Майкъл Джексън----DIRTY--SEXY--BABY----всички фенове сме отново тук!

• 32 010
  • 662
  •   1
Отговори
# 465
Как не ги е срам  #Cussing outда дрънкат кокалите на човека....сега го няма и не може да се защити ....пълна простащина!
memorgana,дали ще  успеем ние феновете да организираме силна подписка -протест срещу книгата .Тя излезе ли един път на пазара....не можем да направим нищо. Close

# 466
Честит 8 март момичета!Приятно изкарване на празника!

# 467
Честит празник момичета!!!  smile3525

Превод на интервюто с Дженифър Батън, китаристката на Майкъл:

На 5 март 2010 се навършва 1 година от обявяването на концертите This is it на пресконференция в Лондонската Арена О2. По този повод Чарлз Томпсън проведе интервю с водещата китаристка Дженифър Батън, която ни разказа какво е усещането да си на турне с Майкъл Джаксън.
През 80-те и 90-те Дженифър свири в претъпканите стадиони по целия свят. Милиони хора я гледат по телевизията. Всички млади момичета по света искат да са като Дженифър Батън.
Ако някога сте присъствали на концерт на MJ, гледали сте изпълнение по телевизията или филма Moonwalker, тогава знаете коя е тя. Тя е висока, слаба и внушителна, с огромна бяла коса.
 „Идеята за косата ми беше на Майкъл”, казва Дженифър,”Понякога на снимките се вижда само Майкъл и моята коса!”
Батън е водеща китаристка на Майкъл в продължение на десетилетие, участва в трите му световни турнета. На 29 години Майкъл буквално я измъква от неизвестността. Преди да започне работа с Джаксън опитът на Дженифър с турнета се е свеждал до кратка работа с имитатор на Елвис.
Вдъхновена се от легенди като ББКинг и Брауни МакГий, Батън започва да свири на китара на 8 годишна възраст. По-късно учи във Музикалния Институт в ЛА.
„Бях единствена жена сред 60 мъже. Нямах проблеми с това. Можех да отида в банята и да репетирам там, защото знаех, че няма кой да ме прекъсне.”

Прослушване за Bad Tour
След учстията си в шоута за  Елвис, Дженифър живее няколко години в Сан Диего свирейки с различни банди. Скоро обаче решава, че това не и е достатъчно и заминава за ЛА в търсене на успеха. Започва да преподава в Музикалния Институт, когато в един съдбовен ден през 1987 г. представители на Джаксън пристигат с цел набиране на музиканти за прослушване.
 „Прослушаха към 100 човека. Беше много напрегнато. Когато дойде моя ред, забелязах, че в залата има само видео камера, без група. Единствената насока, коята ми дадоха, беше да свиря нещо фънк, така че го направих. После продължих със солото на Beat it, защото го бях свирила многократно с групите, в които участвах. Мисля, че точно това ги впечатли”.
Когато печели мястото на китарист в турнето Bad, живота и се променя. „В началото имах чувството,че съм на безплатна ваканция. До сега свирех и преподавах седем вечери в седмицата и изведнъж- ето ме в най-грандиозното турне в света, с 10 пъти по-висока заплата и само 2-3 работни дни в седмицата!”

Репетиции за Bad Tour
Репетициите започват веднага. Те са изтощителни- 7 дни в седмицата, цели 2 месеца. Първия месец музикантите, певците и танцьорите репетират отделно. След това всички се сабират в студио, където се стиковат отделните елементи на шоуто. Тук Батън среща Майкъл за първи път.
„Бяхме чули, че ако хареса музиката ще започне да танцува. Така и направи веднага щом влезе в залата.Спряхме да свирим и тези, които все още не го познаваха, трябваше да му се представят. Спомням си мениджъра му Франк Дилео с конската опашка и пурата. Беше невероятно да ги видя заедно!Спомням си, че Майкъл изглеждаше страхотно от близо. Беше толкова красив!
„Беше голям работар!В края на репетициите минавахме цялото шоу поне по един път на ден. От него научих, че ако работиш задълбочено на репетиции, на сцената ще се чувстваш спокоен и подготвен”.

Bad Tour
Батън споделя, че първият концерт в Токио бил „най-най- вълнуващ”. „Никога не бях свирила пред толкова много хора. По време на турне Майкъл понася най-големия товар. Искам да кажа, че той се раздава на репетициите до край, но това допълнително вълнение, че навсякъде хората полудяват по него....му идваше в повече. На сцената всички бяхме нахъсани да покажем най-доброто от себе си!”
Скоро след започването на турнето Батън открива още по- страшната страна в това да работиш с Майкъл. „Един ден някакъв тип се свърза с мен и ми каза, че мога да спечеля много пари, ако издам нещо пикантно за National Enquirer. Бях същисана. Помислих си „Ама, че откачено!”. Получих този невероятен шанс. Как си мислят, че ще саботирам всичко това?!Наистина беше зловещо”

Изолацията на Майкъл
Батън съчувства на Майкъл, който според нея бил в капан на своята собствена слава. „Ако искаше да отиде някъде, трябваше да предупреди охраната. Всичко трябваше да е планирано предварително. Ако искаше да отиде до някой магазин, трябваше да го затворят за него. Беше затворник на хотелската си стая!Наистина!”
Джаксън компенсира изолацията си с разходки заедно с целия екип до интересни места. Понякога затваряли увеселителни паркове за него и екипа му. „За пръв път направи така в токийския Дисниленд. Беше невероятно!Качихме се на влакчето и тъкмо когато си мислехме, че е време да си ходим, ни попитаха”Искате ли пак?”Глезеше ни много.”

След  Bad Tour
Турнето приключва през януари 1989 и групата е разпусната. По-късно, бек вокалистката Шерил Кроу, прави няколко пренебрежителни коментара за Джаксън в някои свои интервюта. Казва, че Майкъл се държал много надуто и не си правил труда да запомня имената на подчинените си.
Батън отрича това. „Мисля, че певците като цяло са си малко откачени и много чувствителни. Една вечер Майкъл нарече Шерил „Дженифър” и знам, че това я вбеси. Но какво от това?Все пак имаш най-големия шанс в живота да работиш с него!Бяхме с Майкъл в продължение на година и половина и той ни познаваше.”
След края на турнето Майкъл се оттегля в студио за да запише Dangerous. Батън използва времето за да работи по свой солов албум.

Dangerous Tour
През 1992 Дженифър започва работа по второто световно турне на Майкъл. Въпреки разгорещените диспути относно здравето и външния му вид, Батън казва, че Майкъл изглеждал същия, само имал малко по- изтощен вид.
„Забелязах, че беше по-зает. Спомням си, че идваше на репетиции по-рядко. Все казваше „Затрупан съм от срещи”, и повтаряше „среща след среща, след среща, след среща”. 
Голямата заетост на Майкъл ограничава времето му за репетиции, което означава че повечето от песните се повтарят от Bad Tour. „Бяхме малко разочаровани, защото искахме да свирим нови неща.” Една от новите песни- Remember The Time, е премахната от траклистата заради проблем с гардероба.
„Танцьорите бяха с египетски дрехи, с поли. При първата репетиция костюма на един от танцьорите падна. Майкъл доста се притесни.”
Проблемите с гардероба не се свеждат само до репетициите. По време на турнето Батън се появява с голяма светеща корона на главата. „В края на Beat It, всеки започваше да тича по сцеата. И аз като всички тичах с все сила и все се случваше някой да стъпи на кабела на моята светеща корона. Направо ми отнасяха главата!”
След края на шоуто Майкъл излита от сцената с реактивно устройство, като лети над публиката.
„Искаше да представи най-великото шоу в света. Искаше да е като Коледа за хората. Въображението му беше като торнадо. Идваха му най-щурите идеи и плащаше на хора за да ги осъществи. Беше невероятно да съм част от това.”

Представянето на Super Bowl
През януари 1993 Батън свири с Майкъл на легендарното му шоу на Super Bowl, наблюдавано от 1,5 билиона зрители.
 „За пръв път виждах Майкъл толкова нервен. Беше изпълнение на живо и имахме само няколко реклами време да махнем сцената от игрището. Има един момент, когато съм в края на сцената заедно с Майкъл. Целите сме обвити в дим, че се загубихме за секунда. Това е красотата на живото изпълнение. Не се знае какво може да се случи. Това е едно от моите любими участия, защото беше неповторимо.”

Обвиненията в гавра с дете
След представянето на Super Bowl турнето Dangerous е прекъснато. Батън започва да работи по свои лични проекти. По време на втората част от турнето върху Джаксън се стоварват обвинения за сексуално малтретиране на малолетен.
„Мислех си, и все още мисля, че това беше дело за изнудване. Всички се притеснявахме за него. Всички ни болеше за това, че така несправедливо го нападнаха. Повечето творци са чувствителни, а той беше десет пъти по-талантлив от всеки друг, още по-чувствителен и да го обвинят в такова нещо....Вие го чувате в песните му. Замисляли ли сте се каква ли музика щеше да напише ако хората не го атакуваха така?”
Според Батън голяма роля за опетняването на Майкъл през 1993 имат медиите.
„Честно казано смяташе се за лошо да се пише про-Майкъл тогава. Наистина тъжно. Даже и процеса през 2005....познавам хора, които са били в залата, и споделят, че по новините изопачават истината, че изобщо не е било така и всичко е лъжа”.

HIStory Tour
Случая е приключен през 1994 и Джаксън започва работа по новия си албум HIStory. През 1996 Батън е поканена да участва в турнето. „Наеха ме седмица преди започването на репетициите. Беше много напрегнато. Трябваше да откажа други ангажименти заради това.”
На това турне Батън има още по-големи проблеми заради лъскавия си черен костюм, който описва като „ужасен”.
 „Маската, която трябваше да нося беше отвратителна. Някой беше показал на Майкъл книга със садо-мазо рисунки, които бяха наистина красиви. Той взаимства от там моята визия, но когато всичко беше готово вече не ми се виждаше толкова красиво. Все си повтарях, че всичко е заради шоуто. Все пак не беше само музиката”.
И наистина се появяват критики от фенове заради това, че на концертите се набляга повече на шоуто, а не на музиката и на места се пее на плей бек. Едни казват, че е болен от ларингит. Батън споделя, че гласът на Майкъл бил наред.
 „Всъщност, всяка вечер го чувах да се разпява в стаята си.”

Майкъл и децата на сцената
Батън споделя, че в началото била притеснена от присъствието на деца на сцента заедно с Майкъл.
„В края на шоуто той изчезваше с една подвижна платформа заедно с момченце и момиченце. В началото си мислех :”Боже, заради обвиненията не би трябвало да прави това!”Но после премислих:”Щом нищо лошо не е сторил, защо по дяволите да променя живота си?!”Все едно показваше среден пръст на критиците си.”
Турнето HIStory продължава до лятото на 1997. Тогава Майкъл се разделя със своята китаристка. Батън споделя, че никога не се е чувствала разочарована, че съвместната им работа приключва до там.
„Продължих да следвам своята кариера. Ако ми се беше обадил, супер, ако ли не, нямаше да му се сърдя. С него прекарахме невероятни години.”

Смъртта на Майкъл
Батън казва, че била в колата си, когато познат и се обадил с вестта, че Джаксън е починал.
„Не повярвах, защото бях чувала толкова много слухове за него през годините. Помислих си „Да бе, да!”Разбрах, че е истина, когато се прибрах вкъщи. Не знаех какво да чувствам. Тъжно ми беше, но в същото време чувствах облекчение, че вече нищо няма да го нарани. Той преживя много. Не мога да си представя как е живял с всичко това.”
Седмиците след смъртта на Майкъл са трудни за Батън. Тя споделя, че не е искала да гледа ТВ, защото всичко било много изопачено.
„Говореха с уважение за него в продължение на 2-3 часа и после го обръщаха на таблоидна фиеста!Не можех да гледам всичко това. По телевизията вървяха много предавания за Майкъл. Когато и да решах да погледам някое от тях ми идеше да извикам „Мамка му!”Явно така се правят пари- изважда се на показ негативното и противоречивото в него. Не можех да гледам!Всичко е за пари, на никого не му пока за истината. Хората могат да бъдат много студени.”

Филмът This Is It
За разлика от повечето приятели и приближени на Майкъл, Дженифър споделя, че не се е чувствала зле гледайки филма, въпреки, че е изпитвала семсени чувства.
„Не бях гледала нищо с него от години и когато го видях отново, въпреки,че беше само репетиция, се забавлявах истински. Много ми хареса Human Nature, начина по който се движи- няма друг като него на света.”
Благодарение на приятелството си с Карън Фей, Батън вижда и другата страна на монетата. След смъртта на Майкъл, Карън пише във страницата си във Facebook, че Джаксън бил болнав, отнесен и много слаб.
 „Тя беше най-приближения му човек. Предупреждаваше хората, че Майкъл не е добре, но никой не я слушаше. Не го виждате на екрана, защото в кадрите са само най-хубавите моменти от репетициите. Не го виждате как се мъчи да се изкатери по рампата, защото няма сили и не се е хранил от два дни. Не са поместили това във филма. Прави ми впечатление че на една от песните той сменя 4 различни костюма. Това ме навежда на мисълта, че не е успявал да изпее песента от край до край наведнъж.”

# 468
Как не ги е срам  #Cussing outда дрънкат кокалите на човека....сега го няма и не може да се защити ....пълна простащина!
memorgana,дали ще  успеем ние феновете да организираме силна подписка -протест срещу книгата .Тя излезе ли един път на пазара....не можем да направим нищо. Close

Ох, не знам! И аз за подписка си мислих, защото все още не е излязла! Но как може да се организира? Трябва да се свържем с фенове от цял свят - иначе нищо няма да свършим! Уф, много ми докривя   Sob

Ленитта, благодаря!

# 469
lenitta много ти благодаря за превода! Hug Hug Hug newsm51

А за тази книга изобщо как може някой да продължава да пише такива гадости ,не им ли омръзна на тези хора да се гаврят с Майкъл,дори и след смъртта му не го оставиха на мира! #Cussing out

# 470
  • BG

Момчетата на Краля ли? Ха! Момчетата на Краля са други! Ето едно от тях тук http://www.youtube.com/watch?v=Y85ckEi2w-0

и тук  http://www.youtube.com/watch?v=TpF6l53sIrE !  Това момче, заедно с нас, определено няма да прочете тази книга....!

Поздравявам ви с песента послучай празника, макар че е по-правилно да кажа - да поплачем заедно с изпълнителя..!!!

Peace

# 471
lenitta   Heart Eyes Heart EyesБлагодаря за превода!Интересно е да четеш какво мислят хора които са били близко до него! newsm51

# 472
memorgana ,в сайта с точките /портрета на Майкъл от точки/ има фенове от цял свят.Ако знаеш добре английски може да се организира там подписка с протест срещу книгата.Аз за съжаление не знам език. Sad
http://www.michaeljacksontributeportrait.com/login.php

# 473
Един поздрав и от мен за всички дами  по случай празника!http://www.youtube.com/watch?v=WZ4LlMJHtx0

# 474
memorgana ,в сайта с точките /портрета на Майкъл от точки/ има фенове от цял свят.Ако знаеш добре английски може да се организира там подписка с протест срещу книгата.Аз за съжаление не знам език. Sad
http://www.michaeljacksontributeportrait.com/login.php

Лошото е, че поназнайвам, но не бих могла да се справя с тази задача Confused Може ли мамите, които превеждат да се пробват?
Иначе идеята е супер! Моля ви, нека направим нещо по въпроса! Обичам виии!

# 475
  • Linz
Не искам да ви разочаровам, но аз съм скептично настроена относно спирането на тази книга. В нея до момента са вложени пари и се очаква да донесе още повече пари на авторът и издателите. Гадно е, но винаги ще има хора, които петнейки името му, ще искат да правят пари. Това, на което аз се надявам е да няма желаещи да прочетат тези безумни творения. Пожелавам пълен провал на тази книга Twisted Evil

# 476
  • BG
lenitta  , за превода -   love001 !

Разочарована съм от Шерил Кроу, очаквах някъде да се появят ласкави думи от нея...

Ама уви, явно не и се е отворило парашутчето...!

Питам се колко ли известна щеше да е сега, ако не я бяха взели на това турне...?

newsm12

# 477
Не искам да ви разочаровам, но аз съм скептично настроена относно спирането на тази книга. В нея до момента са вложени пари и се очаква да донесе още повече пари на авторът и издателите. Гадно е, но винаги ще има хора, които петнейки името му, ще искат да правят пари. Това, на което аз се надявам е да няма желаещи да прочетат тези безумни творения. Пожелавам пълен провал на тази книга Twisted Evil

Hug За съжаление е така мила! И все ми се иска да направим нещичко, колкото и малко да е то cry Дано да е пълен провал тъпата им книга Crossing Arms

# 478
  • Linz
Да, нека поне да опитаме- да знаем, че дори и малко, все пак сме направили нещо Peace

# 479
  • София
Момичета,  този сайт може ли да ни помогне с нещо http://mjjmahal.wordpress.com/ ?
Дали може да се пише в сайта на Аmazon  и друга идея - този сайт http://www.michaeljackson.com/us/forum - мисля, че тук има фенове от цял свят.

Този линк е може би много полезен: http://charlesthomsonjournalist.blogspot.com/  

lenitta, много благодаря за превода newsm51

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 23:02 от valq61

Общи условия

Активация на акаунт