Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря на всички за пожеланията от вчера! Hug
Ние ходихме да се почерпим с нашите и свекъра и свекървата, на ресторант- колкото и да бях против, останах много доволна накрая, само дето след това така ми беше изморено и замаяно, все едно съм пила цяла вечер.... Едвам станах днес.
Vany6a честит рожденник и на теб, с малко закъснение!
Maya Katya- дано всичко при вас да е наред! С теб сме!
Zlatnata, бързо оздравяване на таткото! А теб да не те хващат вируси!
Днес след лекцията се запознах с част от Варненските мами. Беше ми приятно и ми подейства много добре newsm10

# 271
Аз къде бях?

# 272

Ти си беше трьгнала ние ходихме горе на кафе:)

# 273
Даа, аз им устроих "засада" след лекцията (защото вътре имаше толкова хора, че късно разпознах някои лица и нямаше как да се обадя по-рано), но явно теб съм изтървала....  Laughing

# 274
Даа, аз им устроих "засада" след лекцията (защото вътре имаше толкова хора, че късно разпознах някои лица и нямаше как да се обадя по-рано), но явно теб съм изтървала....  Laughing

другия път Flutter

# 275
...и лятната ваканция завършваше с една суетня по зимнината - всички баби наизлизаха пред дворовете, децата се гонехме, родителите ни навикваха да не обърнем някой казан или да не наджапаме в огъня, започваше една врява допосред нощ... абе с две думи готино беше. И досега при миризмата на море и печени чушки нещо ми се обръща под лъжичката.
Мартеа... просълзих се, честно. Умирам за такива неща, толкова е топло и романтично. За това и живея на село, всъщност. Освен това съм спец по зимнините - трета зима вече карам на саморъчно спретнати, така че, ако имате въпроси, моля, обръщайте се към мен. bowuu bowuu bowuu И за домашната ракийка има какво да ви разкажа. Wink
Да питам тези от вас, които са в ремонт / предстои им / имат подобен бременелски опит: с разните миризми на материали, лакове и пр. как процедирате? Питам, защото новичката ни спалня все още мирише на лак, макар че едва се усеща (всъщност само аз я усещам) и все се тормозя да не му стане нещо на бебето. По цял ден прозорецът е отворен, но все пак. А ни предстои основен ремонт на кухнята и всекидневната и имам едно наум да се евакуирам, но то пък ще е само за през деня, да речем, за да избягам от шума и прахоляка. Но след като приключи, сигурно ще мирише... и съм много притеснена Thinking Опасно ли е, как мислите? Какви ли са рисковете?

# 276
maretu, ние вече 3 седмици правим ремонт и то доста голям - имаше бутане на стени, местене на врати, къртене на плочки, боядисване и т.н.
Аз гледах да не се пъхам в най-големия прахоляк. Ако се налагаше да съм там слагах специална маска против прах, от нещо като тънък стрериопор е направена.
Последния уикенд даже боядисвах с четка, защото нямаше кой друг да помага на мъжа ми. Но пак бях с маска и на отворени врати и прозорци. И латексът е специален, без отровни емисии. За мен нямаше проблем, бебето също си е наред и му няма нищо. Шума не дразнеше бебо, спеше си спокойно на звук от бор машина  Laughing Ако искаш да не се разнася прахоляк извън кухнята сложи мокър парцал пред вратата на кухнята да стъпват по него майсторите. Освен това не чисти ти, а нека мъжа ти изчисти прахоляка.

За миризмата на спалнята - пробвай да я измиеш с парцал със сапунена вода. Тук ми препоръчаха така да се прави с детското креватче, за да се махне миризмата по-бързо.

# 277
На нас също ни предстои ремонт към средата на март и мисля да се евакуирам при майка си.За да не дишам нито праколяк,нито мирицми и други такива.мъжът ми ще води ремонта,а аз ще идвам само на проверка Mr. Green
Много съм щастлива,да ви се похваля.Преди час мъжат ми се прибра и ми дава една голяма торба-отварям вътре и гледам продуктите на Томи Типи-ама всичко каквото съм искала-помпа, 6 бр. шишенца ,големи и малки с декорации,подпланки, контейнерчета за кърма,залъгалка,стерилизатор............
Толкова съм щастлива,тези дни ги гледах всички тези неща и мислех да си ги поръчвам от нета
Стерилизаторът има две функции -за микровълнова и за студена стерилизация.Искам да попитам някой знае ли какво е тази капсула за студена стерилизация,някакво хапче било..... newsm78 дали се продава такова нещо,не съм чувала до сега

# 278
NancyB, мерси за съвета - ще пробвам това със сапуна, не се бях сетила. Наредила съм чинийки със сурово кафе навсякъде в стаята и по рафтовете на гардероба и чекмеджетата по съвет на близка, ама резултат от това не разбрах дали има. Laughing По-скоро не.
mamita_desita, на една от лекциите май беше - вече не си спомням точно - казаха да не си кууваме контейнери за студена стерилизация, защото въпросните таблети, за които говориш, вече не се внасят в България. Това, разбира се, не знам колко е вярно, нито пък означава, че не можеш да си ги поръчаш от чужденеция. newsm78 Честита ти придобивка! При мен това е следващата пазарувка.

# 279
Аз минавам само да се запиша в темичката!Както винаги е много хубава Hug
Не съм ви чела,че хич не ми беше добре,пък и доста работа имах и покрай децата и на изследвания ходих и въобще.....
Качила съм 11 кг за отрцателно време Cry Cry CryКога ще ги сваляяяям?Абе в 6-тия месец съм все пак,нормално е да съм качила 11 кг досега newsm78Вие колко сте качили?
А аз вече сериозно се спрях на име,ако наистина е момиче,ще се казва Теа-Никол,много е нежно...много ми харесва,а ако е момчеее,нецнам честно казано....

# 280
mar4ela5 имаме си вече абс дизайн 3tec тук в магазина бебчо до нас на Студентска.Ама тежка е 13.6 кг само шасито като се бута изобщо не се усеща ама за вдигане е тежичка 820 лв с 2 коша зимен и летен.

# 281
mamita_desita, аз съм чувала за студена стерилизация, ама това което аз знам може да не е същото и със сигурност не става за хранителни продукти или шишета - слага се хапче формалин примерно в голям плик и се слагат там обувки. Пликът се затваря плътно и хапчето почва да се изпарява. Убива всички гадове по обувките - гъбички, миризми и т.н. Ама както виждаш не става за храни. Може би има на същия принцип друго хапче, което не е токсично за хората и може да се ползва за храни.

# 282
mamita_desita , ето тук може да прочетеш за студената стерилизация : http://papa-bebe.com/sterilizaciacold.html
А и на много мои въпроси намерих отговори в този сайт , на мен много ми хареса  Hug

# 283
Кажете и на нас къде да ви търсим във фейсбук. Предлагам в пощата да ни кажете това инфо.

# 284
Здравейте на всички мами и от мен. И аз сьм юнска мама и сьм нова вьв форума. Темичките са страхотни и полезни! Поздрави!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт