На КОЗУНАЦИте моля.......

• 94 889
  • 751
  •   1
Отговори
# 510

това са първите ми великденски гевречета по рецепта 3 в 1 .
станаха очувдащо вкусни Blushне съм очаквала такъв резултат.От същото тесто направих и венеца  с шоколад ,но с пълнеж от орехи ,  канела и захар.Но той малко се попрепече за това не го показвам.Тестото е с всички добавки ,за които се говори в темата .Просто реших да пробвам ,пък то взе че стана . Grinning 

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 22:20 от AMBRO

# 511
Венета, аз също ползвам само суха мая. Напоследък си купувам голяма разфасовка, не от пакетчетата, но там не пише колко мая на колко брашно и все се притеснявам, че ще сложа малко или много. Ти патекчета ли ползваш?

# 512
  • забравих си мисълта...
Венета, аз също ползвам само суха мая. Напоследък си купувам голяма разфасовка, не от пакетчетата, но там не пише колко мая на колко брашно и все се притеснявам, че ще сложа малко или много. Ти патекчета ли ползваш?
Да Bonni, аз ползвам пакетчета.  Те са обикновено 7 гр мая за 500 гр брашно. Когато правя козунаци, прибавям малко повече, но не много, защото веднаж козунака имаше лек дъх на мая. Да кажем едно пакетче мая на 450 гр брашно за козунаците, горе долу така го правя.  Прясна мая не купувам, защото не знам кога ще имам време или желание да направя нещо и току виж като реша, че искам да правя нещо, се е развалила вече, а сухата ми е по-практична, затова ползвам само нея. Мисля че също е и въпрос на навик. Все пак на кой както му е по-удобнои както предпочита, бих казала .

# 513
Здравейте момичета, невероятни майсторки на козунаци!
Вдъхновена от вас направих първия си козунак по рецепта на Скарлет О`Хара.Имах проблеми с маята и не можа достатъчно добре да втаса, но като за първи път съм доволна.Нямаше да се справя добре  без ценните ви съвети и най-вече съветите  на Джемма за начинаещи. Благодаря ви! Hug
 bouquet
Сега ще пробвам за втори път и надявам се, да се справя по-добре.
Ето и снимков материал.

# 514
Момичета и мене ме запалихте по този козунак дето е нарязан,изглежда страхотен.Ще се опитам тия днида го пробвам,но ще използвам рецептата на Venetta(че вече съм я пробвамала и е много сполучлива) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg12667877#msg12667877   само не ми е ясно като се нареже козунака как ще го прахвърля в тавата няма ли да се развали,нещо много не ми е ясно,мопагайте момичета

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 17:20 от Пепито_

# 515
  • забравих си мисълта...
Момичета и мене ме запалихте по този козунак дето е нарязан,изглежда страхотен.Ще се опитам тия днида го пробвам,но ще използвам рецептата на Venetta(че вече съм я пробвамала и е много сполучлива)http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg12667877#msg12667877само не ми е ясно като се нареже козунака как ще го прахвърля в тавата няма ли да се развали,нещо много не ми е ясно,мопагайте момичета

След първото втасване го оформяш, поставяш го в тавата, нарязваш го отгоре, не целия до долу и го поставяш да втасва втори път и после печеш. Успех   newsm10.

# 516
Venetta благодаря ти ,не се бях сетила за тази идея,много си мила гледаш на всеки да помогнеш   bouquet

# 517
  • град-държава
Ами влизам да ви благодаря момичета  Hug  bouquet
и номера с фолиото на max-mama,свърши страхотна работа,опече се перфектно,на вентилатор на 160 градуса,сега малко ме е яд,че не направих цяла доза,ама не посмях да рискувам  Laughing...
Още веднъж благодаря...ето го и самия козунак:

# 518
ahasver, чуден козунак и конците  ти са се получили. Peace

# 519

Това са днешните ми козунаци , оформлението е по рецепта от тук, но без шоколад, само със сушени плодове.Много са сладки и пухкави вътре, но пак нямам добре изразени конци newsm78, момичета дайте идея защо така. Месих тестото достатъчно и го усуквах, къде греша?

# 520
Здравейте майсторки...искам да ви питам  как захарта върху козунака да стане по препе4ена...мойта винаги си остава бяла  newsm78

# 521
Аз използвам кафява захар.  Peace

# 522
Catty m, само е нарязан отгоре. На снимката на Nolita се вижда много добре, как разреза стига почти до долу, но не е цял.
Аз обаче нещо не успях да се справя с оформлението. Като го навих на руло и го сложих в тавата, установих че не се реже Outta Joint По скоро ми се сплеска и станаха съвсем малки разрезчета, дори и до средата не бяха стигнали newsm78 Някак тестото беше доста меко за да бъде рязано.
Не се отказвам де, чакам да дойде понеделник и ще направя втори опит, защото точно тази кръгла форма много ми допадна Grinning

На Нолита козунака има уникален вид Peace

# 523
  • забравих си мисълта...
Catty m, само е нарязан отгоре. На снимката на Nolita се вижда много добре, как разреза стига почти до долу, но не е цял.
Аз обаче нещо не успях да се справя с оформлението. Като го навих на руло и го сложих в тавата, установих че не се реже Outta Joint По скоро ми се сплеска и станаха съвсем малки разрезчета, дори и до средата не бяха стигнали newsm78 Някак тестото беше доста меко за да бъде рязано.
Не се отказвам де, чакам да дойде понеделник и ще направя втори опит, защото точно тази кръгла форма много ми допадна Grinning

Мисля, че най-добре ще е Nolita да ти обясни. Но можеш да го нарежеш преди или след второто втасване. Ножа трябва да е назъбен и не да натискаш, а да го плъзгаш напред и назад като режеш, за да не се сплеска козунака. Трябва да знаеш, че от ножа и от начина по който го режеш също много зависи.
Но за сигурност попитай Nolita.

# 524
  • София

Мисля, че най-добре ще е Nolita да ти обясни. Но можеш да го нарежеш преди или след второто втасване. Ножа трябва да е назъбен и не да натискаш, а да го плъзгаш напред и назад като режеш, за да не се сплеска козунака. Трябва да знаеш, че от ножа и от начина по който го режеш също много зависи.
Но за сигурност попитай Nolita.

Да споделя опит от днес - пробвах това оформяне, но за питка със сиренце. Нарязах го след първото втасване на тестото, след което го преносех в тавичката за второ втасване и изпичане, не беше трудно. За рязането - установих, че се реже лесно ако намаслявам ножа. Питката стана много красива  Blush За съжаление, не успях да я снимам, а и вече я няма. Благодаря на Венета за разяснението от вчера  Hug

Общи условия

Активация на акаунт