нокти с надлъжни бразди

• 18 205
  • 12
  •   1
Отговори
Моля ви помагайте  Praynig
С какво се оправят тези нокти, които цялата им плочка е неравна и на бабунки??

# 1
С 3 пласта лак... Wink
Моите са почти същата работа, купих си полираща пила, после започнаха така да се цепят ужасно, че се отказвам. Лакирам с два слоя лак, а отгоре запечатвам с топ-лак. Колкото загладени-толкова.
Иначе има една камара витаминки, подхранки или процедури, но съвет не мога дам.

# 2
И моите са същите не се притеснявай,само лак. Crossing Arms

# 3
И моите нокти са така. И аз търся нещо, за да си оправя ноктите. Ще следя темата

# 4
Ако не искаш да се лакираш, само с полираща пила като тази примерно
Проблема е че ако се прекали се изтъняват много и появат да се цепят, так че трябва по малко и внимателно.
Иначе, основа преди лака и поне 2 слоя лакче Peace

# 5
  • София
Моите бяха така по едно време и аз поради липса на полираща пила се отдадох на експерименти  Laughing Имах калций на таблетки. Стрих една на прах в няколко капки зехтин и хубаво натърках всеки нокът като втривах добре. В общи линии частичките от таблетката действаха абразивно и нокътните плочки се полираха идеално, но моите бразди не бяха прекалено дълбоки и не на всеки нокът. Предполагам, че ако вместо смляна таблетка бях сложила ситен пясък пак същия ефект щях да постигна, но така поне се утешавах, че може поне малко да ги подхраня с тоя калций  Laughing

# 6
Това е за пожълтели нокти:

http://www.vbox7.com/play:0a9e03bc

Иначе браздите са признак на липса на желязо или вит. Б

Може и да е ген.

# 7
Моето е ген сигурно от както се помня съм с такива нокти,е не са чак толкова много набраздени.

# 8
дааа, и моето е ген, за това казвам няма друга оправия, никакви добавки не помагат ако е ген, само механично оформяне. но пак си е хубаво да си взема витаминчета човек празно няма  Wink

# 9
Аз в началото имах само на един нокът по-явно изразени бразди, сега вече на 5-6, като първия е станал бече грапав. 

# 10
ааа твоето явно не е ген, витаминчета  и след някой месец ще мине Peace

# 11
Темичката е стара, но реших все пак и аз да питам. Моята история е следната. Гриза си ноктите от както се помня, преди 2 месеца спрях да ги гриза. От тогава насам започнаха да се набраздяват (надлъжно). Имах преди 1 малко набразден нокът, но той е така откакто ми се тръшна една асансьорна врата с гръм и трясък в основата, падна и израстна нов, малко набразден. Но сега той се задълбочи, а другите са както него преди. Идеи за причини и как да се справя с това? Simple Smile

# 12
При спонтанно появили се такива прояви от страна на ноктите - консултация с лекар.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт