Почивка на о. Корфу лято 2010

• 32 738
  • 214
  •   1
Отговори
# 15
На Корфу като малък е живял Джералд Даръл със семейството си и там се развиват описанията в доста от книгите му (има и няколко "къщи на Дж. Даръл, доколкото помня, в туристическите програми Grinning).

Страйпър, пътеписът в блога е  датиран много отдавна - преди 5 г. или повече. И аз чух, че вече има магистрала, макар да не съм минавала по нея. Иначе добре е описано коя част на острова си струва.

Шани, началото на юни и септември одма тръгвам без резервация за произволен гръцки остров - но да се има предвид, че на Корфу лятото е по-хладно и дъждовно, отколкото на южноегейските острови. (NB Говорим за без деца, разбира се, ама не ми се отваря парашутът в обозримото бъдеще...)

За търсене на инфо и резервации - само да напомня, че Корфу е някакво туристическо име, гърците си му викат Керкира.

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 00:24 от Параход

# 16
  • София

Шани, началото на юни и септември одма тръгвам без резервация за произволен гръцки остров - но да се има предвид, че на Корфу лятото е по-хладно и дъждовно, отколкото на южноегейските острови.

Ние бяхме от 17.08 до 27.08.2009 г. на западния бряг на Корфу,аз съм писала в миналогодишната тема.Никак не съм съгласна,че лятото е по-хладно и дъждовно.Напротив, ужасно топло е и в съчетание с влагата - на мен ми идваше в повече.Когато ние бяхме валя една вечер за 15 минути и местните казаха,че от 4 месеца не било валяло.След 1 час нямаше следа от дъжд. Единственото, което мога със сигурност да твърдя е,че водата в морето е по-хладка, в сравнение с други места в Гърция когато съм ходила през лятото и предполагам,че е от някакви течения около острова.

# 17
  • с/у ОколоМръсТното
че водата в морето е по-хладка, в сравнение с други места в Гърция когато съм ходила през лятото и предполагам,че е от някакви течения около острова.

туй не звучи добре...

# 18
Ние бяхме края на юни и началото на юли - времето беше чудесно, около 30 - 32 градуса. Разбрахме, че през юли и август е много горещо /около 40 градуса/,  но водата не става кой знае колко по-топла. Все пак, не мога да кажа, че водата е чак студена, след като децата се къпеха непрекъснато и не сме ги вадили насила от морето.

# 19
Veka, думите ми по-горе се отнасят за ранния юни и септември - по това време бих отишла без резервация (и изобщо на море в Гърция, де). Щото в южна Егея съм била на плаж и през октомври, но на Корфу - трудна работа.

# 20
chanel 5 за коя книга говориш ?

Ами убий ме не се сещам заглавието Embarassed!Приателка иа беше взела от библиотеката и аз иа прочетох набързо.Водиа си дневник, но тази не съм записала, проверих.
Разказва се за една млада жена, коиато живее в Англиа, но овдовиава и за да преодолее мъката си отива на гости на баба си на о.Корфу.Това едва ли би ти помогнало да разбереш кой е романа.
Като се видим с приателката ми ще питам, може тиа да помни.

# 21
Книгите на Джералд Даръл са "Моето семейство и други животни", "Градината на боговете" и още имаше. На всички тях действието се развива в Корфу.
   Благодарение на Даръл,според мен, Корфу има фенове по цял свят, а те от благодарност дори къщата, където е живял не са я направили музей.
   И аз съм фен на Корфу  Grinning

# 22
Записвам се да следя, че съседите ни предложиха да изкараме там Великден. Благодаря  и за инфото за Джералд Даръл - включвам ги в списъка ми с книги за купуване.  bouquet

# 23
Ние миналата година бяхме за две седмици след 13 септември и мога да ви кажа, че времето беше супер. Тогава май в цяла Гърция валяха проливни дъждове, но ние имахме страшен късмет с времето и за целият ни престой да е валяло два пъти и то през нощта. За това колко е студена водата е много относително, защото всеки си я усеща по различен начин, лично на мен не ми беше студена  Simple Smile!

# 24
   Благодарение на Даръл,според мен, Корфу има фенове по цял свят, а те от благодарност дори къщата, където е живял не са я направили музей.
   И аз съм фен на Корфу  Grinning
И аз!!! Laughing
Като дете съм чела книгите на Даръл и това определено ми носеше едно по-особено усещане, докато бяхме на Корфу!

# 25
Stryper, не зная кога е писан този пътепис, но от миналото лято има разкошна магистрала от Солун до Игуменица.Всичките тези завои, дерета,урви и т.н. са вече минало, по тях въобще не се минава.Каквото и да говорим за гърците и Европейския съюз, построяването на тази магистрала е поредното доказателство,че когато човек има желание може да надмине себе си. С магистралата Солун-Игуменица се пресича цяла Северна Гърция, предимно планини, но се разбира единствено по пейзажа и края й свършва точно на пристанището на Игуменица!Няма завои, където е било нужно хората са направили тунели, много тунели, осветени, с огромните вентилатори вътре, със светлинните табели за "скорост" и "внимание" - перфектна е, можем само да мечтаем за подобна магистрала в такова трасе!
Можеш ли да кажеш колко часа е пътят от София до Корфу с новата магистрала?

Някой може ли да даде информация за времето между 24 май и 10 юни?

# 26
  • София
water , ние тръгнахме сутринта към 7,00 часа сутринта.Първо спряхме за 15 минути на Сандански на OMV,втори път спряхме на един SHELL на около 170 км от Игуменица за около 45-50  минути и в 15 часа се качихме на ферибота Игуменица-Корфу. Фериботът е час и половина, а на Корфу бяхме на около 20 км от столицата , които се вземат бързо.

# 27
Не е книга на Даръл.Авторът е жена. Сън не спа дето не мога да се сетиа за името.Много мразиа така.. newsm61.

# 28
  • София
Запис от мен!
Досега съм била на Тасос, на Корфу не съм ходила, но много ми се иска Септември да отскочим до там! Чувала съм, че е уникално...  Ще ви чета с интерес!
  bouquet

# 29
И аз съм тук! Peace
Ние драстично сменихме желанията си за края на юни тази година!
Решихме да отидем до Корфу за седмица.
Интересува ме някой дали е пътувал през нощта до там Thinking???
Искам да се облекчим...с три деца сме, и ако пътуваме през нощта повечето ще спят... ще има мир и спокойствие.
Друго което искам да попитам...някой дали е "прескачал" до Италия??? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт