СГ–ГРУП ООД?-моля някоя мама юрист да се включи.

• 290 093
  • 1 845
  •   1
Отговори
# 1 800
Ами отворете го този договор. Прочетете го. Осмислете го. На български език е написан поне той, нали?
Вижте какво е вписано като размер на неустойките - казвате че е сключен преди година и половина, а това с големите неустойки мисля че по-отдавна отпадна и останаха само до 3 вноски. Тоест неустойката остана с максимален размер три вноски, а не за остатъкаот договора.

Но да, без да сме видяли договора и да знаем всички подробности, принципно съвет няма как да дадем тук. Ще е подвеждащо.

# 1 801
Ами отворете го този договор. Прочетете го. Осмислете го. На български език е написан поне той, нали?
Вижте какво е вписано като размер на неустойките - казвате че е сключен преди година и половина, а това с големите неустойки мисля че по-отдавна отпадна и останаха само до 3 вноски. Тоест неустойката остана с максимален размер три вноски, а не за остатъкаот договора.

Но да, без да сме видяли договора и да знаем всички подробности, принципно съвет няма как да дадем тук. Ще е подвеждащо.
Ще го погледнем. Аз ли бъркам или знам, че за юридически лица не е три месечни такси неустойка, а 200 лева на карта? Така знам аз.

# 1 802
А, не знам какво ви пише в договора.

# 1 803
Цитат
Чл. 5. Адвокатите могат да оказват безплатна правна помощ на:
1. материално затруднени лица;
2. лица, които имат право на издръжка;
3. близки и роднини, както и на юристи.

Тайс, не виждам да сме в тези хипотези.

# 1 804
А, не знам какво ви пише в договора.
Това е мнението на Теленор, договорът ще разгледаме допълнително. Но, когато говорих с тях казаха, че е 200 лева на карта за фирми.Можи би не трябва да се плаща, докато не се изясни цялата фактическа обстановка. Според Теленор договорът е прекратен края на декември 2019 поради неплатени две фактури от септември и октомври мината година на стойност около 1000 лева. Останалото било неустойка. Лихви не се трупали, само начислената от декември неустойка.

# 1 805
Тази тема вече ми заприлича на многосериен филм "Тарикати".
Едно е да питаш и да получиш помощ, а съвсем друго да се правиш на хитрец и непрекъснато да подпитваш с разни 'хитри и невинни" въпросчета.
Ако на някого не му е станало ясно, това се нарича консултация и се дава срещу заплащане в адвокатска кантора. А не анонимно по форумите. Тази услуга не е в категорията "форумна взаимопомощ".

И ще обясня защо е така.
Първо, тук сме анонимни. Дори не е ясно кой е адвокат и кой не.  На "седянката" всеки говори каквото си реши. Нито гледаме документи в тяхната цялост, не се задълбочаваме особено в казусите, не можем да предприемем съответните правни действия, да напишем документ и т.н. Никой не носи отговорност за съветите, които дава.

Второ - не е коректно и към нас, адвокатите. Ние си вадим хляба с тази дейност, имаме много разходи, свързани с нея, които лежат на нашия гръб. Учили сме доста години, непрекъснато следим промените в законите, съдебната практика. А това е огромен труд.

Не мога да разбера нагласите на хора, които отиват и плащат на фризьор за скъпа прическа, на майстор за ремонт, на брокер да им намери или продаде имот и т.н., и т.н. за всякакви услуги. Но в същото време не искат да си плащат на адвокат за съвет, а излизат с номерата; - Ама аз само питам, какво толкова?
Нали, за да ви отговори на "само питам", адвокатът непрекъснато влага огромни усилия, безсънни нощи четене?!

Не може ли малко повече уважение към усилията и труда ни?

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 14:26 от Diorela

# 1 806
Тази тема вече ми заприлича на многосериен филм "Тарикати".
Едно е да питаш и да получиш помощ, а съвсем друго да се правиш на хитрец и непрекъснато да подпитваш с разни 'хитри и невинни" въпросчета.
Ако на някого не му е станало ясно, това се нарича консултация и се дава срещу заплащане в адвокатска кантора. А не анонимно по форумите. Тази услуга не е в категорията "форумна взаимопомощ".
Разбира се, че всичко се заплаща. Но човек, когато не е наясно пита и то не винаги е с някаква лоша умисъл или, че иска да се прави на тарикат. Едното не отменя другото. Хората в днешно време станахме много мнителни заради обстоятелствата около нас. Благодаря за получените съвети ще направим необходимото и се надявам всичко да завърши добре и по-най добрия възможен начин. Ще поинтресуваме за юрист. Малко е трудно човек да открие и точния такъв, но се надяваме да имаме късмет и в това отношение. Благодаря още веднъж за получените отговори. Като човек несблъсквал се с тези неща получих нужните насоки.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 14:24 от daisy12

# 1 807
С Г груп отново се активизираха.
Звънят ми сега на нов номер мой, подчертавам нов номер, на мое име, на който ми заявяват, че утре ще бъде образувано ИД в Районен съд София и ще бъда дадена на СИ, който ще ми наложи запор.
Питам за какво ми говори, той ми вика на адрес по лична карта ли живеете. Ще ви залепим уведомление и ще ви осъдим. Съдия изпълнител ще ви залепи Изпълнителния лист на вратата.
Питам аз, защо ще ме съдите в Районен съд София, а той вика заради пандемичната обстановка Grinning
Ама, казвам аз такова задължение нямам аз. И той вика, ами ще го доказвате тепърва. Викам, ами може да сте телефонни измамници, а той вика, ми не сме. Не ви искам плик с пари.

# 1 808
Ама, казвам аз такова задължение нямам аз. И той вика, ами ще го доказвате тепърва.
Всъщност те ще трябва да доказват, че имате.

# 1 809
При тях май като дойде нов човек и му връчват "забравени досиета" да се пробва. В период от няколко години ми звъняха все различни служители за някаква сметка от 10 години преди първото обаждане.

# 1 810
С Г груп отново се активизираха.
Звънят ми сега на нов номер мой, подчертавам нов номер, на мое име, на който ми заявяват, че утре ще бъде образувано ИД в Районен съд София и ще бъда дадена на СИ, който ще ми наложи запор.
Питам за какво ми говори, той ми вика на адрес по лична карта ли живеете. Ще ви залепим уведомление и ще ви осъдим. Съдия изпълнител ще ви залепи Изпълнителния лист на вратата.
Питам аз, защо ще ме съдите в Районен съд София, а той вика заради пандемичната обстановка Grinning
Ама, казвам аз такова задължение нямам аз. И той вика, ами ще го доказвате тепърва. Викам, ами може да сте телефонни измамници, а той вика, ми не сме. Не ви искам плик с пари.

Тези са просто нелепи! В продължение на 5 години все ме съдят за задължение към моб оператор отпреди 15години Grinning Аз естествено ги отрязвам и им казвам да ме съдят като искат, та накрая спряха да звънят. Звъняха и на приятеля и на майка му със същите заплахи за съд.  Днес слизам да си взема една пратка от Спиди и гледам при писмата една камара хвърчащи листчета от техните! Голям смях! Лошото е, че доста хора се стряскат и отиват да плащат неща, които са погасени по давност.

# 1 811
  • Бургас
Единственото нещо, за което, следва да следите са СЪДЕБНИТЕ КНИЖА!!.
Нещо, изпратено от съда. Ако, получите подобни, чак тогава може да мислите за защита, по-професионално.Същите се изпращат до адреса по лична карта. Имайте предвид, че ако сте си го сменили, трябва да подадете заявление за издаване на нова лична карта. Иначе, може да пропуснете съобщението от съда.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 06:43 от юрист

# 1 812
Какъв е срока за погасяване по давност на задължения към Топлофикация /не сме техен абонат/ и къде трябва да се подаде заявление? Никога не сме ползвали топла вода, но в последно време започнахме да получаваме писма от колекторски фирми за начислени такси на топлинния счетоводител от 2005 год насам

# 1 813
  • Далечният изток
С обратна разписка ли са? Едва ли.
Ако са просто пуснати в пощенската кутия, късай и в коша.

# 1 814
Някой има ли представа, колко време след прекратяване на договор, мобилните  оператори цедират задължения към колекторските фирми? И правят ли го без преди това да уведомят вече бившия клиент за останали задължения?

Едит
Не било цедиране, а колекторската фирма била опълномощена да събира просрочени задължения. Много интересно.
-----------------------------------------------
Dream Team, виж това
https://lexprobono.com/bg/1525-davnost-na-zadalzheniya-za-tok-pa … AYASAAEgJlXfD_BwE
Казваш "от 2005 год насам" Аз все пак бих проверила  какво се случва и защо топлинният счетоводител начислява. Особено, ако продължава да го прави.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 16:33 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт