На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 809
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 145
Ох,любима тема,усещам миризмата във въздуха,нище че съм ан 11000 км...

Max-mama,как ме примами с тез кифлички,веднага ще се пробват,на мойта машина цикъла месене е 45мин,3 пъти меси и втсва,та мился след това  направо да  ги оформям и пека,какво мислите вие?

Успех на всички!

# 31
  • Мнения: 7 144
Аууу, аз се чудя от къде мирише така вкусно, а тук се пекли козунаци и кофлички  Grinning!

Max-mama, поздравления за апетитните кифлички   bouquet!

# 32
  • Мнения: 335
не ми се чака да великден, тия дни още ще се замеси не6то Simple Smile

# 33
  • Мнения: 1 486
Max-mama, чудесни кифлички! HugОпределено няма да пропусна ги пробвам!
А и за козунак ще се тренира Wink

# 34
  • София
  • Мнения: 3 249
Ейййй почна се. Вкъщи ме отрязаха с яденето, но едни дружки казаха, че ще се жертват, та тия дни и аз ще спретна една проба  Rolling Eyes

# 35
  • София
  • Мнения: 6 232
запис и от мен-тази година съм решила да ги преборя

# 36
  • София
  • Мнения: 10 858
Миналата година и мен ме домързя, но тази вече твърдо смятам да правя козунаци! Избрала съм си (още отдавна) рецептата на Макс-мама, записана е вече, само чака пробване.

Мисля поне веднъж да потренирам преди главното представление. Няма да се излагам я  Crossing Arms

# 37
  • София
  • Мнения: 119
Много хубава и вкусноухаеща тема.
До сега не съм правила козунаци, но тази година мисля да се пробвам вече. Grinning
Max-mama и твоите кифлички изглеждат много вкусни и ще се пробват. Hug
Благодаря за споделените рецепти   bouquet

# 38
  • София
  • Мнения: 1 230
Здравейте да се запиша да ви следя,благодаря за темичката  Hug   bouquet

# 39
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 325
Здравейте,
имам въпроси относно правене на козунак в машина за хляб. От скоро имаме машина за хляб и в нея съм правила само бял и ръжен хляб, а сега искам да се пробвам за Великден с козунаци.
Въпросите ми са следните:
 - как се процедира - продуктите се слагат в машината и там се прави само тестото, а след това се пече във фурна? На каква програма трябва да се сложи - машината е Молинекс OW 5000. Има програма за тесто, която е около 1 ч. 30 мин.
 - втасването в машината ли става или там само се меси тестото. Правила съм веднъж тесто за пица и това, което излезе беше втасало?
 - вероятно след като го направя на плитка ще трябва още да втаса и след това да го пека в печката ??

И изобщо за козупаци каква проглама е най добре да се полза от машината?
май станаха много въпросите ми иса доста лаишки, но ми е за първи път да го правя с хлебопачерна. Предварително благодаря!

# 40
  • Мнения: 331
Програмата, която ползвам, е точно 1.30. Като извадя тестото, оплитам го и пак втасва. Пека го във фурната.

# 41
  • Мнения: 9 447
Мах-мама, Маме, чудесни кифлички сте направили   bouquet

Унас козунаци се харчат, но кифлички - козуначени - не. Що за чешити са, не ги разбирам и аз.
Този ни е любимия козунак - с шоколад, естествено.  С тази тема ме подсетихте пак да правя тези дни  newsm78 поне желаещи има.  

# 42
  • София
  • Мнения: 8 495
Здравейте,
имам въпроси относно правене на козунак в машина за хляб. От скоро имаме машина за хляб и в нея съм правила само бял и ръжен хляб, а сега искам да се пробвам за Великден с козунаци.
Въпросите ми са следните:
 - как се процедира - продуктите се слагат в машината и там се прави само тестото, а след това се пече във фурна? На каква програма трябва да се сложи - машината е Молинекс OW 5000. Има програма за тесто, която е около 1 ч. 30 мин.
 - втасването в машината ли става или там само се меси тестото. Правила съм веднъж тесто за пица и това, което излезе беше втасало?
 - вероятно след като го направя на плитка ще трябва още да втаса и след това да го пека в печката ??

И изобщо за козупаци каква проглама е най добре да се полза от машината?
май станаха много въпросите ми иса доста лаишки, но ми е за първи път да го правя с хлебопачерна. Предварително благодаря!

В темата за машината за хляб има много спорове точно коя програма да използваме. Май имаме само едно общо мнение, че за омесване е подходяща единствено програмата за месене и втасване. Даже някои майстори пускат по няколо пъти програмата за месене (без да се чака втасването). Повечето майстори ползват машината само за омесване и първо втасване и после си продължават по традиционния начин. Оформят козунака, правят второ втаснане по традиционния начин извън машината, печат във фурната и т.н.

Няма да крия, че има майстори пък които оформят козунака (ако е малък) и го връщат в машината за второ втасване и го печат на програмата за печене.

Някой пък твърдят, че програмата за френския хляб вършела добра работа, но аз не съм я пробвал и не мога да ви кажа нищо за нея.

Накрая ето тук съм разказал за един мой опит да правя козунак с помоща на машината.

# 43
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Ах, още една вкусна тема, записвам се

# 44
  • Мнения: 6 792
аз като нямам машина,дали ще се справя с месенето на ръка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт