имам ли правно основание да прибера личните си вещи?

• 1 723
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, надявам се между вас да има мами юристи, които биха могли да ми помогнат или поне да ме насочат как да действам. Имам следния проблем - доскоро живях в жилище, което е собственост на член на моето семейство. Там са една голяма част от личните ми вещи, както и много от документите, които имам. За съжаление, в момента не мога да осъществя никакъв контакт със собственика на жилището, защото той активно го избягва, а ключовете на входната врата са сменени, т.е. не мога да вляза. На въпросното място аз имам издаден постоянен адрес.

Въпросът ми е, имам ли правно основание да прибера вещите си и ако да, как трябва да постъпя? Благодаря ви предварително!

# 1

Не съм юрист, но-имаш! Обърни се към полицията. Те ще извикат собственикът.
 А собственикът на жилището няма НИКАКВО право да не ти дава достъп до личните вещи.Мисля, че можеш да го съдиш, ако си претърпяла щети заради това.

# 2
  • София
Отиваш в районното в квартала и искаш да пуснеш Искане за съдействие... В свободен текст описваш случая и те са длъжни да намерят собственика и да ти помогнат за получаване на нещата. Пишеш, че нарочно задържа твой лични вещи... После ако искаш си заведи дело за нанесени вреди...

# 3
Благодаря много за отговорите.

# 4
  • Виена
mdam, tova e samoupravstvo ot strana n asobstvenika, osven v raionnoto mojesh d apodadesh oplakvane i do dejurnia prokuror  ß ima 24 chasa v Sofiiska Raionna Prokuratura, tova e na bul. Hristo Smirnenski, na 2 etaj, ste ti sudeistvat

Общи условия

Активация на акаунт