претегля, но го усещам по дрехите. А относно корема - и моя е вече изпъкнал  Laughing  но аз си му се радвам много и не ме притеснява.  Peace
Прегръдки на всички !

Общи условия

Активация на акаунт