На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 946
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравейте момичета, не съм писала тук, НО, това не означава, че не се пробвах в събота да направя козунак по рецептата на Венета. Ами, провал беше, както каза брат ми, било гигантска курабия, а не козунак   Mr. Green....не знам защо не се получи, уж всичко точно правех, месех го в миксера в бъркалките докато почне сам да се отлепя от стените, но уви.... Дори не можах да го сплета, тестото беше прекалено меко, не посмях да сложа повече, за да не го объркам, но не стана така или иначе. Според вас какво съм сбъркала??

Suzza, като оформяш тестото след първото втасване, трябва или да поръсваш повърхността с малко брашно или да го оформиш с намазнени ръце. Също зависи и от брашното. Една мама от форума веднаж имаше подoбен проблем с питка обаче и доколкото си спомням беше от брашното. Смени марката и тогава се получи.
Козунака втасва бавно. Да не би да не си изчакала да ти втаса. Друго в момента не се сещам, ако се сетя ще ти пиша.

# 452
  • в матрицата
  • Мнения: 937
Благодаря Венета   bouquet Козунакът ми втасва 2 часа..... ама за това време успя да удвои обема си.... Не знам дали не му е било малко бъркането в миксера, макар че започна да се отделя от страните на купата.... Тази седмица пак ще го пробвам, все пак за Великден съм решила козунакът да е приготвен от мен.... пък да видим  Simple Smile

# 453
  • Бургас
  • Мнения: 169
Съжалявам за спама, но ще ви загубя, ако не се разпиша!

# 454
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Благодаря Венета   bouquet Козунакът ми втасва 2 часа..... ама за това време успя да удвои обема си.... Не знам дали не му е било малко бъркането в миксера, макар че започна да се отделя от страните на купата.... Тази седмица пак ще го пробвам, все пак за Великден съм решила козунакът да е приготвен от мен.... пък да видим  Simple Smile

Не мисля, че бъркането му е било малко, Suzza. Щом се отделя от стените на съда е готов. Ако искаш можеш да го месиш още, нищо няма да му навреди. Това тесто наистина е малко меко. Не препоръчвам да се прибавя много брашно при второто месене, защото козунака тогава става сбит. Затова се ползва много малко брашно или се оформя с намазнени ръце, но не прекалено мазни, просто да не лепи, също се намазва много леко с мазнина и повърхността, на която ще се оформя. Аз лично поръсвам с много малко брашно и много леко го оформям. Като се върна от санаториума на 24 в къщи, ще гледам колкото може по-бързо да направя един и да снимам стъпка по стъпка, за да е по-ясно. Но до тогава мога само да си кажа мнението. А може ли някой да ми каже кога е Великден в БГ, че аз моите болници и санаториуми, нищо вече не знам.
Suzza,  желая ти успех и стискам палци  newsm10!

# 455
  • в матрицата
  • Мнения: 937
. А може ли някой да ми каже кога е Великден в БГ, че аз моите болници и санаториуми, нищо вече не знам.
Suzza,  желая ти успех и стискам палци  newsm10!
на 4 Април  Simple Smile и пак много ти благодаря

# 456
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
А може ли някой да ми каже кога е Великден в БГ, че аз моите болници и санаториуми, нищо вече не знам.
Suzza,  желая ти успех и стискам палци  newsm10!
на 4 Април  Simple Smile и пак много ти благодаря

Благодаря ти, Suzza  Hug!

# 457
  • Мнения: 4
Вчера за пъпви път и аз правих козунак по рецептата на Vanetta (много е сполучлива) стана страхотен,всички го харесаха  Grinning още веднъш благодаря на Vanetta   bouquet

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 17:27 от Пепито_

# 458
  • Мнения: 571
Лелее изтекохa ми о4ите по вси4ки крaсоти,които сте сътворили  bouquet
Искaм дa попитaм кaкво брaшно ползвaте???Тип 500 ли?Имa едно брaшно,нa което пише "Брaшно зa козунaци" кроaсaни и кифли....нa София-мел.Вие кaкво позлвaте?Блaгодaря

# 459
  • Мнения: 4
Ето и снимка(като за първи път мисля че става Embarassed ) http://s41.radikal.ru/i094/1003/2c/0f95290fc94d.jpg

# 460
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пепито, много благодаря за милите думи    newsm51. Радвам се, че рецептата ти е допаднала и че така превъзходно си се справила  smile3525  smile3501. Козунака ти се е надигнал чудесно, изглежда много пухкав, а и като знам колко е вкусен, ми се иска да е пред мен на масата, накратко изядох го само с очи  Blush!
Пепито, би ли споделила какво брашно си ползва за този козунак.

# 461
  • Мнения: 202
И аз днес се престраших да направя един козунак по рецептата на мах мама и по рецептата на Кашарел/така съм я записала...ако е на някой моля да ме поправите/
До сега съм пробвала по 1/2 доза в машината...но става като хлябокозунак...сега само месих в нея,оформих и пекох във фурната.Сложих само локум,портокалови корички и стафиди.
Е аз съм от начинаещите и продължавам да чета и уча съветите ви.
Благодаря ,че ви има за да си хапваме по нещо вкусно.За всички  newsm51








Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 19:23 от megans

# 462
  • Мнения: 4
Vanetta благодаря за похвалата,ами брашното е бяло(направо е мляно от мелницата,носим си житото ,мелят го и брашното е готово)аз никога не копувам от магазина  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 21:00 от Пепито_

# 463
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Vanetta благодаря за похвалата,ами брашното е бяло(направо е мляно от мелницата,носим си житото ,мелят го и брашното е готово)аз никога не копувам от магазина  Simple Smile
Благодаря ти за отговора Пепито_  Hug. Питах заради другите момичета, но нищо. Някой друг, който купува брашно от БГ, ще сподели.

# 464
  • Асеновград
  • Мнения: 118
И аз да се запиша при вас,момичета.Прочетох доста неща за начинаещи  Grinning Доста полезни съвети.В момента първият ми козунак е във фурната,и после ще се похваля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт