Почивка на Малдивите

• 173 173
  • 808
  •   1
Отговори
# 390
Да се запиша и аз в темата. Отивам да чета.

Може ли мнение за тази оферта?  http://www.bohemia.bg/prog.php?p=1163&c=112

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 18:25 от hot tea

# 391
И аз да се запиша.Мисля за пътуване до островите но догодина.Кога е добре да започна да се организирам.Много по рано или месец преди датите който съм си определила.
Сама ли да се оправям или да търся агенция.Има ли големи разлики в цените
Ако сте ползвали агенции доволни ли сте от тях.Защото досега съм се справяла все сама.

# 392
И аз съм в чуденка дали сама (което предпочитам) да организирам всичко или да ползвам агенция.  За сега от това, което гледах не виждам съществена разлика в цените. Но хотелите, които предлагат не ми харесват. Да кажем, че в единият случай ще излезе към 5500 за двама в двойна стая. За същите пари аз мога да намеря не по-лош хотел, но да сме в бунгало.

# 393
  • София
Не се чудете, организирайте го сами, ако няма много изгодна оферта от агенция, на които и ние не се доверяваме много.

# 394
Bled, каква цена да очаквам за една седмица? Не мога да преценя кое е нормално и кое скъпо. Говоря за полети + хотел (4*/ 5*) + храна за двама възрастни.

# 395
  • София
Самолетни билети, примерно от Frankfurt до Male (Maldives) с Condor могат да се намерят и на цена около 600 евро в двете посоки.
Хотели има всякакви, от много високи цени до нормални, ето един пример:

http://www.villahotels.com/Resorts/Holiday-Island-Resort-Spa

Този хотел дава цени под 100 евро.......има и по-ниски, но не са хубави.
Храната трябва да е включена в хотела, друг начин не е приемлив.
Този хотел с включена храна е на 125 евро:

http://www.ranvelivillage.com/welcome/

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 18:45 от Bled

# 396
Bled, мерси!  Hug Лошото е, че аз организирам пътуването за след месец и доста от хотелите вече са заети (както и първият, който ми прати). Втория ме притеснява трансфера от 350$ на човек. Аз си харесах един хотел и цената ме устройва, но е само със закуска. Sad http://bandosmaldives.com/bandos/innerpage/dining/all-inclusive-package
Отивам да се ровя по-дълбоко в Букинга. Simple Smile

# 397
  • София
hot tea Мислех да ти кажа за този хотел, защото той има пакети и с храна, но много се оскъпява. Има и Transfer. Но определено ти трябва нещо такова, успех........

# 398
Последен въпрос и няма да те тормозя повече. Simple Smile Разбрах, че водата е около 5$ бутилката, но някаква идея за храната. Четох в tripadvisor  някакви хора, които обясняваха за 200$ вечеря за двама. Crazy Такива ли са цените по хотелите?

Къде си видяла пакети с храна? Аз не открих. НАМЕРИХ!

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 19:33 от hot tea

# 399
  • София
hot tea Разбира се, че не ме тормозиш......В Bandos има пакети, ако тръгнеш да резервираш ще ги видиш, също и други екстри. На такива хотели няма как да си подсигуриш храна и напитки отвън, те от това печелят, повече от нощувката. Другият вариант е да си в населено място, но според мен не си струва, губи се тръпката заради която си там.
Забравих водата, в много хотели е безплатна, има цени между 1,5 и 4 евро, това поне аз съм видяла.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 19:44 от Bled

# 400
  • Варна
Момичета, 
Писала съм и друг път, работя в туристическа агенция,  за януари има полет и на Австрийски авиолинии по 680 евро на човек, от София през Виена.  От Варна също става,  но на връщане се налага нощувка във Виена, е или полет до София.

Има по 10 места на тази цена,  за дата.

# 401
Това което аз искам да разбера е колко по рано трябва да се започне оглеждането за всичко билети хотел или оферти от агенции.Може да звучи странно но говоря за другата година и то втората половина.Живот и здраве правим много кръгла годишнина а меден месец не сме имали.Та поне една седмица и ние като хората.

# 402
  • Варна
Poliin,

Немските тур оператори публикуваха зимните цени през юли.

Относно втората половина на 2014, предполагам е ОК да започнеш да събираш инфо юли. За тази есен / зима мога да потвърдя, че доста от хотелите имат отстъпка от 15% за ранно резервиране до 90 дни преди датата на настаняване и 10% до 60 дни. Повечето предлагат и намаление 7 = 6, 14 = 10.

Примерно Jumeirah Vittaveli предлага 20% отстъпка за резервация до 30 септ. при престой в периода 01.11 - 19.12 или 30% при резервация до 31.10 за престой в периода 09-25.01 или 06.02-30.04 и т.н. Виж, билетите са друго нещо, при положение че има десетина седалки на ниска цена, те трябва да се вземат поне 7-8 месеца по рано. Е, понякога има и изключения, разбира се, ако има на ниска цена и сте гъвкави по отношение на датите...

Относно кръглите годишнини - на о-в Мавриций повечето хотели там предлагат до 50-100% отстъпка за дамата, това също е добра идея Wink

# 403
Poliin,

Немските тур оператори публикуваха зимните цени през юли.

Относно втората половина на 2014, предполагам е ОК да започнеш да събираш инфо юли. За тази есен / зима мога да потвърдя, че доста от хотелите имат отстъпка от 15% за ранно резервиране до 90 дни преди датата на настаняване и 10% до 60 дни. Повечето предлагат и намаление 7 = 6, 14 = 10.

Примерно Jumeirah Vittaveli предлага 20% отстъпка за резервация до 30 септ. при престой в периода 01.11 - 19.12 или 30% при резервация до 31.10 за престой в периода 09-25.01 или 06.02-30.04 и т.н. Виж, билетите са друго нещо, при положение че има десетина седалки на ниска цена, те трябва да се вземат поне 7-8 месеца по рано. Е, понякога има и изключения, разбира се, ако има на ниска цена и сте гъвкави по отношение на датите...

Относно кръглите годишнини - на о-в Мавриций повечето хотели там предлагат до 50-100% отстъпка за дамата, това също е добра идея Wink

Благодаря много.Това за Мавриций не го знаех.Мога да се поогледам и за там
Когато му дойде времето мисля да потърся агенция поне за самолетните билети.Те ми се струват най сложни.

# 404
  • Варна
А според мен са най-лесни, избираш дати и бюджет и така. Според мен - вземи си билета от агенция, ако нещо се обърка, агенцията ще ти съдейства, където и да си по света (поне ние така правим с нашите клиенти) дори и днес, когато ми се обади клиент в паника че полетът му закъснява и ще си изтърве връзката - макар и не купен от нас, оправихме нещата, защото той е в Китай... и всяка минута от роуминга му е ценна - а докато се свържеш с някой от хелпдеска на авиокомпанията може да отнеме минути и накрая всички оператори да са заети...

За хотелите ще ти е трудно да си избереш Simple Smile

Относно Мавриций - някои хотели дават този бонус до 3 или 6 м., че и 9 преди или след юбилея.

Общи условия

Активация на акаунт