Почивка на о. Корфу лято 2010

• 32 737
  • 214
  •   1
Отговори
 welcome      welcome       welcome

Не намерих тема за о. Корфу във форума и не намирам много оферти за лято 2010, но от офертите за Великден и

Гергьовден ми допадна комплексът Gelina Village - All Inclusive - там има аквапарк family6 baloni.

Споделете информация за места за почивка на о. Корфу, които са ви допаднали. newsm41

# 1
Прочетох по-голямата част от описанието. Направо се изплаших, когато четях как са пътували в планината.
В коментарите пише, че вече има магистрала и не се минава от там. Така ли е?
Колко км е от София до Корфу с кола?

# 2
  • София
Аз не съм съгласна,че няма тема.Ето тази е от миналата година http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377308.0 . Писали сме и за хотели, и за магистралата, и за ферибота.

Stryper, разстоянието София - Игуменица е около 700 км.После час и половина с ферибот и от там нататък вече зависи в коя част на острова сте,но разстоянията не са големи.

# 3
Не е много. Благодаря. Но мястото със завоите ме притеснява. Особено за почивка с малки деца.

# 4
  • София
Не е много. Благодаря. Но мястото със завоите ме притеснява. Особено за почивка с малки деца.

Кое е това място със завои?

# 5

Кое е това място със завои?

Копирам от линка, който е даден по-нагоре:

След Лариса пътят се отклонява през планините. И тук започва хорър сторито. Близо 150 километра по изключително тесен път с място точно колкото да се разминат две коли. От едната страна е скала, от другата те дебне урва, дълбока десетки метри. На всичко отгоре шосенцето се вие като змия — най-дългият прав участък е сигурно максимум 100 метра (и то чак при Янина, към края на пътуването). На всяко завойче има огромни огледала — за да се вижда дали отсреща не се задава друга кола и да се изчакват взаимно, защото е невъзможно две превозни средства да се разминат по ъглите. Максималната скорост, която може да се развие без открит риск да се сурнеш в урвата или да се размажеш на скалите, е към 35—40 км/ч. Четири пъти сме минавали този път, три пъти през нощта и един път денем. През нощта е тъмно и дори и да не спиш — не виждаш много-много къде минавате. Обаче през деня няма как да си затвориш очите и усещането, че си на влакче ролъркостър, ама без предпазни колани, е страховито… Чувството, което те напада, когато установиш, че твоята част от автобуса виси извън пътя, е побъркващо.

# 6
включвам се и аз ...че от 5-6 дни са ми в главата само Корфу и Закинтос  Mr. Green нещо натам ме влече тази година, че Халкидики вече май ми е доста близо и познато  Grinning отивам да чета старата тема  Peace и ще се радвам на всякакво прясно инфо тук  Praynig

# 7
  • София
Stryper, не зная кога е писан този пътепис, но от миналото лято има разкошна магистрала от Солун до Игуменица.Всичките тези завои, дерета,урви и т.н. са вече минало, по тях въобще не се минава.Каквото и да говорим за гърците и Европейския съюз, построяването на тази магистрала е поредното доказателство,че когато човек има желание може да надмине себе си. С магистралата Солун-Игуменица се пресича цяла Северна Гърция, предимно планини, но се разбира единствено по пейзажа и края й свършва точно на пристанището на Игуменица!Няма завои, където е било нужно хората са направили тунели, много тунели, осветени, с огромните вентилатори вътре, със светлинните табели за "скорост" и "внимание" - перфектна е, можем само да мечтаем за подобна магистрала в такова трасе!

# 8
Супер. Благодаря ти за информацията.

# 9
  • София
И аз да потвърдя, че пътят вече не минава през Катара и няма нищо общо с описанието по-горе - само магистрала и то чисто нова Simple Smile

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
в главата само Корфу и Закинтос  Mr. Green

и в моята се въртят таквезе мисли...  Laughing Flutter
Даже до сега четох в АИ в Турция, ма нещо не ме влече... Сякаш по-спокойните кътчета са за предпочитане.
Та за сега оставам в тази тема.  bowuu
Чакам всякакви отзиви и мнения и най-вече, ако някой е бил самосиндикално там, да сподели може ли да се тръгне "на сляпо" за там. Демек без предвирителна резервация.
10Х

# 11
Аз не бих тръгнала без резервация, но всеки си решава, а и аз предпочитам всичко да ми е уредено, дори да си го уреждам сама!
Иначе с две ръце препоръчвам западната част на острова, особено около Лиападес и Палеокастрица - просто е приказка. Там бяхме в Liapades beach hotel, малко много приятно семейно хотелче, при това много евтино - нощувка, закуска и вечеря за двама човека струваше 54 евро. Със собственика контактувахме по имейла и дори не плащахме никакво капаро - просто ни каза че ни очаква на нашата дата и така. Ех, какви хубави спомени имам от там Heart Eyes...

# 12
И аз при мераклийте Hug!Само  дето май ще е догодина, че сега избрахме друго.Обаче много, много ми се ходи!
Аз се запалих от една книга.В неа имаше такива описаниа, че направо го сънувах.

# 13
Иначе с две ръце препоръчвам западната част на острова, особено около Лиападес и Палеокастрица - просто е приказка.

Лиападес е невероятно селце  Heart Eyes Там, на каменното площадче до църквата, и с насядалите стари гърци по кафетата,
сякаш времето беше спряло.
Може да се погледне и тук и тук, в booking.com няма голям избор.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 18:38 от scorpios

# 14
chanel 5 за коя книга говориш ?

Общи условия

Активация на акаунт