За любителите на елфи, джуджета и орки- Тема 2

• 40 515
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
  • Belgium
Да, трябва да си сложа очила явно  hahaha

# 166
  • Русе
Да, трябва да си сложа очила явно  hahaha
  И аз ще трябва   Simple Smile

Тери е върхът на всичко,което съм чела. Но за мен той е много реален, въпреки героите, класически фентъзи.

# 167
Я си признайте колко сте фенки на Джайм Ланистър,макар и еднорък,а? Whistling

като му резнаха ръката, го залюбих  Mr. Green
а брат му си го обичам от самото начало  Whistling

# 168
  • UK
Това с отрязаната ръка май е голямо клише в тоя жанр, а? Анакин и Люк Скайуокър, Ранд Ал Тор... Има ли книга или филм който да минава за фентъзи или фантастика без отрязани ръце? Simple Smile

# 169
  • В полите на Пирин планина
И в "Споделящият нож" на Бюджолд Даг е с една отрязана ръка.

# 170
  • Пловдив
Това с отрязаната ръка май е голямо клише в тоя жанр, а? Анакин и Люк Скайуокър, Ранд Ал Тор... Има ли книга или филм който да минава за фентъзи или фантастика без отрязани ръце? Simple Smile
На тоя дето го почервених кога му я отрязаха бе?! Или аз не си спомням, ама бива чак пък толкоз да съм почнала да забравям. До 10 та книга със сигурност беше с две ръце.

# 171
  • Belgium
И аз мисля, че Ранд е с две ръце, ама може да съм изпуснала нещо знам ли  Laughing

# 172
  • UK
Отрязаха му едната ръка в 11тата книга. Wink

# 173
Има много символика в отрязването на ръката в този род книги. Ръката държи меча, сиреч трябва героят да докаже, че е мъж и без да размахва меч.

Действително Джайм става доста по-любим и за мен след като му отрязват ръката. Герой, който истински ме дразни от Песента е "Девата от незнам-къде-си", Кутрето и Аря и Санса Старк-тоже.

# 174
  • Пловдив
Отрязаха му едната ръка в 11тата книга. Wink
Нали е там магьосник, ще му изфабрикуват нова. Амаха! Да пониква там друга Simple Smile

# 175
  • Русе
  леле, още не знам как Джайм може да ми стане поносим, за любим не говорим, а Аря много ме кефи. Изигра Джакен чудесно, като каза името му като трето желание.

# 176
Има много символика в отрязването на ръката в този род книги. Ръката държи меча, сиреч трябва героят да докаже, че е мъж и без да размахва меч.

Действително Джайм става доста по-любим и за мен след като му отрязват ръката. Герой, който истински ме дразни от Песента е "Девата от незнам-къде-си", Кутрето и Аря и Санса Старк-тоже.
Трябва да си отворим отделна тема за символиката че ми е интересно.  bowuu
Девата е Бриен и май ще си остане дева. Mr. Green Joy

# 177
подозирам, че Кутрето тепърва ще 'излезе на сцената'
и съм много любопитна дали бракът на Санса и Тирион ще бъде консумиран някога  Laughing
Девата - да, остава си 'девеста' девствена демек   Whistling

# 178
Сега видях, че съм написала герои с й  ooooh! неграмотница такава bash

И аз съм любопитна за Санса и Тирион, ама много им се разминаха пътищата. Девата ме дразни, защото няма друг толкова простодушен и смотан тулуп като нея, Кутрето - там интригата ми идва предълбока, Санса - струва ми се голяма патка, въпреки че признавам ситуациите, в които попада хич не са лесни, но пък грам инициатива няма в нея, все на други чака; Аря - много ми е странна, прекалено хладнокръвна, решителна и бойна за възрастта си. Определено любими са ми Денерис и Джон, не само заради мислите и делата им, но има и нещо царствено в тях, родени лидери. А и определено съм повлияна от симпатията ми към тотемите /да ги наречем така/ - драконите и вълчището. Ако те двамата се съберат по някакъв неведом начин ще съм много доволна.

Апропо като четох първата глава на 5-та книга /има я на страницата на Мартин/ се появява сериозен проблем с изхранването на драконите - започват да нападат хора.

# 179
  • Русе
 Много съм назад още в четенето, Тристиките Мийра и брат и ще имат ли някакво развитие или и тях ще ги елиминарт рано рано.
   И аз съм впечатлена от връзката с вълка и дракона.

Общи условия

Активация на акаунт