Отговори
# 45
  • София
Момичета, аз днес съм на ФМ при Марков...стискайте ми палци всичко да е наред... Praynig после ще споделя какво е станало... Hug

# 46
spirit, както каза лекторката на лекцията, Вашето бебе НЕ знае, че Вашите зърна са вдлъбнати - то познава само Вашите зърна и за него те са най-добрите. Ако му дадете ,т.е. си сложите силиконови накрайници- то тогава бебето се обърква, тъй като вече има избор.
А правилно поставяне на гърдата означава бебето да поеме в устата си не само зърното, но и голяма част от ареолата - така че да може да се стимулира точно изтичането - изсмукването като естествена помпа на кърмата през млечните канали, които свършват там (на края на ареолите и в самите зърна).
Признавам си аз също съм имала трудни моменти в кърменето - важното е да не се отказвате а да потърсите своевременно квалифицирана помощ. Такава вече може да се намери тук - в Кърмаческия форум под формата на страхотна Библиотека, след това да пишете и да се свържете с някой от консултантите на НКК (Национален Комитет по Кърмене) или ЛаЛечеЛигаБългария. Консултантите ще Ви отделят специално време за Вас - ако се наложи ще се срещнат с Вас лично, ще видят как поставяте бебето и ще Ви дадат практически съвети, та ако щете дори и само морална подкрепа и да Ви окуражат в този труден момент. Лансинох наистина е най-добрият крем на този етап, тъй като не се налага да се отмива всеки път, когато суче бебето. Всички други кремове трябва да ги отмивате пред всяко кърмене, което пък не е препоръчително, тъй като всяко миене с вода и сапун изсушава кожата. Има и още един крем на Weleda, но аз лично не съм го ползвала и не мога да дам отзиви за него.
Съжалявам, че стана толкова дълго, но и информацията си е обемна.
Успех желая на всички   bouquet

# 47
  • София
Charr,моите зърна са супер малки и винаги са били много болезнени,за сметка на гърдите.Но както казва мъж ми за кво са ти като не ги даваш  Wink От няколко дни забелязах,че започват да се цепват по средата и да се белят.С какво да ги мажа?

# 48
  • Варна
Ето ме и мен в новата темичка. Много е красива, а и заглавието е страхотно. Аз се включвам точно по темата - днес ми потвърдиха със сигурност какво крие моето августинско коремче - момиченце и момченце. Много съм щастлива, а сега вече ще чакам да усетя и ритничета Simple Smile
А темата за кърменето наистина е интересна. Ще я следя с интерес!

# 49
...днес ми потвърдиха със сигурност какво крие моето августинско коремче - момиченце и момченце.

Ей на това му се вика голям късмет  Hug

# 50
hrisinda и моите са така- това е от изсушаване на кожата - най-добре си купи Лансинох и се мажи с него. Лансинох всъщност е чист ланолин - една от основните безвредни съставки в козм.индустрия.
С течение на времето ще се нагодите с бебето един към друг - ще пробвате различни пози, различни методи.

Ихаа, честито на показалите се бебета - аз ще чакам чаааак до  30.03. когато съм на ФМ. Този път нямам търпение да разбера какво е - за разлика от първия път. Така тайничко се надявам да връзвам панделки, но пък от друга страна си мисля че като са еднополови децата е по лесно и интересно за тях. Незнам - в общи линии е ясно, че каквото и да е е добре дошло, но пусто женско любопитство...
Незнам дали споделих, но в работата ми сме 4 бременни  Laughing и засега са 2 момичета и 1 момче.
Аз днес съм много активна, но нещо не ми се работи, даже слуд малко ще възирам по-рано от работа.

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 16:01 от Charr

# 51
И при нас сме 4 бременни засега всички момчета Joy

# 52
  • София
Red Shoe около 20 момичета ми се вижда групата. За паркирането - намира се. Трудно като навсякъде в София.  Аз също много трудно се наканвам, но се радвам, че отидох.

# 53
И аз мисля че йогата мина добре снощи jenap, Доволна съм Simple Smile

# 54
  • София
Някой желаещ за водна гимнастика за бременни? Много е готино, е последния месец не съм ходила заради студа ама сега като се стопли мисля пак да почна.

# 55
Да ви споделя днес какжо ми казаха за бебчетата които са ритнали вече (бабешки приказки ,но надеждата ще е докато го видим) Момиченцата са по актижни и почжали да ритат по рано от момченцата ,а нали мен ме "погъделичкаха" вчера за първи път сега ще чакам до неделя и се надяжам да мога да кажа колко истина има в това

# 56
Да ви споделя днес какжо ми казаха за бебчетата които са ритнали вече (бабешки приказки ,но надеждата ще е докато го видим) Момиченцата са по актижни и почжали да ритат по рано от момченцата ,а нали мен ме "погъделичкаха" вчера за първи път сега ще чакам до неделя и се надяжам да мога да кажа колко истина има в това

Хм, това ми стана интересно дали ще се потвърди при нас. Нашият бебо на всичките видеозони досега само спи, най-много по някоя ръка да мръдне, колкото да отчете внимание. Ще го видим дали ще излезе момченце. Лошото е, че докато аз лично разбера пола, ще мине много време, и всички вие вече ще знаете, тоест това, което ще ви кажа няма да има смисъл вече за вас. Но нищо де, като му дойде времето, ще кажа дали тези "бабешки  приказки" са познали Simple Smile

# 57
...днес ми потвърдиха със сигурност какво крие моето августинско коремче - момиченце и момченце.

Ей на това му се вика голям късмет  Hug

браво,мила наистина е на късмет newsm04,страхотна новина  Hug Hug Hug
аз все още не знам пола......а как ми се иска  да е момиченце... Praynig Praynig Praynig

# 58
  • Варна
 Simple Smile Аз също мисля, че е късмет, при това невероятен. Много се надявах в дружинката да има поне 1 момиченце, но много исках да са момиченце и момченце. Стискам палци и други да имат моя късмет и бебчето да е такова, каквото искат, но най-вече нека всички дребосъци да са живи и здрави  Hug

# 59
Jenito, страхотна новина....много, много се радвам се теб!

adelina_bg, благодаря за темичката. Прекрасно си я оформила!

Писах за четенето на постовете, защото и в отчетните теми за августинчета 2006, а и доколкото съм преглеждала други теми е било така...тепърва може да се сложи интересна информация за всяка от нас - колко кг сме качили, къде ще раждаме и т.н...а според мен можеше и инфото за БХС да се сложи, за да не се повтаря един и същ въпрос през няколко постинга...както и всяка интересна информация или линк...все пак всеки да качва всичко, което му се стори интересно, не ми се струва добра идея...

Но както писа Кори...важно е мнозинството какво ще реши.... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт