Баба Зима да си ходи надалече, ЮНИ чакаме те, мило бебче! - 16

• 19 865
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, момичета!
Етке, да ти е жив и здрав рожденика. Да те слуша и  да те радва много.

И аз няма да мърдам днес от вкъщи, а толкова ми се разхождаше, ама с тоя дъжд  Sad Май ще си седя в къщи с книжка в ръка.

Кремс, честити ти сини гащи.
Лорка, и ние я имаме тази чуденка с бъдещата кака. Но при нас е обратното. И миналата година й предлагах, колкото й да ми беше притеснено, ако иска да ходи на лагер с групата й по плуване, тази година сигурно пак ще има, а и от училище сигурно ще предложат някой лагер, но тя не  Naughty Бебето щяла да гледа, да не съм сама. Ох, каква отмяна ще си имам  Joy Кой е като мен!
Само ми обяснява как ще я храни, как ще й сменя памперсите и ще се грижи за сестричката си. Застава пред корема ми и казва: Айде сестричке, ритни  за да те види кака къде си точно и да те цункам. Ако не получи отговор, казва: Сигурно спинка, нека я оставим на спокойствие  Heart Eyes

Така, че с тази отмяна и помощ, няма какво да му мисля аз съм тази, която заминава на почивка  newsm08

# 631
Етка, да ти е жив и здрав рожденика!

Аз магнерот пия 3х2 за седмица и после минавам на 3х1. С първата си бременност също пиех магнезий и въпреки това родих 10 дни преди термин, така че може и да няма връзка между двете ...
Аз вече и желязо пия ... чувствам се като подвижна аптека, през 3 часа пия хапчета, ама няма как ще пия и ще си трайкам само всичко да е наред.

Lorkaa, аз на твое място бих я пуснала, макар че притесненията ще са огромни, но това е един вид част от съзряването на децата, рано или късно започват да стават по-самостоятелни, а на нас винаги ще ни е трудно да приемаме началото на всяко съзряване и винаги ще се притесняваме ... знам ми ... поне аз така си мисля ... (аз съм била на 2 години, когато са ме водили на лагер от детската градина, после всяка година ходех на лагер, имам страхотни спомени от тези лагери).

# 632
mama jeia , страхотна отмяна ще си имаш, много мило ми стана като прочетох какви ги мисли каката  Kissing Heart
И при нас един дъжд.....много кофти време. Аз съм на работа и много не ме бърка, ама друго си е да си пече и да е приятно времето. А и се надявам утре да е хубаво, че нали ще почиваме  newsm44

# 633
Добро утро!
Етка, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав!
Кремс, честити сини гащи!
Лорка, много трудно решение. Сина ми ще ходи на лагер пролетната ваканция, ца 5 днш. Не исках да го пускам, но той много настоя и накрая отстъпих.

# 634
Добро утро, момичета!
Кремс, честити сини гащи  Simple Smile
Етка, да ти е жива и здрава половинката и много, много да те слуша  Simple Smile
Аз все още не съм си избрала нито болница, нито лекар, но мисля този месец ад отида на дните на отворени врати, за да видя къде за какво става въпрос, че то времето си лети, сега ще дойде юни  Simple Smile

# 635
Здравейте и от мен.Не съм се записвала 2 дни,но в неделя бяхме на селски туризъм,а вчера за късмет,когато почивах компютъра вкъщи се прецака и цял ден нищичко не можах да прочета и напиша:)
Кремс,честити да са ти сините гащи:)
Етка,честит рожден ден на съпруга ти.Да е много здрав и добър мъж и баща  bouquet
И тук времето е запушено и ми е сънливо и едно и аз незнам какво,направо си е смотано.Вчера съм се събудила в 4 сутринта и станах в 5 и си викам ,че милото като замине за работа ще легна да си доспа,ама не.Егати ококорените очи дето ги имах цял ден,хормоните си правят майтап с мен ми се струва Laughing
Хубав ден момичета:)

# 636
  • Пловдив
на Етка -честит рожденик, на Кремс- честити сини гащи!
Момичета, имам нужда от инфо за болнични, защото до понеделник може да се побъркам от нерви!!!
Значи, нали се преместих от Бургас и вече не съм на работа, като официално излизам в болничен. Ама до задължителния - 45 дни преди термина ми остават месец и половина. Мислех да използвам болничен за месец, които се издава с комисия. Обаче- вчера взех болничен от личния за 7 дни, като ми написа ОВИ и ми каза в понеделник да ида, да взема от него талон за преизбор на гинеколог /понеже искам гинеколог да ми следи бременността/ и с лекаря, които избера вече де се разберем за болничния.  Въпроса ми е -тази комисия може ли в същия ден, когато се запиша при гинеколога да я мина за да получа болничен за месец, или ще ме вика на друга дата? Защото аз на всяка цена трябва да получа болничен в понеделник. И може ли гинеколога да ми издаде такъв за една седмица примерно? Ако трябва ще платя...
Дано да ви е станало ясно от обясненията ми, просто се притеснявам да не би да не мога да взема болничен, макар да знам че по закон имаме право да ползваме 6 месеца. 
Предварително благодаря за отговорите!

# 637
Etka_koketka честит ти рожденик, да ти е жив и здрав, много любов и разбирателство да има между вас и да се радвате на сладко, здраво бебче!

За протекторите да питам и аз, че нещо не ми стана много ясно - отдолу имат ли някакво покритие, което да не пропуска към матрака, ако се намокри?

# 638
Табакова,

След като си избереш гинеколог, направи го преди датата, на която ти свършва болничния и го предупреди, че ще ти трябва болничен.
Доколкото знам той може да се пусне най- късно 2 дни от датата, от която отсъстваш. Аз лично съм ходила и 2 дни предварително, докторката си го пише от коя дата да бъде и колко дни и го предава на другите двама доктори от комисията. Ти не ходиш пред комисия, те си го предвижват там и ти казват кога да отидеш да си го вземеш.

Това е всичко!

За протекторите, имат непромокаем слой, иначе се обезмисля приложението им, но вероятно и сред тях има не толкова качествени, та затова пуснах това запитване.

# 639
Добър ден на всички мами и от мен!  Hug
Етка Кокетка - честито ти рожденник, да ти е жив и здрав и много да те слуша!   bouquet

T Tabakova - относно въпроса ти за болничния - при мене беше подобна ситуацията. Аз бях взела болни4ен за 5 дни от личната с диагноза ОВИ (беше от понеделник до петък), след това за съботата и неделята нямах, но не ме притесняваше, защото така или иначе почивах тогава. И от понеделникът трябваше да се записвам при АГ и като отидох попитах дали веднага от същия ден на записването може да ми издадът нов болничен. Оказа се, че може, но трябваше да е продължение на този от личната и така със задна дата го написаха от съботата и го издадоха с ЛКК за 30 дни. Така че практически явно може да бъде така, но много зависи и от АГ-то. Пожелавам ти успех - дано всичко да е наред.  Simple Smile

# 640
Кокетке, честито  bouquet да ти е жив и здрав и много да ви обича!!!

За протекторите да питам и аз, че нещо не ми стана много ясно - отдолу имат ли някакво покритие, което да не пропуска към матрака, ако се намокри?
Тони! да, има нещо като гумирано покритие отдолу Wink аз имам един, като хавлиен чаршаф с ластик е от горе, но моето диване и една вечер не е спало в кошарата - спи при нас, и не сме го ползвали Laughing

мария, такава е:

# 641
Етка, честит празник!

Имам един въпрос към по-разбиращите:

ако реша да не си вземам болничен преди раждането, той остава ли ми за след това или го губя? Разбрах, че имаме право на 410 платени дни - може ли те да са след раждането, или да не ги взема точно на 45я ден преди термина?

# 642
Не може, 135 дни, от които 45 преди раждането  и 90 след това се издават  така.
Останалите 180 са позволени по време на бременост.

# 643
Tова за протекторите за прьв пьт го чувам но ще потърся сьс синьт ми слагахме една мушама отдолу.
Етке честит рожденник:)
Софи а количката защо е двойна да возиш и по-голямото детенце ли?
Това време оправия май няма да има:(Направо ме вкисва:(

# 644
  • Пловдив
момичета, благодаря зя отговорите!
alexova аз се опитах да отида по-рано при избрания от мен лекар за да говоря с него, но най-ранния свободен час е така или иначе за понеделник. Пробвах да се запиша без направление- пак няма часове! Така че ще се надявам всичко да е ОК в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт