СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 290 035
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 380
Ами нали знаеш, когато ножа опре до кокала....тогава обикновено има ответна реакция Mr. Green

# 1 381
Знам, знам. Все се опитвам да обяснявам, че не е нужно да опира до кокал, ама ...

# 1 382
  • София
Практика у нас, вероятно свързана и с хронично безпаричие, е адвокатска помощ да се търси в края, а не още в началото. Малко хора знаят какви са условията за ползване на безплатна правна помощ.
За протокола - не съм адвокат.

# 1 383
  • Бургас
. Малко хора знаят какви са условията за ползване на безплатна правна помощ.

Чисто любопитство  Crazy какви са  newsm78

# 1 384
  • София
Не разбрах последно отпадане по давност при 3 или 5 изминали години от формиране на задължението може да се изиска?
Длъжница съм към Виваком от март 2013 г. Причината е двугодишен договор от разстояние за който разбрах, когато отидох да си спра услугата. За три месеца ме научиха във всички офиси, пуснах с "клизма" две жалби че там и жалби не искат да приемат.... Нищо! После КЗП, КРС. Пак нищо!
И ги отсвирих. Прекратили са услугата от м.11/2013 когато е изтекъл "договорът". От фирмата за събиране на задължения и от миналата есен са се развреднили, но не ме търсят в къщи или по мобилния, а ходят на адрес на който съм била на квартира преди 20 г. Представа нямам от къде са го взели, станах техен абонат след 2002г.и на постоянният ми вече адрес. Тормозят бившите ми хазяи, а те са възрастни хора. Правих консултация с адвокат - уж не трябва нищо да правя, да чакам те да ме осъдят. Това обаче не решава другия проблем. Доколкото знам, няма започнато производство/ще го проверя/. Мога ли да дам възражение за давност към Виваком?

# 1 385
За Топлофикация не съм сигурна че е 3 години, но за мобилните да. Три години е давността. Правилно са ти казали - нищо осевен да чакаш да те осъдят не можеш да направиш. Бившите ти наемодатели могат да подадат жалба срещу тези, които те търсят и им досаждат.

# 1 386
  • София
За Топлофикация не съм сигурна че е 3 години, но за мобилните да. Три години е давността. Правилно са ти казали - нищо осевен да чакаш да те осъдят не можеш да направиш. Бившите ти наемодатели могат да подадат жалба срещу тези, които те търсят и им досаждат.
Осем години се мотах по квартири с две кучета, дете ...а, и мъжът. Simple Smile Съборихме къщата и чакахме да построят блок. Голяма глупост, ама така е със съсобственици. С двама от хазяите поддържам все още връзка. Звъня някой друг път в годината да ги чуя как са. Та потърпевшите сладури са ми първите хазяи, вече са над 80 години и това определено ги притеснява. Не мога да чакам! 
Няма вариант за мен да използвам давността, щом дългът ми е към външна фирма за събиране на вземания. Така ли да го разбирам?

# 1 387
Не съм юрист, но от това което съм чела излиза, че нямаш вариант с който да накараш  тия да спрат да притесняват хората. Трябва да те пуснат на съд и ти да възразиш позовавайки се на изтеклата давност. Силно се съмнявам обаче да го направят, защото са на ясно, че освен че няма да видят пари при изтекла давност ами и ще натрупат още разходи. Затова тормозат хората. По този начин е по възможно да видят някой лев. Хората в твоя случай просто трябва да се обърнат към полицията и да дадат твоя адрес. Ти знаеш нататък как да ги наредиш.

# 1 388
  • София
Не съм юрист, но от това което съм чела излиза, че нямаш вариант с който да накараш  тия да спрат да притесняват хората. Трябва да те пуснат на съд и ти да възразиш позовавайки се на изтеклата давност. Силно се съмнявам обаче да го направят, защото са на ясно, че освен че няма да видят пари при изтекла давност ами и ще натрупат още разходи. Затова тормозат хората. По този начин е по възможно да видят някой лев. Хората в твоя случай просто трябва да се обърнат към полицията и да дадат твоя адрес. Ти знаеш нататък как да ги наредиш.
О, бих ги терминирала за секунди. Как ги чакам да сбъркат сами да ми кацнат на вратата. Задължението е формирано на постоянният ми адрес. Нямам друго жилище. А сумата е под 100 лв., но съм уникален инат. Въпроса е принципен. Ако плащаме, само и само да ни оставят на мира, удължаваме съществуването на модерните бандитски групи за събиране на дългове.

# 1 389
И аз мисля така.
Принципно държа на пито-платено, но хич не съм ок. с тъпанарските номерца на дребно които правят моб. оператори с едничката цел да измъкнят нещо отгоре. Та при положение, че хитреят си заслужават некоректно отношение.
Скрит текст:
Преди много години едни хитреци се опитаха да ме изработят с интернет. Мотаха ме един месец за една такса повече. После решиха, че този месец извън договора им гарантира договор за още една година. Преди това пък беше - ще подадеш молба за приключване на договора точно на този ден по-рано не може щото системата не го приемала, по-късно означава нов за още година или две. На точно този ден обаче не стана, защото системата им не функционирала и затова на другият като компромисен вариант ( така си изкараха таксата екстра де ). Изобщо едни тарикатлъци дето ми бяха скъсали нервите и ме бяха докарали до положение да се карам при всяко влизане в техен офис. С триста зора приключихме взаимоотношения и на определеният от тях ден им беше върнат модема. Няколко месеца по късно ме уведомиха, че дължа две такси, пари за модема ( върнатият ) и някаква наказателна такса ли лихва ли не си спомням вече. Добре, че човекът който се занимаваше с тях от мое име ( след момента на пускане на молбата ) пазеше всички документи, че не знам какво щях да правя.

# 1 390
  • София
Бях на безсрочен договор преди да ми натресат това. Понеже рядко съм си в къщи през деня, броени пъти са ме хващали с тези оферти по телефона. А този разговор още си го помня, защото служителката накрая се разплака. Но се оказа, че записа не може да се прослуша дори в присъствието на адвокат. Нямах възможност да водя съдебни битки. И така, поради липсата на закони .... в незаконна опозиция.
Но ако продължат да досаждат на хазяите, май ще се наложи да си преразгледам позицията!

# 1 391
  • София
. Малко хора знаят какви са условията за ползване на безплатна правна помощ.

Чисто любопитство  Crazy какви са  newsm78
Чл. 21 и следващите от Закона за правната помощ.

# 1 392
  • Бургас
Благодаря ти.
Предполагам,че в нета има законите,ще ги потърся  Hug

# 1 393
  • София
Има го в lex.bg.

# 1 394
  • somewhere over the rainbow
Айде да повдигна темата...
Преди 100 години Simple Smile /2003 някъде/ взех карта на Глобул на брат ми. На мое име. Той така и плати някакви 56 лв. Идва тогава един човек вкъщи и той ме накара собственоръчно да напиша, че отказвам да платя поради уважителни причини /описах ги/ и се подписах. Каза, че в такъв случай няма да ме търсят повече и така и стана. /Всичко това е било доста странно, но тога съм била почти дете по акъл и само исках да ми се махнат от главата/.
Не ме търсиха. До днес. Някакъв супер любезен господин от СГ Груп ми звъни по телефона и ми казва 'Нали знаете, че сте осъдена по дело:/номер/, членове и алинеи от Арбитражен съд София за сумата от 56 лв, която вече е 290? Ще платите ли доброволно или да преминем на следваща инстанция?" Rolling Eyes
Казах, че нищо не знам за такова дело. Никой не ме е уведомявал надлежно. Не съм се подписвала нито аз, нито друг от семейството, а вкъщи има някой почти 24/7. Спомних си, че преди около половин година получих някакво писмо по пощата /в пощ.кутия/, но така и не го отворих, защото децата го използваха за рисунки Crazy Тогава счетох, че щом е по пощата непрепоръчано, значи не е важно. Днес се разтършувах и намерих част от него. Пише, че вече съм осъдена от някакъв арбитражен съд към сдружение ... медиация. Кой сериозен съд уведомява по пощата??? А за препис от искова молба да не говорим.
Казах на човека, че първо ще се консултирам и тогава ще мога да отговоря.

Та, ако приемем, че има такъв съд и такова дело, то каква е следващата инстанция, за която той говори? Вероятно изпълнително дело? А аз ще имам ли право да обжалвам по давност и кога?

Общи условия

Активация на акаунт