СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 290 087
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 320
Така е, да...доброволно и извънсъдебно уреждане на въпроса е най-безболезнения вариант. Peace

Но сега се върнах да чета пак-Барбарела се чуди в първия пост, как жената е взела кредит, като е сама, после пък се казва-че жената не оспорвала, че дължи сумата newsm78 Последно - взела ли е или не. Thinking
Но те си знаят - тя ли е взела, друг ли е взел, пък тя е поръчител....тук няма как да знаем.

# 1 321
Сумата, която жената е изтеглила е била на стойност 300 лева.
Тя ги тегли през декември и трябеа да ги върне до средата на януари. Но не на вноски, а цялата сума. Но тя не успява да върне сумата до средата на януари и снощи получава това писмо.
Аз разбирам, че кредиторът е в правото си да я съди, тя също го разбира, че нямат възможност да я чакат до края на този месец февруари. Но защо да не може да присъства на делото? Защо  ще я съдят по този начин? И имат ли право да постъпват така?

# 1 322
Така е, да...доброволно и извънсъдебно уреждане на въпроса е най-безболезнения вариант. Peace

Но сега се върнах да чета пак-Барбарела се чуди в първия пост, как жената е взела кредит, като е сама, после пък се казва-че жената не оспорвала, че дължи сумата newsm78 Последно - взела ли е или не. Thinking
Но те си знаят - тя ли е взела, друг ли е взел, пък тя е поръчител....тук няма как да знаем.
какво й пречи да вземе кредит, след като живее сама?

# 1 323
Да. То дело няма да има. Ще дадат изпълнителен лист въз основа на договора за заем.

# 1 324
Обясних ти по-горе, ако си чела, че това не е точно съдене в смисъла, който ти си го представяш. Това е заповедно производство, което се решава в закрито заседание - тоест съдията в кабинета си сам пише заповедта за изпълнение, ако молбата е основателна. Не присъства дори кредитора Peace
 Кое те притеснява точно? не разбирам...

Ако жената мисли, че несправедливо искат от нея тези пари, да действа по начина, описан по-горе..възражение по заповедта и ново дело и т.н.

# 1 325

какво й пречи да вземе кредит, след като живее сама?

Нищо Laughing
Просто без да знаем всички факти не е редно да даваме съвет как да процедира тя, тъй като може да я подведем, това е. Peace

Един съвет ще дам, ако тя е взела кредита и дължи парите.
Друг съвет ще дам, ако не тя е взела кредита например и т.н. и т.н.

# 1 326
Обясних ти по-горе, ако си чела, че това не е точно съдене в смисълът, който ти си го представяш. Това е заповедно производство, което се решава в закрито заседание - тоест съдията в кабинета си сам пише заповедта за изпълнение, ако молбата е основателна. Не присъства дори кредитора Peace
 Кое те притеснява точно? не разбирам...

Ако жената мисли, че несправедливо искат от нея тези пари, да действа по начина, описан по-горе..възражение по заповедта и ново дело и т.н.
да, благодаря ти, сега прочетох.
Госпожата е била в постоянна връзка с тях. Ето, че те са я изчакали един месец, но тя не е успяла да преведе абсолютно никакви пари. Просто не е имала възможност дори за малка сума, поне движение да има. Те са й начислили лихвите, вече от 300 , тя има да плаща около 500, но не искат да чуват за повече отсрочка. А тя очаква пари към края на месеца.

# 1 327
Разбирам.
Може просто да я плашат с тази покана, може и наистина да подадат молба за издаване на заповед за изпълнение и изп.лист, няма как да знаем какво са наумили.

Според мен да внесе поне част от сумата-примерно 100 лева.
Или да подаде писмена молба при тях за отсрочване/разсрочване на задължението, да я входира с вх.№ задължително, който да си пази...едно е устно, друго е писмено Wink
Думите отминават, написаното остава ...са казали умните Grinning

Да допълня....аз я разбирам жената, но ако съм кредитор, нямам гаранции, че и в края на месеца ще ми ги плати тези пари, нали. Трябва да внесе поне малко, за да имат нещо насреща си кредиторите-по този начин ще ги убеди, че действително има намерение да погаси дълга, а не са само празни приказки това.

Ето, ти я познаваш и й вярваш. Аз чета през монитора и не й вярвам, няма за какво да се хвана просто, че и в края на месеца ще ми плати...примерно де, разбираш ме..

# 1 328
teta75, много ти благодаря за помощта!

# 1 329
А, няма нищо. Simple Smile Помощ, помощ....колко да е помощ. Не знам какво помогнахме, но дано намери парите жената, че и тя няма полза да протака, че лихвите се трупат Confused

# 1 330
Всеки си плаща на този свят:) Тя не се притеснява от лихвите, колкото от това, че съседите й ще разберат, ще я съдят... Но тя ще плати или поне отчасти ще внесе някакви пари.

# 1 331
Разбирам ги възрастните хора, по голям срам е какво ще кажат комшийте отколкото това, че хладилника е празен. Можеш да я успокоиш, ако се стигне до крайности ( в което се съмнявам ) единственият начин да разберат съседите е тя да се скрие и призовкарите да се опитат да им връчат документите на тях.
Щом казваш, че ще има възможност да плати в края на месеца няма да се стигне до дела със сигурност.
В писмото я предупреждават какви действия ще предприемат срещу нея, ако продължава на не плаща дължимото, но и да ги предприемат няма как да стане от днес за утре, т.е. процеса си има срокове, които хич не са бързи.

# 1 332
Оф, снощи не съм спала заради нея. А аз имам много здрав сън. Ако нещата не се развият зле до края на месеца, то тя ще приключи задължението си. Аз си мислех, че процедурите приключват бързо, за два-три дни.

# 1 333
Те могат веднага да подадат молба в съда за изваждане на изпълнителен лист, обаче съдията няма да го издаде веднага поради много фактори. А и в писмото са и дали 5 дена срок, та каквото и да предприемат няма да е преди да изтекат тези пет дена.
Ако е сигурна кога ще плати може да им напишете отговор с точна дата. Искате копие със заверка и ... чакате да ви уведомят какво са решили. Това е бла, бла, .... бумащина, но се печели време.

# 1 334
Добре, а нямаше ли нещо от рода, че преди да осъдят някого, трябва да се разпише, че е уведомен и лично, че кредита е обявен за предсрочно изискуем? Говоря само за кредитите. Как така ще уведомяват по имейл? Звучи несериозно. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт