Отговори
# 495
tolinka,успех и не се оставя на черните мисли   bouquet
Аз също не твърдя, че съм усетила нещо кой знае какво - тези пърхания не мога да определя от какво са - въпреки, че ми е втора бременност. Та си чакам чинно след месец да започнат истинските ритници  Laughing

# 496
  • Варна
Честита Баба Марта, мили мами!

Tolinka, стискам ти палци!  Hug

Miss_iv, честито ти момиченце и момченце - супер комбинация!   bouquet

Момичета, виждам, че вече обсъждате раждането и къде да протече.. Мислех си , че само аз толкова бързам  Grinning. Но и аз си мисля, че август е отпускарски месец и трябва по-раничко да се ориентираме. На мен много, ама много ми се иска водно раждане, но в "морската ни столица" за съжаление все още няма такава екстра  Sad
Четох, че бившата Тина Киркова в София и ВМИ в Пловдив предлагат водно  раждане, ам не знам как ще стане да пътувам от Варна няколко пъти през 9-тия месец или да дойда в София и да седя 1 месец и дачакам бебо да реши да излиза  newsm78. Но към 20-ти март имам ходене към София и мисля да проверя как стоят нещата и какви точно са условията, а и има ли хотели в близост до  тази Тина Киркова..

# 497
  • София
И аз да се присъединя към мамите които копнеят да усетят бебчо. Миналата седмица имах доста различни усещания за първи път- потръпване, присвиване и пулсиране ниско долу в корема и много се надявах това да е бебчо но се оказа че са контракции. Лекарят ми каза да не съм толкова нетърпелива- рано или късно ще го усетя. Но още ми било рано.Според него при първа бременност най-често се усеща за първи път между 18 и 20 г.с.

Аз вече съм доста по спокойна. Все още имам контракции. но явно започнаг да се повлиявам от Утрогестана защото менструалните болки почти ги няма. Сега има само тежест в кръста. Надявам се скоро и това да отшуми - все пак съм на терапията само от 4 дена а Илиев каза че ще трябва да се спазва почти месец.

Момичета искам да ви попитам на вас някой казвал ли ви е че е хубаво да се отиде на ФМ в 17г.с. за да се види за дефекти на невралната тръба. Аз ходя на ФМ в Фемина и последният път Врагалева ми каза да отиде в 16-17г.с. за да види как е невралната тръба и после пак в 20-21г.с за втората фетална. Понеже имам здравно осигуряване към фонд Доверие според мен малко злоупотребяват като знаят че парите не си ги даваш от джоба и ме викат на излишни прегледи. Не че ми пречи да отида но просто ми стана любопитно.

Според мен това е глупост да ходиш в 16 г.с. , аз отидох в 16 и ме върнаха че е рано...

# 498
Стаси, моето мнение иде малко отдалеч, но дано ти е от полза: аз си харесах лекар на частно тук в Англия, защото искам да си направя преглед на маточната шийка в 16-та седмица, водят го един от най-добрите частни лекари в страната. Та в неговия сайт пише, че след като се установи срока на бременността с един видеозон между 10-та и 15-та седмица, следващият необходим преглед е в 20-та и нататък, за фетална морфология, тъй като междинните прегледи преди това не биха имали особена стойност, тъй като формирането на това, за което се гледа в 20-та (вкл. гръбначен стълб) не е завършено. На мен самата ще ми прави преглед на бебо заедно с шийката, но това е защото държавният ми преглед в 13 с. не включваше някои важни според мен неща, та този бъдещ мой преглед се нарича reassurance scan - демек, преглед просто за успокоение, ще се гледа размер на плода, позиция и развитие на плацентата, околоплодни води.

Естествено, няма гаранции, че написаното на сайта му е 100 % вярно, но може да ти бъде ориентир. Според мен си прецени ти как най-спокойна ще се чувстваш във всяко едно отношение.

Аз лично нямам търпение да ми дойде този преглед, за да видя тези мои контракции и боли в корема дали са се отразили на шийката, стискайте палци да не са...

Толинка, стискам палци.

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 17:11 от bonniem

# 499
adelina_bg - благодаря за изчерпателния отговор

stassimira - при мен също се налагаше да пия Утрогестан и Но шпа, но имай предвид, че Утрогестана се пие до 12-та седмица или края на първи триместър, а през втори и трети триместър го дават, че не е желателно - в самата листовка го пише, надявам се си прочела, аз всъщност не знам в коя седмица си, но просто се сетих за тази подробност и реших да споделя.

miss_iv - поздравления за една щастлива мама! и аз си мечтаех за близнаци, но явно Господ е намислил друго за мен.   smile3503

tolinka най-важно е да си спокойна, а иначе въобще не се притеснявай да ни занимаваш със себе си, може пък да ни е приятно!
  bouquet

и на края, но не на последно място на всички мами и бебоците им пожелавам да са бели и червени, весели и засмени, живи и здрави и много, много щастливи!    love001

# 500
  • София

stassimira - при мен също се налагаше да пия Утрогестан и Но шпа, но имай предвид, че Утрогестана се пие до 12-та седмица или края на първи триместър, а през втори и трети триместър го дават, че не е желателно - в самата листовка го пише, надявам се си прочела, аз всъщност не знам в коя седмица си, но просто се сетих за тази подробност и реших да споделя.

Права си наистина е желателно да се пие само до 12г.с. Но при мен е по лекарско предписание. Лекарят ми каза че когато се налага може да се взима и до по късно -  даже до 28г.с.

# 501
Хъммм, аз от две седмици вече си внушавам, че усещам пърхането в корема, макар според моя лекар да било рано Whistling Първия път ги усетих едва към 22 седмица, но сега наистина знам какво да очаквам (уж).
За ФМ и аз някъде прочетох, че може да се направи и една по-ранна (16-17 г.с.), за да можело после да се проследи разликата в показателите - кое как расте и т.н.

# 502
Относно ФМ, ходих в 13 седмица при Марков и той ми каза, че следващата ще е след 2 месеца, т.е. около 20-22 седмица.

# 503

Права си наистина е желателно да се пие само до 12г.с. Но при мен е по лекарско предписание. Лекарят ми каза че когато се налага може да се взима и до по късно -  даже до 28г.с.
не знаех, а сега виждам, че си в 15г.с.
пожелавам ти много скоро да нямаш нужда повече от каквито и да било лекарства,
надявам се и при мен повече да не се наложи, ама аз донякъде сама си го направих - претоварвах се в работата,
а трябваше да се щадя повече, но в такова положение бях поставена, че не зависеше много от мен...
а сега съм болнични и не се знае докога, защото очевидно имам нужда от повече спокойствие и почивка,
така че намирай и ти време да си почиваш и което е най-важно - в никакъв случай не позволявай на никой и нищо да те натоварва емоционално и психически, защото на мен ми се струва, че това натоварване е по-лошо дори от физическото натоварване!
така че, всички мами, ако не сте, то да ви стане за цел да сте спокойни и позитивно настроени!

# 504
  • София
margo19 мерси много. Аз сега си стоя вкъщи и си почивам. Аз от самото начало съм на утрогестан защото имах болки. Спрях го в 13г.с. и след няколки дни болките пак започнаха. Оказа се че имам контракции и то доста на често. Затова отново ми върнаха утрогестана поне за месец.

# 505
  • София
stassimira, на мен също ми препоръчаха да отида при Марков в 16.г.с, неонантолог ме насочи и си записах час за тогава, въпреки че навсякъде пише 18-22г.с. за втората ФМ. Честно казано и аз не разбрах защо , но някои неща се проследявали тогава.

# 506
 newsm78 хм, изненадва ме това за 16 г.с., но знам ли...
На мен д-р Даскалов ми каза да си запиша час за 20-22 г.с., по-рано нямало смисъл.

# 507
  • София
И мен ме изненада, но реших да отида все пак, аз ранната ФМ я правих при моята лекарка. Другата седмица съм, ще попитам като отида, поне да знаем Simple Smile

В тази връзка, дали не е вредно честото гледане на УЗ? Никъде не намерих такава потвърдена информация, но се чудя все пак  newsm78 Не че съм прекалила, но сега примерно ще ми станат 2 седмици подред заради извънредната при Марков.

# 508
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

tolinka,дано всичко да мине добре Praynig

Има още доста време до раждането,но аз си мисля за раждане в Шейново.
Ходя там на ЖК,а иначе ме следи д-р Велев.
За втората ФМ доц.Томова ми каза да отида в 18 г.с

# 509
Може би пък си има причина щом са го казали, но не съм срещала подобна информация.
Иначе не, не е вредно. Специално четох за това, че тези вълни не са вредни по никакъв начин, но не мога да го намеря сега. Не се притеснявай.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт