СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 290 066
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 350
Добре, де, бързите кредити са доброволни. Хората теглят, пък после не връщат. Колкото и да са противни в действията си тези фирми, все пак те са дали пари, има подписан договор. Естествено, че ще си търсят парите.

# 1 351
  • Gotham City
Въпросните СГ груп са си едни рекетьори, събирачи, на които бързия кредит, мобилния оператор и т.н. продава личните ти данни.
Дори имаше репортаж по някоя  ТВ, че въпросните са незаконни, но ей го на, години наред те си бачкат

# 1 352
Независимо че:
Дават заеми без оглед на доходи и ТД.
Дават заеми буквално всеки ден може да взимаш. вярвайте ми. От една и съща фирма всеки ден може да взимате.
Използват 40+% лихва
Може да вземете заем в кола, на мост, под прозореца, в градската баня. 24/7.
Чудно по какви правила точно играят. Много чудно.

"Въпросните СГ груп са си едни рекетьори, събирачи, на които бързия кредит, мобилния оператор и т.н. продава личните ти данни.
Дори имаше репортаж по някоя  ТВ, че въпросните са незаконни, но ей го на, години наред те си бачкат" - именно. те са НЕЗАКОННИ. Те купуват дълг примерно 50 ст. за левче (точно както правят мафиотите, които перат пари). Как така съществуват и няма никаква воля да спрат да съществуват. Че те собствен съд си измислиха пичовете.

# 1 353
  • Gotham City
Въпросните са си просто лихвари, само че узаконени

# 1 354
Ние точно на това се оповаваме-на давността.Говорим за преди 15 години!!!!Според мен това си е изнудване.Не искам да им дам тези пари на мафиотите #2gunfireНо от друга страна малко ме е страх да не дойде писмото с 400-те лева Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes.Някой тук беше казал за възражение ,което се пише,ама кога и на кого..... newsm78

# 1 355
Не са виновни тези помияри, а хората, които теглят пари без да се замислят.
Интересно, дали има хора, които не връщат пари. Сигурно има и такива, които прецакват системата.

# 1 356
Барб, какво стана с бабето? Реши ли се проблема?

# 1 357
Има някакъв малък процент, които директно си ги заебават. То това си е незаконна дейност така или иначе. Може да си платиш рекета ако някой на улицата ти иска 100 лв, може и да не го платиш. Принципа по нищо не се различава.

# 1 358
Реши се проблемът отчасти. Преведе им част от сумата  и се договори с тях да изчакат още малко.

# 1 359
Има някакъв малък процент, които директно си ги заебават. То това си е незаконна дейност така или иначе. Може да си платиш рекета ако някой на улицата ти иска 100 лв, може и да не го платиш. Принципа по нищо не се различава.
Чакай сега, момент! Дават ти пари и писмено ти се съгласяваш да ги върнеш при определени условия. Къде е рекетът?

# 1 360
Реши се проблемът отчасти. Преведе им част от сумата  и се договори с тях да изчакат още малко.

Peace

Не са незаконни....за събирачите на дългове говоря. Цесията принципно си е уредена в закона. Те купуват просто един дълг. Съвсем нормално си е това. Сега, какви методи вече използват, е друга работа...

Същото важи и за небанковите финансови институции-тяхната дейност също е уредена със закон. Просто сключваш вид сделка с тях, договор подписваш. А договорите са уредени в ЗЗД - от време оно.

# 1 361
Платете до 7 дена 50 лв. или след 7 дена - 500 лв. звучи ли ти като изнудване? "ама как, как ги сметнахте точно на 500, какво включвате в сумата 500 или просто импровизирате".

# 1 362
Платете до 7 дена 50 лв. или след 7 дена - 500 лв. звучи ли ти като изнудване? "ама как, как ги сметнахте точно на 500, какво включвате в сумата 500 или просто импровизирате".
Но щом човек се е подписал, че е съгласен при тези условия, какво има да се мисли? Мисли се, преди да вземеш чуждата и лесно отпусната пара. Фактът, че ги дават толкова лесно, трябва да бъде първи сигнал за тревога, че ще ти ги изкарат през носа тези пари. Ако не си коректен.

# 1 363
Така е. Но в СГ Груп случая не е баш така. Щото не знам при договора с Мтел (например) дали са вписани някакви лихви при неплатена сметка примерно, за да имат някаква логична последователност тия 40 - 400 - 500 лв зависимости. Според мен някой служител ги измисля, а не математика.

Имате ли някаква идея защо мобилните оператори не казват от кога ви е задължението. Нали всяко задължение е на база фактура пък тая фактура е с дата. Защо за по-лесно смилане на инфото СГ Груп (и другите педали) не прикрепят копие от неплатената фактура. Така би се видяло сума и дата. Simple Smile Или всъщност винаги са ви казвали от коя дата ви е задължението?

# 1 364
Така е. Но в СГ Груп случая не е баш така. Щото не знам при договора с Мтел (например) дали са вписани някакви лихви при неплатена сметка примерно, за да имат някаква логична последователност тия 40 - 400 - 500 лв зависимости. Според мен някой служител ги измисля, а не математика.

Имате ли някаква идея защо мобилните оператори не казват от кога ви е задължението. Нали всяко задължение е на база фактура пък тая фактура е с дата. Защо за по-лесно смилане на инфото СГ Груп (и другите педали) не прикрепят копие от неплатената фактура. Така би се видяло сума и дата. Simple Smile Или всъщност винаги са ви казвали от коя дата ви е задължението?
Ами всъщност-днес моя мъж се е обадил на Теленор и само са му казали,че е от 2002 година=без дата-наистина е странно...Аз се чудя друго-как може самите те да не знаят колко им е давността? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт